Bolest vaječníku po revizi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Majdaaa
27.12.12 13:30

Pinac: moc děkujeme za podporu. Mně to vždycky pomůže a uklidní, když slyším, že po revizi někomu těhotenství hned vyšlo :kytka: Ale je to hrozně dlouhá doba těch 9 měsíců :think: :)

• Citovat
  • Upravit
12689
27.12.12 14:01

Já jsem čekala 6 měsíců po. Jednak kuli tomu, že jsem se z toho chtěla psychicky pořádně vyhrabat a začít zase normálně fungovat a ani zdravotní stránka mi moc nenahrávala. Bojovala jsem se začínajícím zánětem ledvin, pak zánět močáku a z antibiotik mykoza jak blázen. Pak jsem taky měla pár cyklů bez ovulace(já ji na sobě poznám). Velkou roli hrála psychika. Když jsem si řekla, že když to bude třeba až za rok a začala jsem se opravdu soustředit na práci, která mě hodně baví a nemyslela na to co minutu, najednou se objevila i ovulace. Nejlepší pak bylo odreagování na dovolené s holkama a tam jsem si řekla, že času je dost a bude se ted prostě věnovat sobě. 14 dní po dovolené jsem otěhotněla:-)

Neboj, ono to půjde. Já byla na revizi v 11+2, přestalo tlouct srdíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majdaaa
28.12.12 10:34

Ninuska: Ahojky, ty jdeš vlastně dneska na tu kontrolu, viď? Tak moc držím palce…určitě to bude v pořádku :hug:

• Citovat
  • Upravit
1027
28.12.12 14:45

Ahojky,

ták mám dnes po kontrole, uf uf uf podle mudr jsem ok :)))))))) to je ta nejlepší zpráva co jsem chtěla.))))Prej už mi roste i sliznice tak, že asi fakt v poho, a povídá tak jak vše v pořádku no řekla jsem mu o té hrozné bolesti na levém vaječníku a prý asi proběhla ovulace tak, že by to mohlo být ok…
Ale nechce abychom zkoušeli miminko co nejdřív jsem si říkala, že po šestinedělí bychom se nechránili a pokud by se zadařilo tak at, že to necháme na přírodě ale mudr nechce prý alespon počkat 3měsíce :think: tak to mě trošku zklamalo ale co hlavně, že je tam vše dole v pořádku:)A jinak Majdooooooo také mě přestal bolet vaječník 24.12. to už jsem se začla modlit at to nic není a na štěstí to přešlo, zajímalo by mě jestli i příští měsíc mě bude bolet ta ovulace? Tak všem hezký štastný Nový rok at jsme všichni ok a těhulky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majdaaa
29.12.12 14:01

Ahojky,

gratuluji k úspěšné kontrole :kytka: Jinak ty 3 měsíce mají být od teď nebo od revize?

Já jsem si našla jeden anglický článek přes yahoo, kde dokonce píší, že normální je špinit nebo malinko krvácek od 3 dnů do 5-ti týdnů :) Navíc tam psali, že cvičit se nemůže pouze 14 dní, tedy podle toho, jak se cítíš a nemít sex 2-4 týdnů. Dodržovat ale hygienu a samozřejmě záleží na psychice. Nejdůležitější ale bylo, že tam psali, že je v pořádku otěhotnět po první MS. Pokud tedy nebyly nějaké komplikace, ale záleží prý pouze na psychice. Že jediný problém je v tom, že by se mělo otěhotnět později, pokud žena s tím ještě není psychicky srovnaná.

Já uvidím, co mi poradí můj doktor. Nějak mi to vychází, že po té revizi bych poprvé mohla otěhotnět až za dva měsíce a to by tělesně na zotavení mělo bohatě stačit, pokud tedy nebudu mít nějaký problém…snad ne :think: Psychicky už jsem v pořádku a na nové mimčo se těším, takže já to asi zkusím po té první MS, maximálně po druhé, kdyby měl doktor nějaké řeči. Stejně to třeba na poprvné nevyjde :)

Také přeji krásný nový rok 2013 a hlavně aby se mimča zadařila co nejdříve a třeba se stihla narodit ještě v roce 2013 8)

• Citovat
  • Upravit
Majdaaa
29.12.12 14:07

Tak a teď jsem narazila ještě na jeden článek a tam píší, že hodně doktorů v Anglii radí, že otěhotnět se může po 6ti až 8mi týdnech :) A dokonce radí, že po první MS začít hodně sexovat :D

• Citovat
  • Upravit
1027
30.12.12 11:45

No tak super, že Majdoooo :)) za ty skvělé názory co jsi našla-šikulka:)))já bych právě taky ráda začla už po šestinedělí, taky si říkám, že to určo nevyjde hned první měsíc, ale jinak do podzimu bych ráda miminko držela v náručí:)))Mám už holčičku tak, že ještě bych ráda chlapečka, ikdyž klído i další holčičku bych brala!!!A ty máš už nějaké dětátko? Jé kéž by nám vyšlo v roce 2013 otěhotnět, že?:)))Jinak jak jsi se ptala na to jestli po revizi mám čekat tři měsíce tak ano, myslel od revize…a to mi přijde nekonečně dlouhé:(taky už jsem na tom s psychicky dobře tak, že proč né, že?:)já počkám do konce šestinedělí a pak to nechám na přírodě :)))mě končí 18.1.2013 nebudu počítat plodné dny nic prostě to nechám na přírodě:)))))ted mě bolí od soboty děsně v krku, ale léky nechci, protože jsem je brala měsíc před otěhotněním a možná to byl i následek proč miminko se přestalo vyvíjet tak se zkusím léčit přírodně pokud nebude vyhnutí tak pak až mudr…a můžu se zeptat jak jsi to měla ty, stím těhu? Pokud nechceš nepiš to, pochopím :)))pááááááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majdaaa
30.12.12 16:13

No jo, ale na druhou stranu v Čechách radí minimálně ty 3 měsíce…tak těžko říct :think: Jsem si z toho udělala průměr, že nejdříve za dva měsíce a musí proběhnout normální MS, ne jenom nějaké špinění. Volný průběh tomu ale nechám už po šestinedělí…tak, jako ty ;) A po té normální MS to zase budeme, pro jistotu, „dělat“ skoro každý den ;)

Jinak u mě to těhotenství vyšlo na 1. pokus, takže jsem měla ohromnou radost. Ještě žádné jiné mimčo nemám, takže by bylo, tedy spíš bývalo první. Mám ale radost, že mi to šlo tak jednodušše, tak doufám, že to příště nebude problém 8) Jinak ty máš velikou výhodu, že aspoň víš, čím to bylo, že to těhu nevyšlo. Já si jenom myslím, že to u mne mohlo být hormonální nerovnováhou. Nejsem teda doktor, ani se v tom vůbec nevyznám, jenže když jsem koncem dubna vysadila HA, tak to bylo šílený. Začaly mi hrozně padat vlasy, byly slabé a lámaly se, pak jsem občas měla šílený nálady a nehrorší byly pupínky. Vždycky před MS jsem se celá osypala. Dekolt, záda nahoře i dole a i obličej. Normálně mám s akné malinko problém na obličeji, ale co bylo tamto, se s tím vůbec nedá srovnat. Pupínek vedle pupínku. No a jelikož už to bylo 6 měsíců od vysazení HA, tak jsem si říkala, že tělo bude už jakoby čisté. Jenže nejspíš asi ještě ne :( Už bych v životě HA nebrala…je to hrozný svinstvo. A to jsem ji nebrala dlouho. Asi 3 roky a ještě sice dražší, ale s menším množstvím hormonů. Už ale fakt nikdy více. No a asi týden před kyretáží už mi vlasy přestaly tolik padat. Teď už jsou naprosto v pořádku jako předtím. Silné a už i lesklé. Pupínky se mi už taky přestaly dělat. Jen na obličeji mi jich pár zůstalo, ale to jsem měla i předtím. Tak si vážně myslím, že to mohlo být tím. Vůbec jsem netušila, že hormonální nerovnováha může miminku uškodit :( Ale jsou to všechno jenom moje názory. Až půjdu na kontrolu, tak se na to zeptám doktora. Mohlo to samozřejmě být i něco jiného. Jen doufám, že nic závažného :think:

• Citovat
  • Upravit
Majdaaa
30.12.12 16:17

Jinak na ten krk zkus třeba kloktadlo Stopangin. Sice se přímo v těhotenství nesmí, ale před ním by snad nemělo ublížit. Nemusí se ředit. Kloktá se jedna lžíce po dobu 30 vteřin, ale chce to fatk alespoň 3×-5× denně a po něm půl hodiny nejíst a nepít. Mně vždycky dost pomůže. Nebo potom můžeš zkusit slanou vodu nebo kloktat heřmánek, ale jestli je tam nějaký bacil, tak to asi nepomůže :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1027
30.12.12 20:49

Tak kočko, mám angínu :((( byla jsem na pohotovosti už se to nedalo vydržet:( tak snad to nebude vadit při dalším těhu, víš u mě taky nikdo neví přesně proč se to u nás stalo, že miminko se přestalo vyvíjet ale já myslím, že vím asi…
Ale to už je ted jedno, hlavně, aby se zadařilo, a tobě takéééééééééééé budu držet pěstě :kytka: a od kud jsi pokud to není tajné:))))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majdaaa
3.1.13 14:28

Ahojda,
tak to je mi líto, že to byla angína :( Tak potom, co dobereš antibiotika, si zkus najít nějaký bylinný lék na detoxikaci organismu. Také je dobré jíst hodně jogurtů a můžeš zkusit syrovátku. Já ji mám hrozně ráda, ale třeba manžovi vůbec nechutná.

Já jsem z Vysočiny. Bydlím kousek od Chotěboře. Raději jsem se nechtěla registrovat. Jsem taková trošku paranoidní, aby mě náhodou nepoznal někdo ze známých :think:, protože bych nerada, aby to o mně věděli…jakoby se trochu za to stydím nebo jak to popsat, protože kamarádky kolem mne vůbec žádné problémy v těhotenství neměly…to musím mít jenom já :roll: Ví to o mně jenom manžel, mamka a nej kamarádka.

Jinak včera mě zase píchalo asi ve vaječníku na levé straně a v noci a teď mě malinko bolí podbřišek, jako bych měla už dostat MS. Volala jsem taky k doktorovi a objednali mě až na 8.1., tak doufám, že do té doby nedostanu MS. To bych tam jít nemohla a zase by se to oddálilo :roll: Kdyby tam totiž byla nějaká komplikace a musela bych případně na revizi znovu, tak bych za sebou zbytečně měla už jeden měsíc :| Ale snad bude všechno v pořádku. Kdyby tam něco zůstalo, tak bych asi dostala nějakou infekci, ne? Vůbec nevím…no uvidím. Na jednu stranu už to chci mít za sebou a na druhou se mi tam vůbec nechce :(

Jinak jsem četla nějaký článek o hormonální nerovnováze a fakt si myslím, že to bylo tím. Tak jsem si i v jednu chvíli říkala, že to doktor z toho, co jsem mu říkala (nepravidelné a rozhozené cykly po HA) měl poznat a mohl mi dát nějaké ty hormony na podporu těhotenství a nemuselo to tak dopadnout, ale na druhou stranu on za to taky nemůže…jen jsem byla na něj a potom i na sebe, že jsem to nezjistila dříve, naštvaná :? Ale na nikoho se to schvalovat nedá a říkat si, že jsem svoje budoucí miminko zabila, taky nemůžu. To bych se z toho nikdy nevyhrabala…holt to byl prostě osud a dostanu se z toho asi jenom potom, co budu mít zdravé mimi 8)

A co tobě vlastně řekla doktorka ohledně těch bolestí vaječníků a špinění?

• Citovat
  • Upravit
Majdaaa
3.1.13 14:37

Aha, teď jsem to četla znovu, že ta bolest u tebe byla asi ovulace…už jsem to zapomněla :) No tak to bych byla ráda, kdyby to tak u mne bylo taky a snad brzy dostanu tu MS, když už mě tak pobolívá podbřišek…teda snad nejdříve 8.1. večer :D

• Citovat
  • Upravit
1027
3.1.13 14:46

Ahojda Majdo,
už jsem si říkala co je stebou, že tak dlouho nepíšeš ;)
Jo, jo angína tak doberu antibiotika a pak zkusím nějak tělo vyčistit-znáš něco na detoxikaci???

Neboj se skrz ten vaječník nic to není jak já se bála a minulej týden jsem to řekla
při prohlídce u mudr a řekl, že to byla ovulace, že potomhle zákroku to někdo
občas tak má tak, že moje milá nic to není klídek a prohlídky se neboj, ikdyž
já se také bála to je normální ale ted, když vím, že to je ok tak chci to hned po 1ms začít zkoušet já chci prostě tu prázdnotu pod srdcem zaplnit!!!

Mám ted období, že nemusím moc těhulky, jsem asi divná ale mám kamarádku a koukat
na ní a poslouchat její hašteření o miminku mě děsně bolí, ona to pochopit nemůže
tak se raděj ted její přítomnosti vyhejbám ale za 2měsíce má rodit nevím co budu dělat až jí uvidím s miminkem nejsem zlá jen to beru jinak…

Ale neboj se okolí a zaregistruj se, víš kolik tady je lidí tě jen tak nikdo nepozná neboj se…

Dnes mě začíná pobolívat břicho kéž bych to dostala, bych byla štastná to je paradox co, nejdřív jsem čekala na //čárky a nechtěla menzes a ted je to obráceně :)
Nejdřív jsem chtěla počkat 2menzes ale ted už né jednu a pak to nechám po šestinedělí osudu, zítra to jsou 4týdny od revize přítel už by tak moc chtěl sexovat ale říkám mu né raděj počkáme at jsem ok, piju čaj kontrihel na podporu sliznice kup si ho taky at
máme sliznici co největší, aby mělo se miminko kde ukhnízdit:)
Pokud to tk nějak cca dostanu ted někdy po 4týdnu od revize pak týden menzes tak budu na 5t potom ještě týden a… :oops: tak se opatruj neboj se ničeho jsi v pořádku a po šestinedělí třeba taky začneš, až půjdeš k mudr jsem zvědavá co ti řekne jako kdy otěhotnět atd…zkus se zeptat jestli co by se stalo kdyby jsi otěhotněla po šestinedělí ale věřím, že nic, protože jsem tu četla diskuze kolik holek otěhotnělo po šestinedělí a nikdy to nekončilo špatným koncem :potlesk: pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majdaaa
3.1.13 19:22

Já na detoxikaci používám ten Gynex, ale to je asi na něco trochu jiného. Obsahuje právě i kontryhel, takže ten samotný neužívám. K tomu beru i kys. listovou a mám tu na později připravený i Femibion. Jinak přímo na detoxikaci po antibiotikách nevím nic :nevim: Můžeš ale zkusit syrovánku…snad ti bude chutnat. Není drahá, prodávají ji v některých obchodech a určitě v lékárnách a stojí kolem 35,– korun…tady o ní píšou http://cs.wikipedia.org/…rov%C3%A1tka Je celkově dost zdravá. Taky jsem slyšela, že po antibiotikách je dobré jíst jednu lžičku medu každé ráno, ale nevím, jestli to bylo kvůli detoxikaci :nevim:

Já se chci začít snažit taky co nejdříve, ale ještě uvidím, co mi doktor řekně na kontrole…už aby to bylo :roll: Jinak jak píšeš, že máš problém vidět někoho těhotného, tak mně to už problém nedělá. To bylo jen chvilku na začátku. I když když je to někdo známý, tak je to ještě trochu horší :roll: Ale zase jsem nedávno byla u kamarádky, která má malinký mimčo a má s ním takové starosti, že jsem si potom řekla, že jsem ráda, že mám ještě trochu času :D Aspoň jsem si po dlouhé době dala pár skleniček a určitě si ještě zajdu aspoň někam zatancovat :) Člověk si musí najít nějaká pozitiva 8) Zní to asi divně, ale jinak se na miminko budu moc těšit :srdce:

Můj hlavní cíl teď je…hlavně mít kontrolu úspěšně za sebou a potom co nejdříve dostat MS :D Určitě se ale doktora zeptám na tu hormonální nerovnováhu a kdybych nebyla v pořádku, tak klidně počkám i o měsíc, či dva déle…hlavně, aby se to neopakovalo :roll:

• Citovat
  • Upravit
1027
3.1.13 19:58

To je jasné, že chceš vědět nejdříve zdravotní stav jestli ti to dovolí nebo né, ale bacha na to mě před operací primář řekl, že po 2ms se už může začít hodně názorů je i, že po první se může a můj mudr nejdřív tvrdil půl roku pak řekl 3m a nakonec slevil taky na ty 2ms tak, že nakonec je to asi jedno prostě podle mě si tělo řekne samo :))

Jinak jak říkáš ty mě taky nevaděj cizé těhulky ale kamarádka fakt jo, né ona osobně ale to jak září těhotenstvím a, že nedokáže mluvit o ničem jiném než jak jí mímo koplo
atd…nechci být sobecká ale než se trápit tak to raděj ted jí nechci vidět až to trochu přebolí tak prosím ale ted né…

No zkusím něco najít na tu detoxikaci na netu, třeba něco najdu…
Taky si ted dám vínečko, když můžu tak, že v tom stebou souhlasím proč né:))))
Kdy jdeš na kontrolu abych ti mohla držet pěstičky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty