Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Natali1996 píše:
Ona mi říkala, ze si mám dat klidový režim, ale o víkendu jsem měla celkem velký stres a včera sem toho celkem dost nachodila, tak si říkám, jestli to není taky tím.. já nevímachjo těhotenství jsou jen nervy
Klídek, to bude ok. Tak ten klidový režim teď dodrzuj a uvidíš, že se to zlepší ![]()
@Natali1996 achjo těhotenství jsou jen nervy
Ale vubec ne. Na kontrole te prohlidnou a uklidni. Zatim si dopravej klidek a uzivej si ho, pak se ti po nem bude styskat. Cti si knizky, koukej na filmy, objednavej si vybavu, var si super jidla, na ktery pak uz nebudes mit cas
Az bolesti polevi, davej si pohodovy prochazky a tehotensky cviceni. Fakt bylo prvni tehotenstvi super. Ty posledni tri mesice, co jsem uz nechodila do prace, byly takova totalni svoboda a pohoda, ze pri vzpomince az ronim slzu ![]()
@Janadel píše:
Ale vubec ne. Na kontrole te prohlidnou a uklidni. Zatim si dopravej klidek a uzivej si ho, pak se ti po nem bude styskat. Cti si knizky, koukej na filmy, objednavej si vybavu, var si super jidla, na ktery pak uz nebudes mit casAz bolesti polevi, davej si pohodovy prochazky a tehotensky cviceni. Fakt bylo prvni tehotenstvi super. Ty posledni tri mesice, co jsem uz nechodila do prace, byly takova totalni svoboda a pohoda, ze pri vzpomince az ronim slzu
To mi říká každý a jak rada bych si to užívala, kdybych neměla ty bolesti 🙈 teď začíná být krásné a místo toho, abych vzala psindu ven se válím v posteli
no, já doufám ze to bude dobre a jednou na to budu vzpomínat jako ty
a nemáš nějaké osvědčené cviky třeba na ty zadá pro tehule? Já toho moc nenasla ![]()
@Natali1996 píše:
a nemáš nějaké osvědčené cviky třeba na ty zadá pro tehule? Já toho moc nenasla
Koukni sem: https://www.elixiractive.cz/…ekce/page/2/
Jsou tam tri nebo ctyri predtocene lekce Pilates pro tehotne. Lekce je za 130 Kc, ale muzes ji cvicit neomezene ctyri dny. Mam s timhle studiem nekolikaletou zkusenost.
Řešila jsem to samé dnes s doktorem na poradně. Termín mám v červnu. Říkal, ze je to naprosto normální. Kontroloval čípek a mám přes 5cm. Řekl, ze ty bolesti jsou normální. Bolí mě záda, stydká spona a kyčle. Doktor mi doporučil těhotenský pás, že se ty bolesti zmírní. Zítra pro nej jedu, tak jsem zvědavá. 🤗
@Iv2427 píše: Řešila jsem to samé dnes s doktorem na poradně. Termín mám v červnu. Říkal, ze je to naprosto normální. Kontroloval čípek a mám přes 5cm. Řekl, ze ty bolesti jsou normální. Bolí mě záda, stydká spona a kyčle. Doktor mi doporučil těhotenský pás, že se ty bolesti zmírní. Zítra pro nej jedu, tak jsem zvědavá. 🤗
Také velké bolesti podbřišku při pohybu? 🙈 a kde se ten pas kupuje?:)
Pás se kupuje ve zdravotnických potřebách. Stojí cca 1000 Kč. Ale může ho předepsat gynekolog, rehabilitační doktor nebo ortoped. Pak je doplatek mnohem menší, řekli mi 20 Kč. ![]()
@Iv2427 píše:
Pás se kupuje ve zdravotnických potřebách. Stojí cca 1000 Kč. Ale může ho předepsat gynekolog, rehabilitační doktor nebo ortoped. Pak je doplatek mnohem menší, řekli mi 20 Kč.
Jee a nechtel ti to předepsat? Gynekolog? ![]()
No on řekl, že to nepředepisuje, tak mi ho předepsal rehabilitační doktor. ![]()
@Iv2427 píše:
No on řekl, že to nepředepisuje, tak mi ho předepsal rehabilitační doktor.
Tak to mate super
já nikoho takového nemam
@Natali1996 neboj, takoveto stavy jsou v těhotenství normální. A jestli te doktor vyšetřoval a vse bylo v pořádku, tak to neres. Ja jsem to mela v každém těhotenství, většinou to jsou ty vazy. Kolikrát mi ta bolest vystrelovala taky do spodku, ale po par dnech to odeznelo. Mela jsem to vetsinou po namaze, kdy jsem nachodila hooodne kilometrů.