Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak jeden den do termínu a že bych si tedy připadala, že bych měla rodit se mi nějak nezdá
… snad jen klid před bouří ![]()
Také doufám, že je jen klid před bouří! Termín máme ve středu, zítra jedeme do porodnice na kontrolu! No, jsem zvědavá, co nás čeká!
Snad se malá rozhodne už co nejdříve! Každý den je teď neskutečně dlouhý!!! Tak, prďolko, šup šup za námi! ![]()
V pátek jsem byla u svého dr naposledy, dal mi číslo do porodky a říká: Zavolejte si a oni si Vás objednají, ale když to vidím, tak tu kontrolu možná nestihnete
no a prcek si lebedí dál… takže jsem objednaná zítra ráno v sedum, tak uvidíme, co se dneska přihodí, jestli tu kontrolu stihneme nebo ne ![]()
Tak držím pěsti! Ať je miminečko co nejdříve a s nejhladším průběhem venku!
no, u nás to bylo tak, že na porod to ještě v pátek nevypadalo… kdo ví kdo ví! Sitauce se může měnit z minuty na minutu! Pravda, že malinkou nechci vyhánět, ale občas přemýšlím, čím vším bych ji mohla na ten svět pomoci! Rozhodnutí je ale jen na ní! tak snad! ![]()
@Renathea Já od minulého úterý měla bolesti stydké spony, že jsem nemohla pomalu ani lézt a říkala jsem si, že se asi něco „chystá“…to se mě drželo do soboty večera, pak jako když utne a musím říct, že je mi fajn
dokonce jsem od rána uklidila už půl baráku, že kdyby něco, at tu je pěkně uklizeno
tak uvidíme, já už jsem nedočkavá jako blázen, nevíme pohlaví, o to víc se těšíme
a ještě teď jak se to blíží mám pocit, že lidé okolo blázní víc než já, to je smsek, jestli už jsem na cestě do porodnice
![]()
To chápu, denně mám také několik telefonů a dotazů, možná o to víc to přináší stresu!
Nějací poslíčci se u nás už také objevují, bříško pobolívá, občas propichuje - přes bříško, čípek, záda a až do stehen, ale k porodu se to asi nemá. Zaspím to, nebo pomůže sprcha! Uklízím snad každý den, běhám doma po schodech, čaj z maliníku, pupalka, teplá vana, včera i sklenka vína, ale to naše robátko ne a ne! ![]()
Zatím mi neodešla ani hlenová zátka - nebo aspoň o tom nevím! Bříško klesá, ale to je tak jediné, co pozoruji!
Zátka je pro mě taky tabu zatím nebo jsem to nepostřehla, ale četla jsem i na nějaké diskuzi, že spousta maminek i vícerodiček odchod zátky také nespozorovala ![]()
Ahoj holky, moc vas zdravim
Koukam, ze vetsina z vas je jeste stale 2v1…niceho se nebojte, ony ty miminka opravdu sami vi kdy prijit na svet
Cim min to budete resit tim driv to prijde
Doporucuju totalne vypnout, zkouknout vsechny filmy…zajit si s manzelem na veceri a hlavne se poradne VYSPAT
Drzim vam moc palce
![]()
Ahojky, tak hlasim, ze uz jsem pysna matka ze dne 19.3. ve 2:27
s vahou 3860g a 52cm
@Evca151 dekuju, akorat nas zacli zlobit prdiky-klasika, ale snad se to casem zlepsi…
@Lindii
Gratulace
malá je úža
já jsem dnes 40+3 a mojí holce se nechce ven
zítra další monitor, ve čtvrtek další, v pátek poradna a zátěžák a pokud to nepropukne, tak na apríla prý nastupuju na vyvolávací tablety ![]()
@eva0209 ojeee
tak to ti preju, aby sla sama dobrovolne, protoze ja sem si teda uzila svy..preju ti aby si to mela co nejrychlejsi!!! ![]()