Bojkot medicíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
851
29.9.16 09:48

Ono to chce zapojit trochu toho selského rozumu. Nelítat k doktorovi s každou rýmičkou, ale zase ani neléčit zápal plic třeba pampeliškovým čajem nebo borovou šiškou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.9.16 09:52
@kadernice1 píše:
@ovatar Vždyť to říkám, místní odbornice už vyrazili do protiútoku a dostaly další možnost krákat nesmysly o "syrůpcích s Y atp.

Ano, původně tam bylo „odborníci,“ ale pak jsem si uvědomila, že jsou tu z 99% pouze odbornice a opomněla subjekt-predikátovou shodu, mea culpa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548

@Havran007 Přesně jak píše @Ignácie:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@kadernice1 píše:
Nepochybně jsi byl/a poslední, komu ji udělali…
Vědecky neprokázané a nesmyslné homeopatii věří ještě dnes spousta bláznů…

takže i mnozí lékaři jsou blázni, když se snaží pacienty nezatěžovat běžnými léky a nejdříve se snaží předepisovat homeopatika? :think:

• Citovat
  • Upravit
378
29.9.16 09:54
@sagina píše:
já sice hometopatii nevěřím, ale nikdy, fakt nikdy by mě nenapadlo lékařkou svých dětí nazývat bláznem :cert: že se nestydíš, takhle oní mluvit!

Náš pediatr tohle nepraktikuje, jinak bych k němu nechodila. Předkládám k zamyšlení, i když o dotyčný dr. si myslím, že nebyla od počátku zcela lucidní…
 http://www.vojtechkodet.cz/…meopata.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.9.16 09:56
@lucenka píše:
takže i mnozí lékaři jsou blázni, když se snaží pacienty nezatěžovat běžnými léky a nejdříve se snaží předepisovat homeopatika? :think:

Pro mne ano, bohužel, o účinnosti této metody nejsou žádné důkazy, žádné studie, ale je to výnosný kšeft, když si kupujete naředěné vodičky a léčí vás vaše vlastní víra… Věř a tvá (dobře zaplacená) víra tě uzdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.9.16 09:59
@kadernice1 píše:
Pro mne ano, bohužel, o účinnosti této metody nejsou žádné důkazy, žádné studie, ale je to výnosný kšeft, když si kupujete naředěné vodičky a léčí vás vaše vlastní víra… Věř a tvá (dobře zaplacená) víra tě uzdraví…

tak antibiotika a jiné léky jsou finančně na tom dost podobně jako homeopatika ;) a radši budu do sebe a kluka cpát přírodní preparáty než chemické sra. čky (viz. drahé barevné voňavé sirupy proti teplotě :poblion: )

• Citovat
  • Upravit
378
29.9.16 10:02
@lucenka píše:
tak antibiotika a jiné léky jsou finančně na tom dost podobně jako homeopatika ;) a radši budu do sebe a kluka cpát přírodní preparáty než chemické sra. čky (viz. drahé barevné voňavé sirupy proti teplotě :poblion: )

Ale u ATB je účinnost prokázána, u homeopatie jde o placené placebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.9.16 10:02

Viz mor, tubera, zápal plic, a pod..ano atb sou k ničemu…to řikejte dětem v africe co umíraj na banální nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.9.16 10:03
@kadernice1 píše:
Ale u ATB je účinnost prokázána, u homeopatie jde o placené placebo.

a na někoho i to placebo funguje a aspoň si nerozhodí zažívání tak, jako u braní atb ;)

• Citovat
  • Upravit
19131
29.9.16 10:03
@kadernice1 píše:

Tak když uzdraví, tak co je špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.9.16 10:06
@alenka84 píše:
Tak když uzdraví, tak co je špatně?

ty případy, kdy neuzdraví a dítě skoro umře na banální nemoc…protože atb sou sračky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.9.16 10:08
@kadernice1 píše:
Náš pediatr tohle nepraktikuje, jinak bych k němu nechodila.

a to já zas jo, je to dobrá doktorka. proti homeopatii nic nemám, pokud ji nepraktikuje na mých dětech. a to nedělá, hned zpočátku si se mnou ujasnila, nakolik je pro mne přijatelná homeopatie nebo bylinky a vede to v patrnosti. konečně, i jako „nevěřící“ si umím představit, že homeopatika mohou pomáhat, protože psychika (a spolupráce rodičů, v případě dětí) je v procesu uzdravování důležité. za podstatné považuji nezanedbat léčbu ve chvíli, kdy je opravdu na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.9.16 10:10
@lucenka píše:
a na někoho i to placebo funguje a aspoň si nerozhodí zažívání tak, jako u braní atb ;)

To bezpochyby, víra je silná, ale pak si přiznejme, že je to placebo, za které platíme různě vysoké částky a někdo si mastí kapsu na tom, že placebo vydává za lék…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
29.9.16 10:16
@kadernice1 píše:
To bezpochyby, víra je silná, ale pak si přiznejme, že je to placebo, za které platíme různě vysoké částky a někdo si mastí kapsu na tom, že placebo vydává za lék…
Že si na tom někdo mastí kapsu, mě nijak neuráží. Kde je poptávka, je i nabídka (já osobně stejně homeopatika nepoužívám, jsem zastáncem klasické medicíny a zdravého rozumu, ale rozhodně bych neoznačila zastánce homeopatie za hloupé lidi).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí