Bolesti bříška u školačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
26.2.18 00:23
@Anonymní píše:
A měla dcerka i jiné zdrav problémy? U té celiakie jsou průjmy atd? Nebo nemusí?

Nemusi nase nemela nic…obcas si stezovala na to brisko, ale to bylo vse..ji to ted z krve vyslo hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.2.18 01:28

A co test na snášenlivost mléčné bílkoviny? Kámošky dcerka si také stále stěžovala na bříško a nakonec zjistili alergii na KB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
26.2.18 02:16
@Anonymní píše:
Jenže holky ona to má od mala-ne jen teď ve škole..
O tom že o nemocech nemá lhát jsme se s ní bavili…myslím že to nehraje..Ona si na to stěžuje i když třeba jí něco co jí moc chutná, nebo si hraje s kamarádkama co je má moc ráda,,,prostě ve chvílích kdy by jí ani nenapadlo si vynucovat mojí pozornost..
Pokud by to byla jen psychika ze školy, byla bych asi ráda…to se dá vyřešit. Ale asi zajdu raději k doktorce-aspoň ten UTZ

Tak co si pamatuju, taky me to chytalo v ruznych situacich, ja si pamatuju, ze me to od te doktorky taky prekvapilo, ja si stresu nebyla nejak vedoma, proste stacilo asi malo :nevim: Je ale zajimave, ze taky jsem byla kolikove dite a doted mam ty streva takova citlivejsi. Spravilo se to tak nejak casem, asi jak jsem si zvykla na skolu. Pak se mi trosku jine problemy vracely o zkouskovem na vysoke, to byly i prujmy. Celikaii nemam, to uz mam otestovane, na endoskopii jsem byla a jsem ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.2.18 04:10

Predne bych s ni skocila na sono bricha(to ke snad zaklad)a pote alergologie. Davat probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.18 05:16

Dcerka si také okolo 4-5 roku začala stěžovat na bříško, kolikrát si při chůzi i dřepla, potom se začala i počurávat jak v noci, tak i přes den. U lékařů jsem slyšela jsem psychický problém. Od malička měla intoleranci BKM (alergii ne), pak jsem zkusila vysadit laktozu, jelikož lakt. intoleranci měl potvrzenou starší syn a ona laktozu dostávala téměř jen ve uměle dodávaném vápníku. A ejhle, skočily bolesti břicha a přestala se počurávat. Později ji na alergo udělala i testy na histaminovou intoleranci a má je hraniční. Zde však u těchto hodnot jeden lékař řekne nedržet dietu a později (můj alergolog, když zjistil, že hist.int, mám i já) druhý držet dietu. U ní ji tedy zatím prostě nedávám jídla, o kterých vím, že vadí. Postupně se přidávají. Jako jediný faktor reakce je nevolnost. Ale je to těžké. Běžně jí je normálně špatně a pak jí je špatně ještě více a začne nejíst. Po těch letech, co ji trápí nevolnost, jí opakuji, že jí věřím, že je jí špatně, ale pokud jí začne být špatně více, ať to hlásí. A většinou to sedí s tím hist. jídlem.

• Citovat
  • Upravit
65359
26.2.18 06:18
@Samuše píše:
Nechci strasit…nase 4letacka si tak sem tam stezovala vetsinou kdyz sme nekde dyl sli..nebo se ji neco nechtelo..no myslela sem si ze simuluje..je to taky tycka..no a 4m zpatky ji diagnostikovali celiakii..co drzi dietu uplne rozkvetla a uz si na bolesti nestezuje…porad se s pediatrem;-)at to zkusi znovu nebo rovnou na genetiku..oni ty protilatky muzou vyjit negativni jediny co to bezpecne prokaze je teneticky vysetreni…i pri biopsii se nemusi trefit 8oPříspěvek upraven 26.02.18 v 00:22

Geneticke vysetreni jen ukaze, ze ma ten „spravny“ gen na celiakii. Ale ten ma hodne lidi a vetsina celiakii nema a nikdy mit nebude. Rozhodne jen z jedne genetiky diagnozu nestanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
26.2.18 07:22

A kde ji boli? Co mocak? Me takhle bolelo bricho a na chirurgii semnou nekolikrat vybehli. Pak v nemocnici zjistili tezkej zanet mocaku a zuzeny mocovy cesty a chytlo mi to i vajecniky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
26.2.18 07:54

Jestli to má od maličká, šla bych na gastro, aby vyloučili celiakii nebo intoleranci laktozy…testy z krve bývají často zavádějící…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
26.2.18 08:10

A bolí ji žaludek, nebo v jakém miste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
26.2.18 08:41

Dcera tohle mela ze stresu ve školce…pak si dokonce vyvolala horečku 38st. Z problemu ve skolce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.2.18 12:15
@vokishka píše:
Geneticke vysetreni jen ukaze, ze ma ten „spravny“ gen na celiakii. Ale ten ma hodne lidi a vetsina celiakii nema a nikdy mit nebude. Rozhodne jen z jedne genetiky diagnozu nestanovi.

Tohle mam potvrzene od lekare, ktery se zabývá hlavne celiakii, protoze ji sam ma…do nedavna sem si to myslela taky, ale ted sem cetla pomerne dost studii i co se EU tyká..a v ostatnich zemich stanovuji prave z genetickeho vysetreni…docela hezky vyzkum je na v pediatriepropraxi;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.2.18 13:08

@Lenka_Hal taky ja to mela ze stresu ve 2 tride. Mama taky se mnou vsude jezdila. Prestehovali jsme se a zasedla si na me nova ucitelka :(.
Buh vi co Vasi malou trapi, ale pokud je vse ok, asi je vic citove labilni a bude to stresem. Nezkouseli jste treba i psychologa, treba se neceho boji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65359
26.2.18 14:28
@Samuše píše:
Tohle mam potvrzene od lekare, ktery se zabývá hlavne celiakii, protoze ji sam ma…do nedavna sem si to myslela taky, ale ted sem cetla pomerne dost studii i co se EU tyká..a v ostatnich zemich stanovuji prave z genetickeho vysetreni…docela hezky vyzkum je na v pediatriepropraxi;-)

z genetického vyšetření a pozitivní krve (alespoň 10× vyšší nežje norma). Musí být splněné obě podmínky, fakt má pozitivní gen kde kdo. Navíc teď mám ze zdravotnického zdroje, že pojišťovny už nechtějí genetiku proplácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.2.18 17:12

@vokishka jo to oni nechteji…hlavne to jde naprosto proti doporuceni ESPGHAN to proste nepochopis… :think:
Kazdopadne protilatky muzou vyjit negativne i kdyz uz je to rozjety a kdyz si stezuje na bolest bricha poprosila bych o dalsi vysetrenu uz kuli moznosti spatneho predchoziho testovani…
https://www.pediatriepropraxi.cz/…16/03/16.pdf.
My si ted budem protlacet testovani nastesti muj praktik je pohodar ale obavam sw ze pripdnou genetiku si stejne budem muset uhradit sami 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65359
26.2.18 17:36

@Samuše je to něco nového, nevím, proč s tím dělají takový problém. Já přitom genetiku mám, i obě dcery. Ale dělal nám to na dospělém gastru. Ale je to taky paradoxní, dceři to vyšlo jako malá pravděpodobnost celiakie, přitom ji má prokázanou jak z krve, tak biopsie - poškození střeva 3b.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí