Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mam takovy dotaz, zda tohle nekdo mel, nic jsem na celem internetu nenasla. Uz tak cca dva tydny me boli posevni svaly, jsem 38tt, a je to cim dal tim horsi, staci abych stala na jedne noze, dala silou nohy k sobe nebo naopak od sebe, kdyz se predklonim, boli to i pri chuzi. Proste jako namozene svalstvo. Dnes jsem to rekla doktorovi v poradne a ten na me koukal dost divne, potom me vysetril a rekl jen, ze citi, ze jsou svaly ztuhle, jinak nerekl co to znamena nebo jestli je to normalni.
K tomu me dnes vydesil vysledek ctg, kde mame napsano, ze byla jedna kratka descelerace ozev na 90/min, to jsem si precetla az v nalezu, kdyz jsem byla venku z nemocnice, doktor k tomu opet nic nerekl. Ma s tim nekdo zkusenosti? Dekuji za odpovedi. Mozna plasim, ale jsem prvorodicka ![]()
Je to běžné, já posledních apr týdnu sotva lezla a přesně jak píšeš, pocit namozenych svalů.. Strašný
Tak to jsem rada, ze nejsem jedina, doktor se tvaril jako kdyby to slysel poprve
uz bych chtela porodit, je to narocny, ale podle nalezu si pry jeste par tydnu pockam ![]()
Myslíš jako pánevní dno? Já to měla jako namožené také, ale myslela jsem si že je to z toho jak tam to dítě hlavou tlačí. Když jsem měla kontrakce tak mě to právě šlo do zad a pánevního dna jako křečovitá bolesti.
@Leviatan presne tak to myslim, a poslicky mam taky do zad do krize, ale tohle je vylozene namozene svalstvo. Je fakt, ze dneska doktor rikal, ze hlavicku uz citi, ze tam tlaci, tak mozna je to opravdu tim
@Markétka111 píše:
Ahoj, mam takovy dotaz, zda tohle nekdo mel, nic jsem na celem internetu nenasla. Uz tak cca dva tydny me boli posevni svaly, jsem 38tt, a je to cim dal tim horsi, staci abych stala na jedne noze, dala silou nohy k sobe nebo naopak od sebe, kdyz se predklonim, boli to i pri chuzi. Proste jako namozene svalstvo. Dnes jsem to rekla doktorovi v poradne a ten na me koukal dost divne, potom me vysetril a rekl jen, ze citi, ze jsou svaly ztuhle, jinak nerekl co to znamena nebo jestli je to normalni.
K tomu me dnes vydesil vysledek ctg, kde mame napsano, ze byla jedna kratka descelerace ozev na 90/min, to jsem si precetla az v nalezu, kdyz jsem byla venku z nemocnice, doktor k tomu opet nic nerekl. Ma s tim nekdo zkusenosti? Dekuji za odpovedi. Mozna plasim, ale jsem prvorodicka
Měla jsem to tak u všech tří těhotenství.
Pokaždé jako kdybych zhřešila s celou čtvrtí.
Hodně lidnatou čtvrtí. ![]()
Držím palce, ať je vylodění miminka co nejpohodovější a úplně bez komplikací. ![]()
@Markétka111 určitě. Vzpomínám si na to že jsem to měla také jako namožené 😊 Některé maminky se ke konci bojí že mají pocit že to dítě snad vypadne ![]()
Tak přeji klidný a rychlý porod ![]()
Dekuji za reakce, jsem hned klidnejsi
snad uz to bude brzy, mam pocit, ze se od pasu dolu rozpadnu
Vsecko me boli ![]()
Dekuju za prani, snad bude vse v poradku a dockame se drobecka ![]()
Mě to bolelo ještě asi půl roku po porodu, hlavně v době ms ![]()
Ja mam to same pri pri kazde MS prvni a druhy den. U prvnich 3 tehotenstvi si tohle nevybavuju, ale ted u ctvrteho uz od 26. tydne. Je to silene, skoro se nemuzu pohnout, k tomu mam od zhruba stejneho tydne temer permanentne tuhe bricho, nastesti CS 0. A se 3 malymi detmi se fakt blbe odpociva
Ted jsem v 32. tt a doufam, ze porodim v 37. ![]()
@Markétka111 píše:
Dekuji za reakce, jsem hned klidnejsisnad uz to bude brzy, mam pocit, ze se od pasu dolu rozpadnu
Vsecko me boli
Dekuju za prani, snad bude vse v poradku a dockame se drobecka
je to normální a běžné, akorát nechápu, proč stojíš na jedné noze?