Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky, dnes jsem byla na CTG, a paní doktorka mi řekla že malá má cca 3 300 g a chtěla jsem se zeptat, zda je to v 38.týdnu normální, nebo je ta váha vysoká, když mám ještě 2 týdny do porodu. Tak mě zajímá kolik měli vaši miminka v tu dobu váhu. Děkuji za odpovědi. ![]()
Rekla doktorka, že je něco špatně? Dle meho je to naprosto v pořádku
A proč ses nezeptala rovnou doktorky jestli je to normální váha? Jednak je to jen odhad může to být plus minus o pul kg jinde. Děti se rodí zhruba kolem 2,7-5 kg takže ano, je to normální váha. Průměrna váha narozených dětí je kolem 3300-3500g, takže pravděpodobně budeš mít trošku větší dítě.
@Pidulka1991
Já byla na CTG i u své gynekoložky, v porodnici řekli že je to vše v pořádku a váha ok, ale má doktorka řekla, že na 38.týden je váha moc velká. Takže jelikož jsem prvorodička, tak nevím podle čeho se řídit.
To myslíš vážně? Jeslti je to normální? Málo nebo moc?…proč se nezeptáš doktorky? Ta snad ví nejlíp ne. Úplně normální váha…
@Nelel12
Normálně se ptám, od toho tady ta diskuze snad je ne, tak se uklidněte a buď normálně odpovězte, nebo si toho nevšímejte, díky.
@mamka_odvedle píše:
@Nelel12
Normálně se ptám, od toho tady ta diskuze snad je ne, tak se uklidněte a buď normálně odpovězte, nebo si toho nevšímejte, díky.
a kdyby ti někdo napsal, že je to málo nebo moc, co bys dělala? poslala dítěti dietu? ![]()
Doktorka ti řekne, že je větší a pravděpodobně bude. A ty na to zákládáš diskuzi, aby ses ujistila jestli je větší? Zeptej se doma partnera kolik měl když se narodil, kolik si měla ty. A podle toho můžeš taky odvodit, jestli to dítě nemá váhu geneticky.
Má známá měla obě děti přes 4 kg. Zákaz jedění vitamínů. Její manžel byl cvalik, děcka byly po něm…třeba to máš tak ty. Kdyby to bylo špatně asi tě na to upozorní už dávno, nebo ne?
Jestli tě to uklidní, tak mé dítě má ve stejném týdnu odhad 3800 g
Je to jen odhad, má poměrně velkou chybu měření. U prvního mě doktorka strašila váhou přes 4 kg, nakonec měl o týden později při narození 3,7 kg ![]()
Myslím, že je normální cokoliv mezi 2,5 - 4 kg.
Neboj, jsou to jen odhady, není to přesná váha.
Stačí, když se klikne o jeden dva pixely vedle a hned je to jiné. Lišit od reality se může i půl kilem.
Ber to s rezervou a zbytečně se ničím nestresuj ![]()
Ven se dostane ![]()
V tomhle týdnu jsem měla odhad 3,75kg, za dva týdny se narodila holčička 3,63kg. Fakt bych neplašila, přijde mi to jako úplně normální odhad váhy v tomhle týdnu.
Je to tak akorát. Moje druhé mělo 3340 při porodu v 38 tt. Zato teď od 38tt 4 kg a velkou hlavičku, tak vyvoláváme už týden.
Nedivím se, že se někdo ptá.
Mně se narodilo dítko v 38. týdnu a mělo skoro 3700 kg a 54 cm.
Váha je v pořádku. Rodí se i těžší miminka.