Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Poslušně hlásím, že 3.4.2013 jsem se stala pyšnou maminkou : ) Z našeho překvapení je nakonec holčička, 4 120 g a 53 cm ![]()
Ahoj, teda, vám se to všem líhne, já vám tak závidím… neměla bych si stěžovat přetahujem teprv od čtvrtka, ale už mě to ničí, obzvlášť když všechny ty rady jak tomu pomoct selhaly.. ![]()
Za 2 dny máme termín
ale zatím se mi nějak nezdá že by jsem měla rodit teda až na tvrdnutí bříška ale zatím bez bolestí
už ať máme maličkého u sebe
![]()
Ahojte maminky!!! Tak jak se máte??? Co miláčci? Ten náš chlapeček už má 8 měsíců! Narodil se toho 13.3.13! Všechno tak rychle utíká, ale je to strašná radost! Jen nám nechce lézt
koupili jsme mu pěnové puzzle, snažíme se pokládat dost často na bříško! On se strašně snaží stoupne si na kolínka a dělá takový ty pohyby dozadu a dopředu ale spíše leze pozadu
… co vy, co vaše miminka? Jinak jsme zdraví a klepu a klepu…pořád užíváme Bio Gaia kapičky - máte je taky některá? Jinak, co se mě osobně týče, tak jsem měla po porodu dost potíže s břichem, únava, stres.. ale začala jsem teď před měsícem brát přírodní bylinné kapičky a klepu všude, kde chodím taaak mooc mi pomohly!! Nic mě netrápí nic!!I kila po tom jdou dolu.. čistí to celý organismus.. Jsem tak z nich nadšená, že to musím prostě předávat lidem dál.. kdybyste chtěly, tak klidně napište poradím i vám jaké a na co je užívat. Papa zdravíme mamina s prckem 8m.
![]()
Ahoj, tak nam je za 5 dni 8 mesicu. Nase mala Mia se narodila 25.3.2013 po 10hodinovem porodu bez epiduaralu ahlavne, ze jsem porad mluvila o tom, ze bez zpiduralu rodit nebudu…
Jinak nase Mia chodi po ctyrech uz 3 tydny a dokonce si zacla sama stoupat na nohy, takze cekame kdy zacne chodit ![]()
Hodne nam povida, je hodne cila a hodne usmevava
Jinak tehotenska kila mam pryc a ted se snazim zpevnovat telo.
Jinak Mia ji prikrmy uz od 4 mesice a budi se jen jednou za noc.
Ahoj, našemu Kubíkovi bude příští týden 9.měsíců. Narodil se 27.2.2013 po 4,5 hod. bez epidurálu a po vyvolání. Dělá nám jen samou radost.Ze začátku jsme s ním museli cvičit Vojtovku, jelikož nás dr. poslala na rehabky, že se ve 4 měsících nepřetáčel na bříško. Neměl to ze začátku moc rád..Teď už nám asi přes měsíc stoupá, sezení přeskočil, ale ted poslední dny konečně sedí normálně, bez opory ručiček. Po čtyřech začal chodit někdy po 6.měsíci.
Co se týče kil po porodu, tak mám dole jen asi polovinu. Vůbec to nejde, nekojila jsem, takže to jde hůř. Nemám šanci ani chodit cvičit, manžel pracuje od rána do večera a v sedm večer, kdy jsem totálně hotová po celém dni už nemám sílu. Jídlo jsem se snažila omezit párkrát resp. jíst zdravěji, ale nemám pevnou vůli, takže opětně to jsou žranice… ![]()
Příkrmy Kubík papá bez problémů od 4 měsíce a po třetím měsíci začal spávat celou noc bez buzení na jídlo..Max. k němu vstáváme, když lezou zoubky…
![]()
@florance Ahojky, teeeda princezna je strašná šikulka!!
Tak to je super, že poporodní kila jsou dole! Já teď právě užívám ten produkt na přírodní bázi a cítím se skvělé! Po porodu mi zůstalo 5 kg navíc, ale už pomaloučku mizí. Snad dosáhnu poporodní váhy a té za „mladá“ hahahahha.. Uvidíme
[* ] Jinak maličkému vařím už od 5 měsíce - přestala jsem kojit v 5.měsíci… a chutná.. nyní máme 9,8kg a 75cm. :
@Tučňáčci Ahojky! Tak maličký je šikula!! To ten náš se budí za noc už od prvopočátku asi 8×!!! Ze začátku i více.. a to je jen dudu a čaj, vyměnit plínku jednou za noc a spinkat! Ale fakticky ze začátku jsem si myslela, že zešílím!!!
.. zvykla jsem si.. teď v posledních 2. týdnech je fakt, že se budí asi kolem půlnoci pak kolem 2 rána, pak kolem 3-4 ráno, potom už kolem 6-7 na mlíčko.. takže tak hihi.. závidím všem, co jim miminka spinkají celou noc! Mě se o tom může jenom zdát, ale každé miminečko je individuální!
Hlavně, že jsou zdraví! Kdybys chtěla poradit ohledně těch kil a třeba i vyčerpanosti. Napiš mi vzkazík..poradím, co mi pomohlo hlavně na vyčerpanost, únavu atd.. pořád jsem ťapala hořčík a céčko..teď už to nepotřebuji mám energie na rozdávání! hihi.. ![]()
Holky taky se přidávám!! Naše Elenka má dneska 8 měsíců. Už lozí takže si nespočnu skoro nikdy a jelikož se nám v pondělí prořezal první zub tak se ani nevyspím…budí se i 15× za noc.
Včera na kontrole 71cm a 8360g. Leze, sedí, staví se kolem nábytku, mamuje, tatuje a když ji oblíkám tak říká papa. Prý je popředu. Kojila jsem bohužel jen dva měsíce a jinak baštíme maso zeleninku, jogurty, ovoce…akorát poslední 3 dny moc nejí. Asi ty zoubky. Přibrala jsem 25 kilo a nahoře mám ještě 2 takže spokojenost
Unavená jsem, ale zvykla jsem si
V pondělí jdu na operaci tak bude sama s taťkou 2 dny doma. Snad to bez ní zvládnu
Jinak koukám jaké máte pěkné miminka
a jak jsme se nemohly před 8 měsíci dočkat
![]()
No tak náš Kubík je docela macík
V 8.měsících měl 10kg a 74cm..Tak jsem zvědavá jak bude vypadat v roce
Předtím rostl do délky docela rychle a teď mi příjde, že jde spíše trošku do šířky..:) Líčka má pěkně vypasená..Je ale šikulka, všechno teď zkoumá, takže jak píšeš @Elen.G se nezastavím vůbec..Pořád hlídám, ať neleze kam nemá, pravda v poslední době ho docela lákají schody, takže musíme konečně vymalovat chodbu a dát tam zábranu..Už si i víceméně vyhraje sám. Sice jak jsem v kuchyni, tak za mnou dojde a snaží se otvírat dvířka od linky nebo se mne chytne a postaví se za mne
Včera jsme mu už nakoupili vánoční dárky, tak jsem zvědavá co bude:) A s tím sezením? Už nám sedí normálně pořád
Takže musíme za chvíli koupit klasickou autosedačku…
Tak holky, jak rostete? U nas celkem rychle. Mia bude za mesic a 13 dni 1 rok…leti to rychle, jeste nedavno jsme se baly porodu a uz to bude rok…
Mia ma skoro 10kg a ma 75 cm a skoro sama chodi. a mame 8 zubu ![]()
Elenka bude mít rok za mesic a 8 dni
Taky máme 8 zubů
Chodí kolem nábytku a za ruce.. sama se ještě asi bojí. Dělá paci paci, jak je veliká, jak se máš atd… jo a když se ji zeptam jak dela pes tak zacne stekat
… říká bota kdyz ji obouvám papuče, když má žízen rika pití. Každý den se učíme něco nového. Je to super
Až na ten spánek si to užíváme
Jo a má 9060g a 74 cm.