Bolí trhání osmiček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
9.2.19 06:36

Mě též vysekával zub z kosti bo byl rostlý křivě,mám pryč všechny 4 u jedné byl zánět okostice ,další jen zkažený a běžný zánět kolem. Co teda tak mě tu díru nikdy nešil, dostala jsem ATB a zákaz kloktat jaký koliv bylinky na hojení aby připadný zánět mohl odcházet. No, bolest tak ještě druhý den, pak už spíš ne.
Jinak mám s trháním bohaté zkušenosti a stalo se mi, že jsem párkrát nedostal Atb -to pak tedy bolelo ještě týden a přestalo až když jsem si pro ně zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
9.2.19 07:20

@J_Doe Ahoj, mě trhala zubařka osmičku když mi bylo 17 a zub byl sotva vidět. Měla jsem pod ním zánět o kterém mudr nevěděla. Trhání bylo peklo, protože injekce nezabraly a to jsem jich dostala 6. Rozřízlá dáseň a stehy, byly na pohodu oproti trhání :D No a pak začalo peklo na zemi. Strašně to bolelo, brufeny nezabíraly, po Valetolu mě to nebolelo ale zvracela jsem. Vyplachovala jsem tamtum verde a šalvějovým olejíčkem od Alosu, ten docela pomáhal, ale jen na chvilku. Když už jsem myslela, že začnu hlavou mlátit o zeď, tak přišel táta s rohypnolem. Geniální nápad…trochu jsem se vyspala a uklidnilo mi to nervy, takže byla i bolest snesitelnější. Úplně s tebou soucítím :kytka: Dej tomu ještě pár dní, určite to byl velký zásah do dásně. Doufám, že jsem tě trochu uklidnila. P.S. vůbec nechápu k čemu ty moudráky jsou. Podle mě úplně na houno a jenom dělají problémy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
9.2.19 07:22

No nejvíc to bolelo první den, ale tak, že nějakých ibalginů bych mohla sníst plato a nezabralo by to.
Musela jsem mít léky na předpis. Měla sjem teda i antibiotika, protože tam byl zásah do kosti.
Na druhou stranu je pravda, že od druhého dne se to začalo výrazně zlepšovat a ne zhoršovat. Ale bolest trvala tak asi 5 dni a odcházela postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.2.19 08:27

Mně tam dával nějaký antibiotický čípek.

Akorát manžel mi na vyplachování místo nějaké ústní vody koupil slivovici, a až teď v noci jsem se dočetla, že alkoholové věci ny vyklachování nee. :,( Tak nevím, jestli jsem si s tím moc nezavařila…

10 dní bolesti? Ach jo, to je hodně… Závidím Vám všem, kdo cítil po pár dnech úlevu!

Mě kromě dásně hodně bolí i uzlina pod čelistí, bolí to i u polykání, je to běžné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
9.2.19 12:23

@J_Doe Zubař ti mohl při zákroku něco udělat s nervem. Ale taky tam můžeš mit zánět, když bolest vůbec neustupuje. Teplotu nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.2.19 13:13
@ančapepča píše:
@J_Doe Zubař ti mohl při zákroku něco udělat s nervem. Ale taky tam můžeš mit zánět, když bolest vůbec neustupuje. Teplotu nemáš?

Teplotu nemam, ale to se ted asi tezko pozna, kdyz beru co 8 hodin Ibalgin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
9.2.19 14:54

@J_Doe Když je naběhlá uzlina tak je možný, že tam nějaký zánět bude. No uvidíš, ale asi bych s tim šla na kontrolu. Ještě mě napadá jestli ti tam nezůstal kousek zubu, to by pak vysvětlovalo, že se to nechce zahojit a pořád to bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.2.19 20:04

@ančapepča Pro jistotu jsem volala zubaři, tak uzlina prý bolet může, mám přidat Ibáče, a zítra mu napsat zprávu, jak na tom jsem. Tak snad se to bude zlepšovat.
Otevírání úst se zlepšuje, to zas je pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
9.2.19 20:13

první 3 dny se nesmí ničím kloktat.. teda kromě vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
9.2.19 20:21
@mamina2017 píše:
první 3 dny se nesmí ničím kloktat.. teda kromě vody.

nesmí se kloktat ani vodou. vůbec ničím, aby se nevypláchla krevní sraženina a neudělalo se suché lůžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
9.2.19 20:22

@J_Doe počkej, ty od začátku vyplachuješ? To ti doktor po zákroku neřekl, že se tam nemá vůbec nic dávat? Aspoň pár dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
9.2.19 20:31

Podle všech zkušeností (vytržené tři osmičky a tři stoličky) bolí to třeba tři, čtyři dny…jakmile to bolí víc a víc, je to suchý lůžko. Pak už nepomáhají ani ibalginy, tramaly… Buď zaléčit takovou tou" hřebíčkovou výplní" ( chodí se vyměňovat cca každý druhý den ) a nebo opět rozškrabat do kosti aby se rána znovu vyplnila krví… Obojí sem absolvovala, mám spíš to štěstí na suchá lůžka a to i v době kojení takže mazec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
9.2.19 20:42

Jinak když by se poškodil nerv tak to bolí, spíš i brní ale hlavně je tam snížená citlivost ( brady , čelisti, rtů atd…) …Je to jiná bolest. Já jsem skoro půl roku necítila kus brady a hlavně jsem první dva měsíce slintala :-D Záleží, který ten nervík je poškozený. Taky jsem takhle jela rychlou poněvadž jsem přestala mrkat…stačilo, že mi zubař píchl znecitlivění blízko nervu. Prča byla, že mi samozřejmě umrzla i půlka pusy takže měl podezření na mrtvičku a už jsem jela :lol: Se zubama mám zážitků jako starej mazák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.2.19 21:26
@nozu píše:
@J_Doe počkej, ty od začátku vyplachuješ? To ti doktor po zákroku neřekl, že se tam nemá vůbec nic dávat? Aspoň pár dní…

Já jsem na klinice dostala pokyny, a tam je psáno, že vyplachovat se nemá pouze 2 hodiny po zákroku, pak už ano. :nevim: Také proto jsem taková zmatená, že tady v diskuzi zase píšou, že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.2.19 21:29
@hanyketty píše:
Jinak když by se poškodil nerv tak to bolí, spíš i brní ale hlavně je tam snížená citlivost ( brady , čelisti, rtů atd…) …Je to jiná bolest. Já jsem skoro půl roku necítila kus brady a hlavně jsem první dva měsíce slintala :-D Záleží, který ten nervík je poškozený. Taky jsem takhle jela rychlou poněvadž jsem přestala mrkat…stačilo, že mi zubař píchl znecitlivění blízko nervu. Prča byla, že mi samozřejmě umrzla i půlka pusy takže měl podezření na mrtvičku a už jsem jela :lol: Se zubama mám zážitků jako starej mazák :lol:

Tak podle tohoto bych měla nerv mít v pořádku, citlivost okolí mám normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.