Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nyní jsem ve 25tt a šíleně mě bolí záda každý den je to až hrozné…Někdy bolí jen levá část zad a někdy úplně celá.Jsem od začátka na neschopence jelikož mám rizikové těhotenství říkala jsem to své dr. a ta mi řekla že je to normální…Zákázala mi cvičit ani si nesmím sednout na balón,plavat nic
myslíte že by mi pomohl třeba pás Baby Belt nemáte někdo zkušenost?Prosím o jakoukoliv radu…
Markétkaa a Domíšek 25tt
Ahojky,
zkus se pídit po masážích zad ve svém bydlišti. Musí být ale vhodné pro těhotné. Dobrý rehabil. pracovník by Ti mohl poradit co a jak. Pak ještě můžeš zkusit akupunkturu. Já sama jsem si s ní léčila krevní tlak. Na bolesti zad akup. určitě nebude problém.
Pa Štěpík
Ještě mě napadlo, zkus si masírovat záda sprchou s teplejší vodou. Mohly by se tím uvolnit svaly. Zkus se nahřát soluxem nebo se prodávají polštářky plněné peckami od třešní. Stačí je dát do mikrovlnky a jsou hned teplé, pak už můžeš přikládat na místa, která bolí.
Pa Štěpík
Děkuju za rady zkusím všechno jinak už nevim…Bolí to jako čert.
Ahojky,
když mě začaly bolet záda (já zase pro změnu chodila celou dobu do práce a záda mne bolely, když jsem musela někdy být celý den v kanceláři), tak jsem si brala těhotenský pás - právě Baby Belt - o opravdu mne záda přestaly bolet. … Podle mě je to dobrá investice, akorát si v něm člověk připadá jak velryba
(nebo alespoň já z toho měla ten pocit)
V Tveretu jsem ho koupila v akci za 600Kč - údajně je během roku mívají…
http://www.tveret.cz/detail.php?…
Měj se fajn! ![]()
Děkuju asi si pás koupím když to pomohlo jinak už nevim co bych dělala.
Děkuju za doporučení ![]()
S tím pásem je to vždycky sázka do loterie
. Švagrová na něj pěla chválu, tak jsem si ho koupila v prvním těhu a vůbec mi nepomáhal a cítila jsem se s ním velmi nepříjemně. Tak zkončil zapomenut na dně skříně. No a v tomhle těhu jsem ho zkusila znovu a kupodivu mi pomáhá úplně supr a nedám bez něj ani ránu
, zvlášť když hodně tahám malou. Takže ani jedné a té samé těhuli nemusí pokaždé vyhovovat nebo nevyhovovat
, jenže to poznáš až po delším nošení ne po zkoušce v kabince obchodu
.
Bludička + Kamča + Janeček
Ahoj Marketko,
tak jsme asi na tom úplně stejně,protože mám také ukrutné bolesti a těch nocí probděnejch
Jak se tady psalo o tom polštářku,tak mi známá poradila ať si ušiji povlak jakoby na polštářek a vyplním ho rýží,ne teda úplně k prasknutí,ale tak aby se dal různě přehýbat.Potom ať si ho vždy nahřeji v mikrovlnce a přiložím na bolavé místo a mělo by to mít stejný účinek jako s těma peckama
Ještě jsem to nezkoušela,ale hned dnes na to jdu.Tak asi hlavně pozor,ať nemáš z toho rizoto ![]()
Měj se pěkně a bolesti zdar.
Paulinka
Paulinko:Tak to jsem ráda že nejsem sama
ještě mě napdalo mám doma elektrickou dečku tak to dneska zkusím si jí zapnout a nahřát je fakt že ve sprše to povolí když si pustím hodně teplou vodu.
Markétkaa a Domíšek 25tt
Jsem už po druhé těhotná. Ale tentokrát mám docela problém s bolestí zad i bříška. Hodně uvažuji o těhotenském pásu. Moc jsem se „nezvětšila“ po těle, jen mi roste bříško a to teď i dost tahá. chci se zeptat, na zkušenosti s podpůrnými pásy. Uvažuji o Anita baby beltu, ale než do něj investuji, ráda bych se poptala, jestli míte zkušenost i s jinými.
Děkuji moc.
Peta
Jsem už po druhé těhotná. Ale tentokrát mám docela problém s bolestí zad i bříška. Hodně uvažuji o těhotenském pásu. Moc jsem se „nezvětšila“ po těle, jen mi roste bříško a to teď i dost tahá. chci se zeptat, na zkušenosti s podpůrnými pásy. Uvažuji o Anita baby beltu, ale než do něj investuji, ráda bych se poptala, jestli míte zkušenost i s jinými.
Děkuji moc.
Peta
S pásem Ti neporadím, ale mně moc pomohly cviky Mojžíšové:
http://www.cvicime.cz/…a/cviky.html
hlavně cviky 7 - 22 (20 vynechat)
teda holky, zavzpominala jsem.me ukrutne bolely zada taky nekdy od 22.tydnu…vyzkousela snad vsechno - pomahal ale jen trochu pas - co jsem mela napsany od Dr. na poukaz ,ale pak v tech vedrech to uz neslo nosit..pracovala jsem dokud to slo do 6tydnu pred. chodila na rehabilitace a i masaze mickama co mi na te rehabce delali,pak cviceni pro tehu v porodnici…vyzkousela dokonce i obstrik-ten to myslim naopak jen zhorsil.Stacilo abych chvilku stala,sedela,no proste ztuhla uz tu byla ta bolest. Ale narozenim maleho vsechny bolesti PRESTALY !!! byli pravda jine, ale ted uz jen na bolesti zad vzpominam. ![]()
takze vydrzet, bude na jednu stranu lip i hur ..ale stoji to za to
![]()
Ahoj,
mě v těhotenství bolely záda ukrutně - pomáhal mi podpůrný pás (nosila jsem ho na delší pochůzky), obyč rýže ve varném sáčku (cca na 1 min do mikrovlnky - přikládat přes látku, abyste se nepopálily) a kojící polštář na spaní.