Bolesti nohou a otoky

Anonymní
15.4.19 15:50

Bolesti nohou a otoky

Ahoj,
obracím se s prosbou o radu. Loni mě hrozně braly nohy. Bolesti, otoky. Mazala jsem to krémy. A pomohlo to. Přes zimu jsem byla úplně ok. Ale teď to začíná zpátky. Gely nepomáhají. Mamka říkala, že jestli nemám křečáky, ale ty jsem si nikde nenašla (teda jakože vystouplý žíly). Možná sem tam žilku fialovou, ale to s tím asi nemá moc společného, ne? Navíc je mi jenom 25, takže nejsem žádná stará bába na křečáky. Nenapadá vás někoho, co to může být?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9172
15.4.19 18:02

Klidně nějaké cévní onemocnění, měla bys to řešit s lékařem a ne mastmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
15.4.19 18:52

Křečáky můžeš mít vnitřní a ty nejsou vidět. Jinak křečové žíly nemají jen staré báby jak píšeš, já je třeba mám od 18 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.19 09:40

Tak stará na křečáky nejsi určitě, mají je i o dost mladší holky. Jak říkáš, sem tam takovou tu fialovou žilku… to jsou asi metličky, ne? A i to je určitý druh křečáků, takže to opravdu může být ten důvod, proč tě nohy bolí. Nebo třeba chronické žilní nedostatečnost, důvodů může být plno, sama to asi nevyřešíš. V každým případě by bylo dobrý zajít k doktorovi, leccos pozná i praktik, nebo tě pošle na cévní, kde ti žíly zkontrolují. Sice není nic příjemnýho v těhle letech lítat po doktorech, ale zase je lepší, když ti řeknou teď, co a jak, než aby se ti něco rozjelo a pak si z toho byla nešťastná. Nevím, jak to máš s dětmi, zda už nějaké máš nebo třeba i v budoucnu plánuješ, ale třeba já křečáky mám taky poměrně od nízkého věku a z každým těhotenství to bylo jen horší. Takže pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.19 17:05

Díky všem za rady. Fakt myslíte, že to můžou být křečáky? To se mi nezdá. A co s tím? Na netu píšou změnit stravu a pohyb, ale hýbu se dost a zdravě taky jím. Co mi řeknou na cévním? Nemám moc čas běhat po doktorech.

• Citovat
  • Upravit
23.4.19 08:44

Tak s jistotou ti to tady asi nikdo neřekne, ale fakt to klidně křečáky být můžou. Být tebou, tak bych došla k praktikovi a ten ti poví. Myslím, že by to poznat mohl a nebo pak to cévní. A není se čeho bát, cévař ti na nohy koukne, bude chtít vědět, kde tě nohy bolí, kdy a jak atd. a určitě ti udělá ultrazvuk. Takže nic, z čeho bys měla mít strach. Pokud to nebude nic dramatického, doporučí ti přesně jak píšeš, víc pohybu, ideální je chůze, pak hlavně dlouho nesedět nebo naopak nestát na jednom místě. Strava asi taky leccos zmůže, určitě omezit sůl. No a taky žilám nedělá dobře třeba hodně těsné oblečení, které tě tlačí v pase a tříslech a krev pak nemůže správně proudit. Jo a vysoký podpatky, to taky není ideál. A pak ti může případně předepsat prášky na zpevnění žil, většinou dávají Detralex (mám ho taky), ten funguje dobře, jen se musí brát dlouhodobě. Ale zase nemá prakticky žádné vedlejší účinky, takže tělu neublíží. Pak existuje i řada babských rad, ale tam se mi nikdy nic nějak zvlášť neosvědčilo, takže na to bych moc nevsázela.
Ale to už jsme u dost konkrétních věcí, v tvém případě bych fakt nejdřív šla k doktorovi, ať vůbec víš, co ti je. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 19:52

Hele tak fakt křečáky. To by mě nikdy nenapadlo. Napsal mi ten Detralex. @Laurinkaaaa85 ˇJe dobrý? Ta cena mě dost odrazuje. Ale doktor mě přesvědčoval, že na trhu nic lepšího není.

• Citovat
  • Upravit
36720
29.4.19 19:58
@Anonymní píše:
Hele tak fakt křečáky. To by mě nikdy nenapadlo. Napsal mi ten Detralex. @Laurinkaaaa85 ˇJe dobrý? Ta cena mě dost odrazuje. Ale doktor mě přesvědčoval, že na trhu nic lepšího není.

Já teď dostala od doktorky dvojbalení, aniž by se mně zeptala. doplatek 800 8o když mi ho psala poprvé, tak taky říkala že je to to nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.19 07:28

Tak už alespoň víš, na čem seš. Není to sice žádná výhra, ale na druhou stranu existují daleko horší věci ;) Máš pravdu, že cena Detralexu je trochu vyšší, ale sama brzo uvidíš, že fakt pomáhá, a to je k nezaplacení :) A když si vezmeš, kolik si utratila za ty různé krémy a gely a vlastně s nulovým účinkem? Nejsem doktor, nedokážu posoudit, jestli je nebo není na trhu nic lepšího, ale co mám zkušenost, tak většinou doktoři předepisují právě Detralex, takže to mluví samo za sebe. Já si fakt nemůžu na nic stěžovat. Tak dej schválně po nějaké době vědět, jak působí na tebe, ale myslím, že zklamaná nebudeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.7.26 21:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat