Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky bolesti mám asi týden…nepříjemné, jako při menstruaci a k tomu mě občas píchne v podbříšku… do toho aby toho nebylo málo se mi zrovna dneska udelalo spatne a uz od 12 hod je mi na zvracení a od rána jsem nic nesnedla… Emma : já na zácpu nezkusila zatím nic… jo kafe, mam nizky tlak tak muzu, ale to nezabralo… uvazuju o zazvoru.. to me vzdycky prohnalo
Tak dej vedet jestli lnene seminko zabralo ![]()
Ahoj všem ![]()
tak tu pročítám diskuze už několik dní…my máme termín dneska a samozřejmě nic. Přes víkend si malá dávala pauzu, skoro se nepohnula, takže já byla na nervy, že se určitě děje něco hroznýho, ale naštěstí jsem tady zjistila, že to není tak neobvyklé. Dneska jsme byly u doktorky, ta se strašně divila, co tam dělám, že si myslela, že se uvidíme až po šestinedělí…poslechla si malou, ozvy dobrý a prý běžte si do porodky, třeba to popoženou…tak mažem do porodky, tam hodinové čekání, po kterém nám řekli, že jsem objednaná na KTG na středu, tak ať dojdu až ve středu. Bože, já už chci rodit…nebo chci už aspoň něco vědět, jestli se otvírám nebo ne…nikdo mi nechce nic říct a mě z toho zaručeně jebne ![]()
jinak mi ani nic moc není, neměla jsem žádné poslíčky, tvrdnutí břicha je otázka až teď posledních dní, ale už se nemůžu dočkat. Dneska se mi celou noc zdálo, že mi zaručeně praskne voda, takže jsem byla snad každou půlhodinu vzhůru a kontrolovala gatě…blázen, no
Taky už jsem se bříška taky nabažila…
@marti B. píše:
Ahoj všem
tak tu pročítám diskuze už několik dní…my máme termín dneska a samozřejmě nic. Přes víkend si malá dávala pauzu, skoro se nepohnula, takže já byla na nervy, že se určitě děje něco hroznýho, ale naštěstí jsem tady zjistila, že to není tak neobvyklé. Dneska jsme byly u doktorky, ta se strašně divila, co tam dělám, že si myslela, že se uvidíme až po šestinedělí…poslechla si malou, ozvy dobrý a prý běžte si do porodky, třeba to popoženou…tak mažem do porodky, tam hodinové čekání, po kterém nám řekli, že jsem objednaná na KTG na středu, tak ať dojdu až ve středu. Bože, já už chci rodit…nebo chci už aspoň něco vědět, jestli se otvírám nebo ne…nikdo mi nechce nic říct a mě z toho zaručeně jebne
jinak mi ani nic moc není, neměla jsem žádné poslíčky, tvrdnutí břicha je otázka až teď posledních dní, ale už se nemůžu dočkat. Dneska se mi celou noc zdálo, že mi zaručeně praskne voda, takže jsem byla snad každou půlhodinu vzhůru a kontrolovala gatě…blázen, noTaky už jsem se bříška taky nabažila…
Zkus horkou vanu, pohyb(třeba úklid), porodní asistentka radila na cvičení sex, horká vana a deci červeného vína
, prý také pomáhá maliník…jinak přeji brzký pohodový porod
Dobre ranko holky, tak jak se mate? U me se vcera asi poprve objevili poslicci ale vubec si nejsem jista, nebyla to ms bolest jen priserny tlak na mocak a strilena bolest do krizi…uklidnilo se to asi po hodince, noc byla nastesti klidna, tak ze by uz konecne se neco malo zacalo dit? ![]()
@Levandulka7 může to být různé…zatka je bud čira, žlutá nebo s příměsí krve… tahla jak snoplík ![]()
@Levandulka7 tyhle příznaky už mám týden - prý se jen tělo připravuje na porod ![]()
@marky9 píše:
@Levandulka7 tyhle příznaky už mám týden - prý se jen tělo připravuje na porod
přesně to mi dneska řekla doktorka taky ![]()
Ja jsem jeste byla poslana dnes do porodky na nejake vysetreni, protoze mi doktorka mimo jiné rekla, ze mala se hybe nejak moc…podle krivky… takze si dam sprchu a ve 12 jedem a uvidim co mi reknou tam.
Ahojte maminy, jak se máte, kdy máte termín. My máme 12.3.
a pořád čekáme…Popravdě už se fakt nemůžu dočkat. Po kontrole u gynekologa mi bylo řečeno, že se zatím nic podle monitoru neděje.. Bolesti v podbřišku mám takové spíše jakoby tlaky na močák nebo nevím jak to popsat! Pořád mám strach, že nepoznám, kdy přijdou kontrakce
, jsem ze všeho už taková nervózní, podrážděná a mám i strach
z neznáma (porod). Jsem prvorodička, tak proto takové obavy ze všeho..Tak držím všem palce, ať vše proběhne hladce! ![]()
@Kopretinnka jj to mam taky a tez sem prvorodicka, ale fakt se nebojim toho, ze az to bude tady, ze to nepozname, cili s ezbytecne nestresuj, vim, ze to pozna kazda na stoprdo ![]()
@Levandulka7 píše:
Dobre ranko holky, tak jak se mate? U me se vcera asi poprve objevili poslicci ale vubec si nejsem jista, nebyla to ms bolest jen priserny tlak na mocak a strilena bolest do krizi…uklidnilo se to asi po hodince, noc byla nastesti klidna, tak ze by uz konecne se neco malo zacalo dit?
Tak tyto problemy mam tak tyden a dnes mi Dr. rikal, ze to je zatim vse v klidu, ze dokud v tom nebude pravidelnost, tak se tim nemam nijak zabyvat a byt radsi v klidu.
Nooo tak me se vse take utisilo… tak krome velkeho briska nic nenasvedcuje tomu ze bych byla tehotna a mela v pondeli termin
Z toho ze bych nepoznala kontrakce se opravdu nebojim…myslim ze nebudu patrit do kategorie rodicek, co prijedou do porodky a jdou rovnou na sal
Ale rada bych co nejdele vydrzela doma s kontrakcema, tak uvidime jaka budu hrdinka ![]()
@Levandulka7 já mám také termín v pondělí a jdu i do porodky na kontrolu. Včera mi odešly dva kousky zátky dnes zase ticho po pěšině, taky nic nenasvědčuje, že by se něco blížilo a zrovna dnes jsem se celkem dobře vyspala a je krásně tak bych to i brala dnes porodit:-)malá v bříšku má ale jiný názor ![]()