Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
to jsem zase já, dnes prosím o nějaké info ohledně mého problému…
7.12. jsem byla na revizi začínající 9t podle mudr, vše proběhlo bych řekla celkem ok akorát, že furt špiním
ale ted poslední 4-5 dnů mě začal bolet levej vaječník
je to taková divná nepříjemná bolest, když si sedám cejtím to nebo při nějakém pohybu, nejdříve jsem myslela, že jsem ustydla ale to si ted nemyslím, bojím se cisty nebo zánětu neměl někdo něco podobného a jen doufám, že to není špatně provedená revize
to by mě snad už…
se těším, že už se blížíme k 3týdnu, že už budem u půlky tak snad se netěším zbytečně, k mudr jsem volala objednalů mě až na 28.12. jen doufám, že to nic nebude kéž by, jen mě zajímá jestli měl někdo něco podobného, díky za info a všem jinak krásné vánoce ![]()
Ahojky,
já jsem byla na kyretáži 12.12. a také pořád špiním…no spíš víc než špiním, i když krev moc neteče, ale je čerstvější (omlouvám se za takto detailní popis
). No a taky mě pořád pobolívá levý vaječník, ale před MS nebo při ovulce to bývá víc. Není to moc výrazné…bohužel nevím, jestli to je v pořádku
Na kontrole jsem ještě nebyla a ani se ještě ani neobjednala. Každopádně kdyby to bolelo víc, tak určitě zajdi do nemocnice, tam ti také udělají vyšetření. Nebo tam můžeš zkusit třeba jenom zavolat. Určitě poradí i po telefonu ![]()
Tak, že máš něco podobného, a jáký je rozdíl mezi revizíí a kyretáží???
No já tuhle bolest mívala občas dřív ale tak za den dva to bylo v poho ale ted už jsem s toho nervozní zrovna ted před vánocema svátkama ![]()
Já taky furt špiním, neomlouvej se za vysvětlování to je v poho občas člověk tomu sám nerozumí tak proč to nepopsat tak jak to je
hlavně at jsme v poho a tebe ten vaječník bolí ted jak dlouho?
No já měla taky revizi, ale použili při tom i kyretu. Mám to napsané ve zprávě o ambulatním vyšetření (odsávačka a instrumentálně kyretou). Ještě tu zprávu mám u sebe, jelikož jsem u svého doktora ještě nebyla. Po svátcích se tam chci objednat. Mně ten vaječník začal pobolívat asi před 3 dny. Jsem si myslela, že jsem nejdřív krvácela kvůli té revizi a potom, že jsem asi dostala už MS…nevím
Pokud to ale není nějaké silné krvácení a pokud nenáš zvýšenou teplotu, tak by to mělo být asi v pořádku. Hlavně si kontroluj tu teplotu. Jak bude nad cca 37, tak by to mohl být i ten zánět
Ale nemysleme hned na to nejhorší ![]()
A nebo jsem taky četla, že při bolesti vaječníku by to mohla být i cysta
Ale tak to snad taky ne. Už se těším na kontrolu a doufám, že bude všechno v pořádku a budeme se moct začít snažit co nejdříve ![]()
Jé, mě přijde, když čtu tvé řádky, že to je psané mnou, víš jako, že to máme dost podobné. Já mám ve zprávě napsané to co ty tu kyretáž ale mudr mi říkal, že to je revize tak jsem s toho jelen:) no uvidíme třeba ta bolest patří k tomu, kéž by jinak pak vím, že by to mohla být cista což nechci, no a ještě zánět to taky bych nerada, už jsme si vytrpěli tak by to stačilo, vid? ted už si snad užít trošku vánoce snad nám bude přáno, veselé vánoce ti i vám všem přeji, jo jinak já taky furt špiním sice mám jen slipovku ale přijde mi to jako, že už by to mělo taky zkončit, já jdu 28.12.k mudr tak ti pak písnu co a jak abys mohla být pak popřípadě klidná, víš tím, že jsme na tom podobně:)já chci být ok, aby jsme se mohli snažit o miminko
Taky jsem před pár dny dost krvácela, že jsem myslela, že mám menzes ale prý to není menzes a přitom mě boleli i záda no děs běs hlavně at jsme ok, chceme začít hned po šestinedělí tak snad nám bude přáno a já se dám do hromady
A nemohla by to být ovulace? já ji měla po revizi taky dost bolestivou. Bolelo to celý den, myslela jsem, že snad zajedu do nemocnice. Ale řídila jsem se tím, že když nemám teplotu, tak to snad nic není. A ono by to tak i vycházelo ty tři týdny po revizi.. Sice se říká, že ten první cyklus je anovulační, ale kdo ví…
Elektra-ale mě už to bolí asi 4den
to nebude ovulka
já si troufám říct, že nejdříve jsme myslela, že to je nastydnutí, ale to néééé, dnes už jsem si vzala bolestí ibalgin už nevím co stím jsme z malé vesnice nemocnice tu není mudr mě vezme až v pátek snad to bude nějaká hloupost kéž by…a já jsem 17dní po zákroku to nemůže ani být ovulace, já fakt nevím ale bolí to dnes ze všch nů nejvíc:(
Ahojky,
no nic horšího než samotný potrat nebo zamklé těhu to nebude
Já ani nad tím nějak nepřemýšlím
Hlavně si ale hlídej tu teplotu ![]()
My se chceme začít snažit taky co nejdříve. Jestli bude všechno v pohodě, tak taky klidně už po šestinedělí, max. po dvou MS ![]()
Tak krásné a pohodové vánoční svátky a šťastný nový rok ![]()
Holky, mě po zákroku bolely vaječníky celkem dlouho a při prvni menstruaci to bylo opravdu nepříjemné.
Cysta se mi udělala 3 týdny po zákroku, ještě před prvni menstruaci. Priznaky byly: pobolivani v podbrisku, nechutenství a hlavne mi bylo špatně od žaludku.
I pak mi dál bolel levý podbrisek. Nakonec to byla zduřela uzlina v třísle bez zánětu. Příčinu mi neřekli.
Držím palečky, at se můžete začít brzo snažit. Já si tím prošla v loni v říjnu a znovu otehotnela letos v srpnu. Ted jsem v 27tt. Držím pěsti!
Pinac a ta cista odešla sama? No snad to bude v poho, já si dnes stáhla břicho takovím stahovacím pásem a je mi líp tak nevím jestli je to tím, že je tam teplo ale kéž by to přešlo a já byla ok to je ten největší vánoční dárek který bych chtěla.) jinak gratuluji k budoucímu miminku ![]()
Teplotu nemám ale bojím se cisty nebo nějakého zánětu to by prodloužilo cestu k miminku:(ale nesmím zoufát musím doufat
tak třeba začneme nějak nastejno já jsem ted nějakej 17den od revize už chci mít po šestinedělí!!!
a být ok…
V pátek se dozvím víc od mudr…a můžu se zeptat, proč jsi byla Majdo na revizi? Já měla zamlklé těhu 8týden ale miminko se nevyvíjelo:(
Jak mi bylo zle, tak jsem to porad odkládala a jela k doktorce az po par dnech. Spis me donutil pritel. No a při vyšetření mi praskla. Měla 4×4cm. Vytekla mi do břicha. Bylo to pry ze zluteho teliska, obcas se to stava. Ale připadne snažení tohle neovlivnilo. Jinak já dostala menstruaci po 4 tydnech.
Děkuji, urcite se Vám to taky brzo povede!
Ahojda,
já jsem byla na revizi v 8+6. V 7+6 bohužel nenašli
a embryo už bylo dost veliké na to, aby ho mělo
Ještě jsem ale chtěla chvíli počkat, tak jsem šla za 6 dní na kontrolu a další den na revizi
Ten týden čekání byl fakt hrozný. Navíc když mi už předtím 2 doktoři řekli, že je to neprosperující těhu. I tak jsem pořád doufala, že to tak není a nechtěla jsem, aby mi ho vzali
Po té kontrole mi to tak nějak došlo a chtěla jsem to potom už mít rychle za sebou.
Jinak já jsem 24. ještě vysávala a jak jsem asi tahala ten těžký vysavač do schodů, tak mě najednou začal pobolívat podbřišek. Letěla jsem na záchod a trochu krve vyteklo. Bylo to za celou dobu nejvíc. Předtím to pořád bylo takové napůl špinění. Potom to ale zase hned přešlo. Den potom jsem už skoro nešpinila a včera už vůbec. No a večer, když jsem šla na záchod, tak zase
Už jsem byla tak ráda, že je všechno v pořádku, že přesně po 14 dnech jsem přestala a ono zase špinění
Dneska už je to ale zase lepší, tak fakt nevím. Naštěstí mě ale od toho štědrého dne přestal bolet ten vaječník, ale sem tam mě podbřišel zabolí.
Navíc jsem si včera večer, předtím než jsem začala zase špinit, vzala Gynex, tak to možná bylo tím. Koupila jsem si ho už před týdnem, ale chtěla jsem ho začít používat až když přestanu krvácet a špinit. Je to na lepší regeneraci, detoxikaci a vyrovnání hormonů, tak snad to zabere…nebyl totiž nejlevnější.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.