Bojíte se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Když jsme u těch záhad a strašení, čte někdo časopis Záhady života?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Věříte někdo na zlou duši v nějaké věci? Nebo s tím máte zkušenost?
Když jsem byla malá, teta mi s nadšením přivezla velikou panenku. Já se na ni podívala a hned jsem věděla, že je zlá a nechtěla jsem ji. Teta byla zklamaná, moje mamka naštvaná, že jsem nevychovaná......Aby to tetě nebylo líto, tak mi ji vnutili večer do postele, abych jako dělala, že jsem z ní nadšená. A tím to začalo. Začala jsem mít zlé sny, jak mě ta panenka chce zabít a leze po stěně paneláku až do mého pokoje s kudlou v ruce a v tom snu měla takový hrozně zlý oči. Dobře, to by se dalo vysvětlit dětskou fantazií, ale do teď z toho mám slzy v očích, když si na ten sen vzpomenu. Zvláštní bylo, že se mi každou noc zdál pořád ten samej sen dokola, jak na mě ta panenka jde s kudlou. Naši nevěděli co se mnou, tak tu panenku zavřeli do skříně. Jenže zlý sny pokračovaly. Táta jí pak vzal a řekl, že mi, že ji vyhodil do popenlice a že se už nemusím bát. Jenže ten sen pokračoval další noci. Pak jsme se stěhovali a když jsme vyklízeli sklep, ta panenka tam byla. Mamka ji nechtěla vyhodit, protože ji byla škoda, jen mě nakecali, že ji vyhodili. Po přestěhování jsem tenhle zlej sen měla pořád. Skončilo to až když jednou táta šel pálit dřevo a tu panenku hodil do ohně. Od toho dne jsem měla klid. Celkem to trvalo asi rok. Naši mě tahali od jednoho doktora k druhýmu a nikdo nevěděl.
Takže si říkám, opravdu ta panenka měla v sobě něco zlýho? Je to možný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Honzuovka osobně si mylím, že nic není nemožné. Takže to možné je. Jaká byla teta osoba? Odkud ta panenka byla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žirafátko Tý jo, z toho je mi fakt zle.
Nebydlela jsi u Bohnic? Kamarád bydlel těsně u Bohnického areálu. Předělanej barák, dřív byl součástí léčebny. Říkal, že se divil, že majitel bytu po něm nechtěl kauci a když mu říkal, že mu bude moct první nájem zaplatit až koncem měsíce, taky to neřešil a jenom nad tím mávnul rukou. Ten kamarád tam bydlel s přítelkyní dva dny a pak tam sám vydržel asi měsíc. Podotýkám, že je to takovej kluk bouchač, ničeho se nelekne, flegmouš. V bytě se objevují na zdech mastné skvrny a pak z ničeho nic zmizí, hýbou se kabely do vzduchu jak tančící had, otevírá se a zavírá odpaďák, rozsvěcuje se samo světlo, dokonce mu jednou šly naproti jeho boty. On se tomu smál a říkal, že každej večer usíná s bejsbolkou v ruce, že si toho „ducha“ podá. Pak jednou večer volal, že je u mámy a že se tam už nikdy nevrátí, jestli by s ním mohl někdo jít do toho bytu, aby si mohl vystěhovat věci, že tam sám nepůjde. Byl fakt hrozně vystrašenej a do teď nechce říct, co se stalo, že odtamtud utekl. Zvláštní na tom domě je i to, že když běží okolo kočka, tomu domu se vyhýbá velkým obloukem. Fakt jsme to byli pozorovat a žádná kočka se k němu nepřiblížila. Sklep je plný drahých věcí (kola, nábytek…), je to tam po předchozích nájemnících a nikdo si pro to nechce přijet a ani nechtějí říct důvod. V domě jsme dělali celkem kravál, báli jsme se, tak jsem tam šli celá parta a dělali jsme před sebou machry. Čekali jsme, že na nás někdo vyběhne, ale nic, v domě nebyl vůbec nikdo slyšet, jako by byl prázdný. Ve sklepě naproti dveřím je stará židle, celkem zavazí, když by tam někdo chtěl chodit. Ale nikdo ji neodsune, nevyhodí. Kamarád ji prej dal stranou a druhý den byla zase na tom samým místě, kde původně.
Je to už dva roky a když jedeme někdy okolo, koukáme na ten dům a ten byt je už dva roky prázdný, nikdo tam nebydlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem koupila dcerám porcelánové ozdobné panenky. Ráno se válely, na chodbě, obě tvrdily, že se naně dívají a prý škaredě.
tak je s pokoje vyhodily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám, že jste si dávaly tipy na filmy
. Já byla asi dva měsíce hotová po tom, co jsem se podívala na Třináct duchů. A nesmím si na ten film vzpomenout večer, bych jinak nebyla schopná ničeho. Vždycky si říkám: Nemysli na to, nemysli na to, nemysli na to… a stejně se bojím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nečetla jsem teda všechno, ale my jsme se asi před rokem přestěhovali do bytu ve městě, ten barák je dost starý. Uplně pravidelně se mi tady přepínají samy kanály na televizi, když dám vypnout zvuk, tak se zase zapne, televize se i sama vypíná.. První jsem si říkala, že bude něco s ovladačem, takže jsem to neřešila. Teďkom jsme ale synovi koupili elektrické autíčko, které se normálně samo rozjede a jede dokud ho nezastavíme. Jednou se rozjelo asi ve tři ráno a ujelo asi 3 metry přes celý obyvák než jsme ho zastavili!! Je to šílené, mám tady fakt strach, ale stěhovat se nechystám.. Pořád se to v koutku duše snažím svést na špatné kontakty drátků u televize na ty b baterky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Honzuovka není kam
a to autíčko je ještě dost hlasité, tak já jsem se uplně zlekla a poslala jsem tam přítele, protože já bych se bála za ním jít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hesovi napadlo mě: co zkust říct na hlas a i v duchu: „Ty, co hýbeš s autíčkem a přepínáš televizi, přestaň s tím. Ruší nás to.“ Četla jsem pár příběhů, kde to zabralo a byl klid. Aspoň to zkusit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MeloryNox
no teď už se to dlouho nestalo, teda s tím autíčkem, ale až se to zase stane, tak to zkusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brr, uplně mě běhá husina, když si to tu čtu, a to je den a nejsem doma sama. Když sem byla malá, zdál se mi hodně živý sen, že ke mě přišla prababička, vypadala krásně a zdravě, usmívala se na mě a říkala mi, že už je jí dobře, že mě má moc ráda a že se přišla rozloučit a ukazovala mi ten papír s křížkem, kde bylo napsáno její jméno a den úmrtí. Ráno jsem to říkala mamce, a ta mi říkala že to je kravina, že to byl jen špatný sen, ale když jsme přijely z chaty domu do města, někdo volal, a oznamili mamce, že babička tu noc co se mi zdál ten sen, v nemocnici umřela. Hrozně sem se bála ani usnout jsem několik dní nemohla. A když tu čtu ty příběhy, jak se někomu něco doma hýbe atd. tak to se stát mě, snad bych dostala infarkt, hrozně se takových věcí bojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Honzuovka měla jsem takovou papnenku, velká asi metr zrzavé dlouhé vlasy, nos jak Pinoccio..do dnes nezapomenu ten pocit, když jsem ji dostala bylo mi 6 a nechtěla jsem ji..šel z ní strach tak ji naši po odjezdu návštěvy věnovali dál..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit