Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Stensa píše:
nám i po tom zahušťování zůstalo kakání 2× denně
Stenso a ten Nutrilon je teda jen přípravek do mléka, ne přímo mlíčko? A nevadí že mícháš různé výrobce? Mohla by jsi mi ho prosím poslat v odkaze na nějakou lékárnu? Moc děkuji ![]()
http://www.lekarna2.cz/…utriton-135G´
akorát to má dneska modrý balení,s mlíkem nutrilon to nemá nic společnýho-je to jen stejný výrobce a je to vláknina takže to jde do každého mlíčka a kamarádce to dokonce doporučila dr. na kakání
Já ho taky musela rozmíchat nejprv v troše vody, abych z něho udělala hustou kaši a tu jsem pak naředila zbytkem vody, ale stejně tam kousky byly a to jsem měla nervy pouze na 2 krabice, pak jsem se vrátila opět k HA. Jinak co jsem viděla, tak mi přijde, že ty ARka jsou 2 druhy, na jedný krabici jsem viděla samotný AR a na druhý AR HA a na tý samotný jsem nikde nenašla, že by bylo hypoalergenní
a pak jsem právě uviděla tu druhou, kde to psaný bylo. No a v 6ti měsících jsme přešli na obyč Bebu, protože HA už mi nechtěl a plno jsem ho vylejvala, takže šlo plno peněz zbytečně do odpadu, jednou mi ho totiž vypil strašně moc a když jsem mu udělala tu větší dávku, tak z ní vypil sotva polovinu a tak se to opakovalo kolikrát (dodnes lituju, že jsem nekojila i když jsem chtěla a mohla, ale malý s tím měl problém).
holky diky moc za odpovedi. chtela jsem se jen ujistit, ze by to mohlo mit efekt, nez to pujdu koupit. pravda je, ze kdyz ma mala mlicko s kasi, ktery davam na noc, tak hned usne bez blinkani… asi to proste ptrbuje hustsi…
tak at nam hezky papkaj ![]()
minime, já mu do mlíka přidávám kaši od Sunárku nebo od Hami a vydrží mi s tím spát celou noc, tj od 8 večer do 8mi ráno nebo někdy i do 9 i 10 hodin (od mala!), ale vždy jen tak trochu aby to neměl hustý jako tu kaši, ale aby to bylo tekutý a savičku jsem mu trochu zvětšila (teda tu ďourku) a v pohodě.
Tak my jsme z Beby přešli na Nutrilon AR. A po tom jediném mi synek neblinkal. Tenkrát když jsem se ptala jak je možné,že tu Bebu blinka a i spousta jiných dětí,tak prý je kyselejší nebo co..
Každopádě kupovat Bebu a ještě Nutriton se mi nechtělo a tak Nutrilon AR byl jasná volba a přestal blinkat. Jendou jsem mu pak dala bebu zbytek co jsem měla a poblinkal mi celou postýlku sebe a vše okolo. A přesně v roce mi přestal blinkat a z Nutrilonu AR jsme přešli na normální nutrilon. ![]()
a stenso, objednavas nutriton jen online nebo se da nekde koupit?
Chci zkusit zatim jen jednu krabici nez zjistim jestli to funguje. A byla jsem asi ve 4 lekarnach, v DM, Schleckeru a Tescu a nikde ho nemaji… ![]()
zajdi do lékárny. Tam ho koupíš, a když ho nebudou mít tak ti ho do druhého dne objednají
přesně tak,já ho normálně kupuju v lékárně-nikdy se mi nestalo,že by nebyl,ale pokud se tak stane nech si ho objednat
Ahojky, taky bych ti doporučila Bebu AR, stejně jako magdicka. Ublinkávání u nás probíhalo po každým jídle a mrňousek začal ubývat na váze
Naše mudra nám doporučila Bebu AR a ublinkávání jsme se zbavili ![]()
Taky přispěju:
Malej pořád taky ublinával, zrovna to furt řeším, Protože máme s tímhle pořád néco. Měli jsme bebu ar, z toho byl ucpaný a blil pořád. Zkusili jsme Nutrilon AR, ten je daleko hustší jak beba, vypije ho 210 a v pohodě. Akorát z něj děsně ser…
tak teď zase řeším kadění
jinač určitě se vyplatí nechat odbrknout jednou a třebo po 10minutách znovu.
no tak malej blinká že to lítá všude kolem, S nutrilonem AR to přestalo , jenže byl maximálně zabetonovanej, že se nemohl ani vykakat a strašně při tom ječel. Takže jsem se vrátila k puvodnímu mlíku malej sice blinká ale netrápí se s kaděním. a doktor říkal že dokud přibívá tak blinkání nevadí ( no jenže to ho 6× denně nepřevlíká) ![]()
Máme kluka 4 měsíce a měli jsem ho na Beba 1 Pro, ale postupně začal blinkat, tak jsme dali Bebu AR, ale po té zase nemohl kakat a blinkal, protože tlačil když chtěl kakat. Po doporučení doktorky čekat, jsme to po měsíci vzdali a vyzkoušeli Sunar. Máme ho třetí den a doma je klid. Při kakání netlačíme, takže neblinkáme a neblinkáme ani po krmení. Myslím, že to chce pozorovat a popřípadě zkusit. Každé dítě je jiné. ![]()
Tak já za sebe můžu doporučit Nutrilon AR. Ačkoli nás to stálo docela dost peněz měsíčně, je to jen ta malá pixla a je za 300,– ale hodně nám to pomohlo. Malá přestala ublinkávat a začala více prospívat. Kvůli ublinkávání totiž moc neprospívala. A s Nutrilonem jsem byla velice spokojená, pak jsme museli přejít kolem 7 měsíce na Nutrilon HA (hypoalergení).
Také mohu přispět se svojí zkušeností.
Taky trpíme na ublinkávání a když dokrmuji, tak připravuji Nutrilon AR + Nutrilon obyčejný, ušetřím na Nutrilonu AR a malému to proti ublinkávání stačí…záleží jakou dávku připravuji a podle toho dávám odměrky např. 3 AR:2 obyč., 2:1, 2: 2 apod..