Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pannda to se ji ptáme pořád. Ona neví. Pořád něco řeší. Každou blbost. Druhé děcko by to neřešilo, ale se tím problémem zabývá dopodrobna
@Anonymní píše:
@pannda to se ji ptáme pořád. Ona neví. Pořád něco řeší. Každou blbost. Druhé děcko by to neřešilo, ale se tím problémem zabývá dopodrobna
Tak to asi nebude v pořádku, na tak malý věk její psychika zažije ještě dost…Měli byste ji vést jinak, odvádět pozornost, prodloužit dětství, nezabývat se dospělými starostmi. A taky může urč. roli hrát změna hladiny hormonů, postupně dospívá…může mít náznaky migrény, řešení najde neurolog
Co náznak nějaké migrény, netrpí na ní někdo z vás? Já jsem velký stresar ale na spáncích mě nikdy nebolelo
asi bych to jen tak nenechala a řešila na neurologii.
A taky to je bolest, jakože ji tam třeba 5× „zapîchá“ a je klid
Dodržuje pitný režim? S nedostatkem tekutin bývá bolest hlavy provázána dost často.
@Anonymní píše:
@Lathi i když to není každý den ta bolest? A není velká..
Já ti nevím no, minimálně nbych to raději konzultovala s pediatrem. Nemyslím si že by to způsoboval stres, to by bylo.spis delší a intenzivní. Může to být náznak migrény, nebo relace na něco jiného…nezkusila si pozorovat kdy se jí to děje, najít nějaký společný „jmenovatel“ nemůže se to třeba odvíjet o nízké hladiny cukru v krvi? To s tělem dokáže dost věcí…
Dobrý den.12ctiletá dcera si delší dobu stěžuje, že ji sem tam pobolívá na spáncích. Prý zvláštně. Tŕeba týden nic, pak chvilku ano, pak třeba na druhý den párkrát, pak zas několik dní nic. Někdy ji tepe v ruce, v oku…má tikovou poruchu. Někdy víc, někdy míň. Ale to říká, že to není ono.Je fakt, že bývá většinou ve stresu. Přitom kolikrát nemá proč. Prostě, když jeden stres skončí, hned si najde další věc pro další stres. Nevíte, co to může být??