Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky já bych se bez toho polštáře už dávno vůbec nevyspala. Mám ho snad od 5. měsíce a super
Když jedeme k někomu třeba na oslavu a máme tam spát, tak nikdy nezapomenu přibalit s sebou můj maxi polštář ![]()
@marky9 Divná určitě nejsi, už je to dlouhý co? Taky bych vyrazila s holkama na vínko.. A nejvíc, když mi chlap oznámí, že chce jít do hospody za kamarádama pokecat
A já si sama doma „užívám“ těhotenství ![]()
Jenže až porodíme, tak to nebude jiný, stejně se nikam nějakou dobu asi nedostaneme s těma našema prckama.
@marky9 píše:
@bonna83 tak to má asi cenu do toho investovat
Podle mě jo. Podepřu si tím polštářem břicho a není tak těžký a ještě ho mám mezi nohama. a pak ho budu používat na kojení nebo když se koncema sváže, tak vytvoří takový lůžko pro mimčo
@bonna83 já rozhodně po šestinedělí budu chodit cvičit, jakmile manžel přijde z práce a může se klidně rozčilovat a tvářit se blbě
![]()
@marky9 píše:
@Kopretinnka Díky…podívám se na stránky, celkem se nudím…nebo lépe řečeno, už mě nebaví být těhotná-chtěla bych už jít cvičit, jet na lyže, do sauny, s holkama na vínko a do klubu…atd.Doufám, že nejsem divná
Nee, to víš, že nejsi divná!!! Já za celé těhu si nedala ani vínko nic prostě…jenom burčák vlastně a to jenom mini skleničku a pak ještě mošt haha.. a docela už mám i absťák..no, co bych pro mimčo neudělala! Byla jsem i kuřačka a teď mi všichni kuřáci „smrdí“ s prominutím hahaha. Přítel toho taky nechal kvůli malého
Moje mamka šílí a taťka, protože kuřáci jsou a jak já jsem začala kouřit, tak prostě mi nic nevyčítali a teď já vyčítám jim, že „smrdí“
Tak mě berou s rezervou! Je fakt, že už taky jako babi a děda omezuji kouření a až bude prcek u nich, tak si nedají nikdy ani jednu říkali
To teda, aby ještě ano!! Jinak už se taky těším aspoň na to vínko a na kamarády, aspoň na chviličku… a na to cviko po šestinedělí!!! 20.3. nám začíná jaro a taky nový život! Jaro je krásné a ty vůně všude mmmm!
Těším se na procházky s mimčem atd.. bude už lépe - jenom zvládnou pár otravných dnů před tím koncem
! Myslím si že to bude stát za to! ![]()
@Kopretinnka já jsem byla také kuřačka
, teď mám stavy, že mě bu´d cigerety smrdí a nebo mám na ni chuť, ale nikdy bych si nezapálila
@marky9 píše:
@Kopretinnka já jsem byla také kuřačka, teď mám stavy, že mě bu´d cigerety smrdí a nebo mám na ni chuť, ale nikdy bych si nezapálila
Tak to já vím, že už nezačnu.
Teda nikdy neříkej nikdy, ale když už mám teď k tomu takový odpor, tak pochybuji. Ještě, že jsme na to dva (mám na mysli přítele), kdyby kouřil, tak nevím nevím..
Jedině to bude těžší, jak si někde vyrazíme mezi naše kamarády, tak ti jsou převážně kuřáci a já vždycky tvrdila, že pasivní kuřák je horší než ten, co kouří.
![]()
@Kopretinnka já jsem po prvním těhotenství opět začala…tak nenápadně, první večer s holkama a jedna si zapálila, neodolala jsem a vzala si jednu od ní…
Holky mluvite mi z duse, chci trosku moji nezavslost!
zacvicit si, ohnout se normalne, aniz bych se zadychala, obcas skocit na kafe…vic nepotrebuju..jinak polstar mam skoro od zacatku a v prubehu sem bez nej nedala ani ranu, jak pisete, nevyspala sem se bez nej a je to dobra pomucka na kojeni, ale myslim, ze h clovek skvele vyuzije i za normlaniho stavu ![]()
@Lindii píše:
Holky mluvite mi z duse, chci trosku moji nezavslost!zacvicit si, ohnout se normalne, aniz bych se zadychala, obcas skocit na kafe…vic nepotrebuju..jinak polstar mam skoro od zacatku a v prubehu sem bez nej nedala ani ranu, jak pisete, nevyspala sem se bez nej a je to dobra pomucka na kojeni, ale myslim, ze h clovek skvele vyuzije i za normlaniho stavu
Přesně tak.. a s tím polštářem máš štěstí, žes o něm věděla hned od začátku! Já se o něm dozvěděla jen tak letmo od kamarádky před cca 2.týdny
škoda! A to beztak ještě o hodně věcech nevím, co usnadní těhu..
asi už nic - jenom mě napadá, že jsem slyšela něco, kdo chce, aby šlo mimčo na termín nebo dříve má pít maliník, ale vůbec o tom nic nevím ani se mi teď už nechce nic zjišťovat - pořád si říkám, že už snad za 10 dnů bude s náma ![]()
@Kopretinnka Jo tak maliníkový čaj piju. Občas, ale nepřeháním to
Někde píšou, že snad vyvolává porod a jinde, že usnadňuje druhou dobu porodní, že uvolňuje nějaký svalstvo a miminko jde pak líp ven. Jestli je to pravda, nevím. Rozhodně u mě porod nevyvolává, i když už bych se nezlobila, kdyby šla malá ven. Teď jsem si dala horkou koupel - a zase nic
No asi budeme rodit v termínu, no ![]()
@Kopretinnka no ja slysela, ze usnadnuje porod, kazdopadne to sou ty povidacky, to jako mas s horkou vanou, vinem apod..bys musel apit na hektolitry a vylozene vynakladat namahu, aby to teda melo mit ucinek.. pocitujes nejaky zmeny, ze bys mela rodit??U mne zadny priznaky, jen uz mne leze na nervy to paleni zahy a obcasny tvrdnuti bricha ![]()
Holky jak jste na tom ted ke konci s tlakem? Me dnes dost vyskocil 153/94
nevim zda jet radeji do nemocnice nebo to nechat na zitra?
@bonna83 píše:
@Kopretinnka Jo tak maliníkový čaj piju. Občas, ale nepřeháním toNěkde píšou, že snad vyvolává porod a jinde, že usnadňuje druhou dobu porodní, že uvolňuje nějaký svalstvo a miminko jde pak líp ven. Jestli je to pravda, nevím. Rozhodně u mě porod nevyvolává, i když už bych se nezlobila, kdyby šla malá ven. Teď jsem si dala horkou koupel - a zase nic
No asi budeme rodit v termínu, no
Já už ho pít nebudu..už to nechám na miminku, kdy se bude chtít za náma podívat ven…
jsem sama zvědavá. Říkala jsem si, že zítra by bylo magické datum 3.3.2013, ale to by byla velká náhoda. Termín máme pořád 12.3.
![]()