Bolest při pohybu prsty na ruce

14
10.9.22 18:27

Bolest při pohybu prsty na ruce

Ahoj,
Vlkodav mi celou vahou lehl na levou ruku a ja slyšela jen lupnuti(křupnuti) v kloubu kde končí malíček. Od té doby pri pohybu prsty, hlavně malíčkem cítím bolest, která vystreluje az do zápěstí. Oteklé to nemám, ma cenu jet na chirurgii, nebo to přejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65247
10.9.22 18:32
@Haapi píše:
Ahoj,
Vlkodav mi celou vahou lehl na levou ruku a ja slyšela jen lupnuti(křupnuti) v kloubu kde končí malíček. Od té doby pri pohybu prsty, hlavně malíčkem cítím bolest, která vystreluje az do zápěstí. Oteklé to nemám, ma cenu jet na chirurgii, nebo to přejde?

jak myslíš, že to tady někdo pozná. Přejít to může, ale taky nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.9.22 18:44

No rozhodně s tím nejezdi na pohotovost o víkendu. Leukoplasí zafixuj malíček k prseníčku, ať s ním nehýbeš, mazej to nějakým ibuhepa nebo něčím takovým a srůstej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65247
10.9.22 18:47
@Ou píše:
No rozhodně s tím nejezdi na pohotovost o víkendu. Leukoplasí zafixuj malíček k prseníčku, ať s ním nehýbeš, mazej to nějakým ibuhepa nebo něčím takovým a srůstej.

tak pokud ji bolí více prstů, možná by to chtělo dlahu nebo sádru na všechny prsty. Dnes už ne, ale zítra bych na chirurgickou pohotovost zajela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.9.22 18:52
@vokishka píše:
tak pokud ji bolí více prstů, možná by to chtělo dlahu nebo sádru na všechny prsty. Dnes už ne, ale zítra bych na chirurgickou pohotovost zajela

Boli me jen oblast malíčku a vystreluje to do zápěstí.. nevim jestli s tím jet na chirurgii, nebo počkat do rána jak to bude vypadat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.9.22 18:55
@Haapi píše:
Boli me jen oblast malíčku a vystreluje to do zápěstí.. nevim jestli s tím jet na chirurgii, nebo počkat do rána jak to bude vypadat..

hele chirurg ti s tím nic moc nenadělá. Na operaci to není. Prostě klid, leduj to, fixuj to, mazej to, nech to regenerovat. Ono teda ani v týdnu to nebude moc jak řešit jinak, než klid a tlumení případného zánětu (ledování a mazání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.9.22 19:04
@Ou píše:
hele chirurg ti s tím nic moc nenadělá. Na operaci to není. Prostě klid, leduj to, fixuj to, mazej to, nech to regenerovat. Ono teda ani v týdnu to nebude moc jak řešit jinak, než klid a tlumení případného zánětu (ledování a mazání).

Me jde hlavně i o to, ze zitra jdu na noční… uvidím jak to bude vypadat ráno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
10.9.22 19:45

Tohle není život ohrožující stav, takže bych zkusila prst znehybnit a vyčkala do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.9.22 19:46
@nozu píše:
Tohle není život ohrožující stav, takže bych zkusila prst znehybnit a vyčkala do rána.

To udělám a uvidim zítra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
10.9.22 20:52

Prst znehybni, zafixuj a počkej do rána. Před lety se mi podařilo si zlámat prsteníček na ruce v kloubu. K doktorovi jsem s tím nejela, bo mi přišlo, že mě ani moc nebolí a nebylo mi divný, že mi prst přes noc trošku zfialověl a nešel úplně narovnat (trochu mi napuchnul, tak jsem si myslela, že je to od toho). K doktorovi jsem šla až po dvou týdnech a napravil by to jenom umělý kloub. No, tak mám prst trochu křivý, nejde úplně narovnat, protože umělý kloub kvůli své pitomosti a trochu ohnutému prstu mít tedy nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová