Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@serpent píše:
Janourku, to píchání je při probíhající ovulaci, jak rupne folikul s vajíčkem… a než se vstřebá tekutina, která taky unikne, trvá to někdy pěknou řádku dní. Pokud vyloučíme nějaký zánět…
Jinak já momentálně stále čekám na MS, ještě pár dní a udělám testík
Já jsem se zase dočetla, že ta bolest je to, že se folikul zvětšuje. Jakmile praskne, nastává ovulace a v tu chvíli už vlastně břicho nebolí - že při tom prasknutí právě bolesti povolí. Ale těžko říct
…já testy na ovulaci nepoužívám a břicho mě bolí dva dny - většinou 13. a 14.DC, tedy podle toho, co jsem se dočetla, by byl ten nejvhodnější den až 15.DC a to mě už břicho nebolí.
@Jarpet : nu, prase aby se v tom vyznalo… asi to bude u každýho trochu jinak. Podstatný je, že to je fyziologický ![]()
Je to věda teda
…no v jedné diskuzi se psalo, že jak bolest odezní, znamená to, že folikul prasknul a vajíčko se uvolnilo a může být oplodněno
…takže minulý měsíc jsme se nejvíce snažili v prvním dnu bolesti břicha
…tak teď to musíme zkusit ten druhý den bolesti a den po odeznění bolesti
..tak dám pak vědět, jestli to k něčemu bylo ![]()
@Jarpet : no to jistě dej ![]()
Já zas četla, že dráždí ta tekutina z prasklého folikulu (a než se vstřebá, tak to může bolet), stejně tak mi to tvrdil gynekolog. Takže se dá říct, že každou dráždí něco jiného ![]()
Závěr zní: ať se děje cokoli, nemůžeme si být jisté ničím. Momentálně končím 9tt, tak doufám, že se mrně udrží
(a blbě mi je furt…
)