Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lindii v kolikatym jsi tydnu? Zkousela jsi se vselijak podlozit polstarema na noc? me to dost pomhahalo pri boleni kycli…
@Levandulka7 jo,ale mne uz neboli jen kycle, ale cela panev, nemuzu uz lezet vubec a mam z toho strach az budu rodit, jelikoz to bolesti asi omdlim nebo nevim
jsem necely 38. tyden..bolesti sem obcas mivala, ale ne az takovy, dneska to byl fakt mazec a to se mi jeste zdalo, ze rodim ![]()
Tak já měla poměrně dobrou noc, to že se budím 5× za noc jsem si už zvykla a dospávám to ráno. No druhý termín dle prvního utz mám 4.3. a teď jaksi vše utichlo - přestalo mi tvrdnout tolik břicho a i pobolívat v podbříšku jak kdybych ani neměla porodit. Jen co mi trápí mě bolí střeva jak malá tam naléhá a mám problém i se zácpou ale to až ted na konci tak si dávám lněné semínko a kefír nalačno snad to zabere:-) Zítra jdu na kontrolu uvidíme zda se stav nějak změnil naposledy mělo mímo 3100g a já otevřená na prst
@Lindii noo uz se ti vse pripravuje k porodu, nezbyva nez vydrzet
Treba prave naopak vse si vyberes ted s bolestma a pri porodu ani nepipnes
Ja sem dnes zacala 39tt a krom bolesti „picni“ kosti nepocituju nic a mam opacny strach a sice…velky klid a ticho pred velkou bouri
Ber to tak, ze se na tu bolest pri porodu muzes malinko pripravit…ale co ja? ja sem naposledy mela bolest pri menstruaci
odvykla sem si ![]()
@Levandulka7 jopresne si to napsala, bolesti „picni“ tak ty mam hodne velky
tak ze mas termin nekdy pristi tyden? ja mela puvodne 7.3. ale dr, rikal, ze ot spis vypada na 11.3.+- tyden k tomu, tak ze zitra ho vyvedu z omylu, ze to proste nedavam! No ja zas nikdy nemela bolest u menzesu, ale je pravda, ze s krizem a kyclema citim snad uz od 5. mesice, jak se vse asi roztahuje a jestli sem ted roztazena, tak potes koste, sla bych rodit klidne hned! Priroda vi co dela, aby se zenska pak k tomu porodu nakonec tesila
![]()
@emma217 jeej tak to jsme s terminem i s tim ze by neco melo vypovidat o porodu uplne na stejno
Jedine co dnes pocituji, ze mi maly asi sestoupnul niz…kdyz sedim tak si prijdu jakobych mu sedela na hlavicce
S tou zacpou ti neporadim, jak uz sem zminovala me zacalo hodne pomahat to zelezo..jak na otoky tak i na vyprazdnovani ![]()
@Levandulka7 já mám taky takové ticho před bouří posledních 10 dní najednou klid žádné tvrdnutí a bolesti v podbříšku… nechtěla bych přenášet ![]()
@Lindii presne tak, vse se roztahuje a pripravuje…priroda opravdu vi co dela a my to hold musime vydrzet
Ja mam termin 5.3. takze za chvilku…uaaa jak ja se bojim, ale zaroven tesim…vlastne ani nevim
Ach ty hormony ![]()
@emma217 presne z toho mam nocni hruzu i ja, z prenaseni
Je pravda, ze mame jeste cas ale i tak bych klidne rodila uz ted…briska uz sem se nabazila az az, prijemneho tehulkovani take…tak uz jen ten vysneny rychly, bezbolestivy porod a nejhodnejsi miminko na svete
![]()
Holky, cetla sem hodne o tom tichu pred bouri, on to klidne najednou porod byt muze, neznamena to, ze porodu musi predchazet bolesti, hodne zenskych to tak melo…ja tenhle mesic jinak taky nepocituju nic vyjimecneho, ja vypadala hur i s otoky v 7. mesici.
Ahoj maminky
My čekáme první holčičku 15.3. Tvrdnutí břicha už mám docela často, odchazi ze me i hlenova zatka uz čtvrty den, mám bolesti celého spodku a zácpu takže nic příjemného. Už bych to chtěla mít za sebou. Těším se na středu až půjdu zase k doktorce a jsem zvedava jestli se dovim neco nového
Jak tak čtu tak poslíčky tady nema skoro nikdo…Já nevím jestli jsou to oni nebo ne… ale bolesti nepravidelne v krizi a v podbrisku mam cca tyden. Tak uvidím kdy se prcka narodí
Už bych ale chtela ![]()
@Elen.G tak to se máš že se u tebe něco děje:-) já furt zkoumám zda aspoň tu zátku nevyzkoumám a nic. Jediné co je, že malá se tam pěkně vrtí a dost mě to bolí, vůbec mi nepřijde že by tam měla málo místa na ten její tělocvik a spíš mě připadá že si řekne a tak si to místo udělám a začně se rozvalovat do mých vnitřností a všude možně:-)já jdu zítra na kontrolu a taky jsem zvědavá co mi Mudr. řekne. A na zácpu ti nic nepomáhá? Já se s tím ted taky trápím pár dní tak zkouším ráno to lněné semínko spařit a vypít a dnes jsem si k tomu dala kefír nalačno tak uvidím co to udělá či neudělá:-)
@Levandulka7 já už jsem taky nabažená všeho:-) už bych ráda nějaký ten rozruch ![]()
@Lindii píšeš o bolestech, můžu se zeptat, jak dlouho je již máš? já teď poslední týden dost trpím, ale doktoři to vidí, že jsem úplně v pohodě, mám se jen dopovat hořčíkem a prý budu v klidu…ale abych pravdu řekla, tak moc nezabírá. Několikrát za den mám nepříjemné bolesti v podbřišku, teď mě začla i bolet záda a klouby. A hlavně mi tvrdne břicho a malej tam vyvádí, jak kdyby mi chtěl proskočit břichem
O noci radši ani nemluvím, to je kapitola sama o sobě.
@michee ahojky, no ja beru dlouho uz vapnik a taky nezabira, jelikoz taky dost trpim na kosti ted v tehu…no ty panevni bolesti mne trapej uz dele, cca od 5. mesice, ale ted ke konci se do toho pridava vse ostatni, jak sem psala..mam skveleho dr.ale bohuzel v tomhle si to opravdu musime odtrpet, oni s tim moc nezmuzou, telo se povoluje a roztahuje se panev, nic jineho nez vydrzet nam nezbyva a jak pises, ke konci uz to fakt stoji za prd, mam nekdy pocit, ze se mi bricho rozkoci, jak je napnuty a picha mne na bokach..no hruza no..