Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marmelada78 píše:šla bych hned
Syn od včera skáče po jedné noze že ho bolí koleno. Při chůzi kulhá, v noci spal ale dobře. Ráno hned problém že na nohu nedoslapne. Šly byste k lékaři? Nebo ještě počkat? Jsou mu necelé 3r.
@Pudloslava píše: šla bych hned
Ty jsi lékařka že? Já jsem nakonec volala pediatrovi a ten mi řekl že pár dní mu dávat Nurofen a má být v klidu a kdyžtak v pátek přijít
Myslíš že je to tak v pohodě, nebo bych ev. mohla něco zanedbat?
@marmelada78 hele nevim, ja pediatr nejsem. kdyz je to tak, tak ver radeji jemu.
Ahoj, náš malý včera blbnul a při hraní nějak blbě došlápnul, od té chvíle si stěžuje na bolest nožičky, došlapuje jenom na patu…Na noze nic viditelného není, když mu to prohmatám, tak nic, nikde ho to prý nebolí…Ale na dotaz kde ho to bolí ukazuje na nárt…V noci v pohodě, ale ráno, první co řekl, když se postavil na nohy, bylo, že ho bolí nožička…Je lepší hned k dr. a pokud, tak pediatr nebo rovnou do nemocnice na rtg? Nebo vydržet, jestli se to zlepší…?
Tře a natažený sval? zkuste doktora, kdyztak vás pošle má rentgen, ale jestli nemá zlomeninu nebo tak, tak toho asi moc neuvidí na rtg.
@spiritt Syn kamarádky si při poskakování zlomil zánártní kůstku, při chůzi ho to bolelo, ale nic strašného. K doktorovi šli snad až za týden, nakonec měl na měsíc sádru.
Ahojky, prosim poradte
maly (4 roky) se me prvni tyden v cervenci osypal, rude fleky - ruce,trup, nohy, oblicej. Sousedi meli 5tou nemoc,tak sem to prisuzovala tomu, ale mel to na stridacku, chvilu tam, chvilu jinde. Po tydnu byl cisty a zacal zas plakat u jidla,ze ho boli pusa (afty sem nenasla), spatne i spaval. Tak sme sli k dr,ta vyloucila 5tou nemoc,ze nemel ,,motyla,, a ze to byla jen reakce na neco (alergik neni). V puse mu nasla 1aft a cerveny dasne,asi lehka infekce od aftu. Pusa se lepsi a dnes v noci zas hrozny plac,ze ho boli narty,tak sme masirovali, chtel chodit,asi mu bylo lip. Nakonec sem mu dala nurofen a rano byl ok. Myslite,ze to ma vse nejakou souvislost, nebo jen blba nahoda? Nerada bych neco zanedbala,ale kdyz dr nic nezjistila…