Bojím se pohledu do zrcadla

Anonymní
17.2.19 19:35

Bojím se pohledu do zrcadla

Zdravím,
Musím se z toho vypsat a nechci už obtěžovat svoje okolí. Protože ja mam pocit, ze obtezuju každého, ze už jen moje pritomnost kdekoliv je na obtíž. Je mi 29 let, mam krásného zdravého syna a obrovskej problém se sebeduverou. Je mi smutno z toho, kdyz se na sebe podívám. Nechápu, ze může byt tak osklivej a hlavne tlustej člověk. Merim 175 cm, vážím 75 kilo :roll:.. rodina i kamarádky mi říkají, ze jsem krásná, ale to co vidim já.. nepochopim, ze si to nekdo může myslet.
Nedávno, kdyz jsem se najedla, tak me napadlo, ze bych to mohla vyzvracet (ja vim, je mi 29, kde mam rozum?).. ale nejsem schopná ze sebe takhle cokoliv dostat. Takze pro jistotu skoro nejim. Za kazdy kousek jidla mam takove výčitky.. treba dneska jsem snedla pul jablka a dva platky mleteho masa a mam takovy výčitky, rikam si jaky jsem prase a jak jsem to mohla spraskat.
Moc bych si přála byt krásná. Protože jinak mě nikdy nikdo nebude chtít. Nenajdu plnohodnotneho chlapa pro svoje dítě, oporu pro mě a az maly odejde, zblaznim se, protože mi odejde smysl zivota.
Vim, ze je to takhle špatně.. ale nedokazu nic udelat. Nedokazu si predstavit, ze bych tohle nekomu mohla vyprávět na živo..
Jak to přežít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
17.2.19 19:39

Zajdi k psychologovi, nech si udělat vlasy ať máš trochu sebevědomí, jídelníček na miru (tím co jíš fakt nezhubneš) a váha pude dolů, najdi si nějaký sport kterým zabiješ čas, místo toho abys stala u zrcadla a přemýšlela jak budeš zvracet :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
17.2.19 19:39

pokud nejsi troll, tak co nejdřív si vyžádej doporučení k psychiatrovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
17.2.19 19:40

Začít mít ráda sama sebe..... Buď na sebe hodná, odměnuj se, hlaď se, chval se… Asi ti to zní jako sci-fi, že?…
Zkoušela jsi nějakou terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
17.2.19 19:41

Myslis to vazne? Ja doufam ze ne. Ale jestli jo, tak vyhledej pomoc psychiatra a to co nejdriv

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.19 19:47

Psychoterapie me napadla.. dokonce jsem zkusila oslovit psycholozku, ktera me odbyla s tim, ze nema cas, ze ma lidi co se rezou a at si najdu nejakou jinou.. takze nemam odvahu znovu zvednout telefon.
A ano, bohuzel to myslim smrtelně vážně.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2450
17.2.19 19:49

Krasa cloveka vychazi zevnitr na vzhledu az tak nezalezi, tvuj syn potrebuje zdravou maminku ne tu co se za chvili slozi ptz ji budou chybet ziviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
17.2.19 19:51

A kdo Ti to seběvědomí takhle moc pošramotil? Objednej se někam na psychoterapii a vypodívej se tam z toho. Váhu máš objektivně normální, možná nějakou malou nadváhu…
Až budeš vědět, proč tak na sebe nahlížíš, určitě jsou způsoby, jak to dostat pod kontrolu a naučit se s jídlem a váhou nějak zacházet. Za sebe doporučuju skupinu Fitness Motivation CZ na facebooku - vede to Michal Josef Tóth, dělá opravdu moc dobré jídelníčky, které mnoha lidem fungují, a poradí, jak správně jíst a hlavně jak to poznat a porozumět tomu, jak tělo funguje…
Držím palce, já byla tlusté dítě a nesu si to s sebou taky už nafurt… Hodně pomáhá hlavně sport, myslím na sebevědomí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
17.2.19 19:52

Okolí ti říká, že jsi krásná, váhu máš opravdu ideální. Tímto přístupem si vypěstuješ pouze poruchy příjmu potravy. Anorexii nebo bulimii, nejlépe obojí. Ať tě ani nenapadne realizovat nějaké zvracení. To by byla cesta do pekla. Věř mi, mám zkušenosti s tímto problémem u blízké příbuzné. Partnera najdeš jako vyrovnaná, milá, sebevědomá žena. Najdi si odbornou pomoc, zkontaktuj třeba anonymně centrum Anabell, mají zde linku, na kterou se dá volat, je možné si dohodnout i schůzku. Problém je v tvé hlavě, ne v postavě, uvědom si to prosím a neblbni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.2.19 20:02

Jdi k psychologovi. Bud kvuli poruse prijmu potravy, nebo kvuli nutkani trollit na diskusnich forech.

• Citovat
  • Upravit
1439
17.2.19 20:06

Co blaznis, s tvymi mirami nejsi zadna obezni… Mam podobne proporce. Dobre, na miss world to asi neni, ale neni to preci zadna tragedie… A krasa neni jenom cislo na vaze, ale vychazi hlavne zevnitr cloveka a ze sebevedomi. Ja myslim, ze tohle sama nezvladnes, potrebujes odbornou pomoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
17.2.19 20:13

krasna budey, az přestaneš blbnout a začneš se mit rada. je jedno, jestli při tom budes mit 60 nebo 90 kg.

to co pises ke spis na psychiatra nez psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29666
17.2.19 20:19

Máš poruchu příjmu potravy a nevidíš svůj vzhled reálně. Vnímáš svou váhu jinak než ostatní. Doporučovala bych ti obrátit se co nejdříve třeba sem: http://www.anabell.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
17.2.19 20:20

Nechapu, proc by v tomhle pripade mela byt pani hned troll, takovych holek kolem nas chodi, co tohle resi… za me - bud si najit vyzivovou poradkyni, zacit jist a hubnout zdrave, at jsi teda se sebou spokojena, kadernik, novy odev a uvidis ten srumec, nebo najit dobreho psychologa a dat do kupy naprosto znicene sebevedomi. Kazdopadne resit to! Uz kvuli synkovi, at ma stastnou mamu a ne psychickou trosku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
17.2.19 20:29

Každý člověk je ňákým způsobem krásný. Hledej na sobě to hezké a mysli si to o sobě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová