Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucenka Tak tady je spíš problém v rom, že já se řídím doporučeními České vakcinologické společnosti, zatímco Ty vycházíš z toho, co na svém webu píše jakási a. s., pro niž je to zdroj příjm. To asi nemá smysl rozebírat…
@lucenka Neřeším termíny, v hlavě je nenosím. To má na starosti moje lékařka. Až bu de čas, pozve mne. Vaše to nedělá? pak bych si našla jinou obvodní, pečlivou.
@kadernice1 Asi tak, škoda řeči. No jo, když ti doktoři jsou celí štastní, když zmrzačí děcko očkováním, pak to zatlučou a jenom se matce smějí, jen aby měli prachy. Darebáci.
Závažné vedlejší příznaky bývají také po magnetické rezonanci, přesněji určitý typ nefrogenní fibrózy. Je přímo způsobená Gadoliniem a proti klasické fibróze napadá také orgány. Týká se to pravděpodobně lidí, kteří nedokážou tuto chemickou látku odbourat. SUKL už oznámil, že bylo zahájeno celoevropské zkoumání gadolinia z důvodu jeho ukládání v mozkové kůře.
@inkakřivák A tebe to jako matku vůbec nezajímá, co do dítěte píchá, proti čemu ho to vlastně má chránit, co je povinné, co nepovinné? To je zajímavé, skoro každá řeší jídlo, éčka hračky-jestli nejsou závadné, a pak ani neví proti čemu má naočkované dítě, a co v těch vakcínách vlastně je.
@renap píše:
@inkakřivák A tebe to jako matku vůbec nezajímá, co do dítěte píchá, proti čemu ho to vlastně má chránit, co je povinné, co nepovinné? To je zajímavé, skoro každá řeší jídlo, éčka hračky-jestli nejsou závadné, a pak ani neví proti čemu má naočkované dítě, a co v těch vakcínách vlastně je.
Ona nic takového neřekla. Jen by mne zajímalo, zda bys ve stavebním projektu stavaři radila, jak má počítat zatížení střechy sněhem, jaký průmer mají mít trámy atd. Asi bys spoléhala, že to ze školy umí a nehledala na netu návody, jak statiku přepočítat… přitom je to taky docela zásadní ![]()
@kadernice1 No,ale ono jde i o to, že spousta pediatrů s tím očko kalendářem nesouhlasí, jak je tady nastavený, ale pro ně to povinný taky, takže někteří třeba sami matkám navrhují odložení, posunutí, nebo i šetrnější vakcíny. A někteří prostě jedou podle kalendáře, a konkrétní dítě je nezajímá. Já v tom dělám a o očku se s dr. bavíme často. Příklad, přijímali jsme dítě, s reakcí po očkování, byl to nedonošenec 11 týdnů, ale 35 týden, takže vlastně 4 týdenní dítě korigo. Dostal 3 vakcíny najednou, protože paní doktorka řekla, že když je nedonošený, tak má horší imunitu a o to dřív se musí naočkovat. Skončil u nás, primářka hrozně nadávala, jak tohle mohla ta obvoďačka udělat, matka samozřejmě brečela, že doktorce věřila, tak se nebránila. A kdo měla pravdu? Obě doktorky starší, zkušené, každá úplně jiný názor.
@renap Podle mne tohle je asi o zkušenostech, ochotě a pečlivosti každého doktora. Jak sama píšeš, mnoho z nich samo navrhne odložení, oddálení atp., takže sami aktivně ve věci očkování přemýšlí a snaží se dělat to nejlepší. No a pak se najde jedna taková, která to třeba chtěla mít z krku, neměla den, posípchala na dovolenou…co já vím. Ale zase na druhou stranu - do nemocnice se na každé oddělení dostane občas pacient, kde třeba ambulantní péče nebyla prováděna dle platných doporučení nebo byla odfláknuta a doktoři nadávají, primáři nadávají…nikdy ovšem nezvednou telefon, aby to to tomu dotčnému ambulantnímu lékaři sdělili, protože zase tak je to nepálí…
@inkakřivák píše:
@lucenka Neřeším termíny, v hlavě je nenosím. To má na starosti moje lékařka. Až bu de čas, pozve mne. Vaše to nedělá? pak bych si našla jinou obvodní, pečlivou.
@kadernice1 Asi tak, škoda řeči. No jo, když ti doktoři jsou celí štastní, když zmrzačí děcko očkováním, pak to zatlučou a jenom se matce smějí, jen aby měli prachy. Darebáci.
Tak vzhledem k tomu, že očkování je v dospělosti dobrovolné, tak to lékaři nehlídají, kdy má člověk jít na přeočkování které nemoci. Co vím, tak většina obvodních lékařů hlídá pouze tetanovku. A třeba kdysi pro moji doktorku bylo překvapení, že jsem chytla příušnice ačkoliv jsem byla očkovaná.
@kadernice1 Samozřejmě,ale Vy to tady píšete stylem doktor má vždycky pravdu, přece na to léta studoval, má praxi, tak já jako laik mu přece nebudu do toho kecat, když tomu nerozumím. A jak to má matka laik poznat? když tady kritizujete, že každá něco vyčte na netu a pak se tím řídí? Kdyby tahle mamina něco nastudovala, tak by třeba žádala odklad, dala vakcíny po jedné, a dítě nemuselo tkhle dopadnout. Ona místo toho věřila doktroce, a dítě takhle dopadlo.
A ta doktorka nic špatnýho neudělala, prostě se řídila nařízením české vakcinologické společnosti, která přece se v tom vyzná. Dítě se může očkovat od 9 týdnů, když má 5 kilo, tři vakcíny najednou se taky dát můžou, tak o co jde ne? Ona je z obliga, udělala všechno dobře, a matka jí slepě věřila. přece jí to toho nemůže kecat, když je třeba kadeřnice a nevyzná se v medicíně, že jo.Ona pouze to dítě porodila, ale rozhodovat o tom, co se do něj píchne nemůže.
@kadernice1 píše:
@lucenka Tak tady je spíš problém v rom, že já se řídím doporučeními České vakcinologické společnosti, zatímco Ty vycházíš z toho, co na svém webu píše jakási a. s., pro niž je to zdroj příjm. To asi nemá smysl rozebírat…
a státní zdravotní ústav je pro tebe již dostatečný zdroj, když uvádí účinnost účkování 4-12 let? http://www.szu.cz/…renceSZU.pdf
@lucenka píše:
a státní zdravotní ústav je pro tebe již dostatečný zdroj, když uvádí účinnost účkování 4-12 let? http://www.szu.cz/…renceSZU.pdf
Já nijak nezpochybňuji přeočkování u tetanu a černého kašle. Koneckonců ale i v této prezentaci je jasně napsáno, že závažné následky jsou zejména u dětí, nikoliv u dospělých, u nichž se jedná sice o protivné, ale léčitelné onemocnění. Protože se děti hodně pohybují v dětských kolektivech, kde by se mohl objevit, důsledně se očkují zejména děti.
Zajímavé, že je neodradí ty mrtvé nebo postižené děti díky nemocím a těch je více…fakt kecy…to je spíš nějaký modni potoj a být v zásadě proti všemu…v aute taky umírá mraky lidí a přitom si je lidi kupují…
Ano určitě má někdo po očkování komplikace…ale to i po operaci slepého střeva a nebo po vytrhnutí osmičky…
Pokud má někdo 9 let školy plus dva dny na netu tak opravu nemá co kecat lidem, co to dělají celý život do práce…demence na druhou a jeste se o tom hádat, že jsem čtla, já jsem viděla, já jsem slyšela…já jsem myslela..ten je nejlepší:D
@kadernice1 píše:
Já nijak nezpochybňuji přeočkování u tetanu a černého kašle. Koneckonců ale i v této prezentaci je jasně napsáno, že závažné následky jsou zejména u dětí, nikoliv u dospělých, u nichž se jedná sice o protivné, ale léčitelné onemocnění. Protože se děti hodně pohybují v dětských kolektivech, kde by se mohl objevit, důsledně se očkují zejména děti.
a od koho se asi ty děti nakazí? Že by od dosplých, kteří nejsou očkovaní? Takže když tu chcete brát bič na matky, které neočkují děti, tak byste ho měly brát i na dosplěé, kteří se v dospělosti nepřwečkovávají a spoléhají na to, že budou mít mírný průběh a že jsou očkované děti ![]()
@lucenka píše:
a od koho se asi ty děti nakazí? Že by od dosplých, kteří nejsou očkovaní? Takže když tu chcete brát bič na matky, které neočkují děti, tak byste ho měly brát i na dosplěé, kteří se v dospělosti nepřwečkovávají a spoléhají na to, že budou mít mírný průběh a že jsou očkované děti
A jako má logiku očkovat obě skupiny, když stačí naočkovat tu jednu resp. přeočkovat rizikové skupiny (staří lidé atp.), pro něž je onemocnění výrazně nebezpečnější?
Takže taky zneužíváš systém, kdy jsou očkované děti. Příušnice - chrání cca 15 let, takže ty můžeš v klidu přenášet. A tredy nechávat přeočkovat černý kašel jedenkrát v dospělosti, když očkování chrání cca 10 let je celkem málo, nemyslíš? https://www.ockovacicentrum.cz/cz/cerny-kasel