Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mě též vysekával zub z kosti bo byl rostlý křivě,mám pryč všechny 4 u jedné byl zánět okostice ,další jen zkažený a běžný zánět kolem. Co teda tak mě tu díru nikdy nešil, dostala jsem ATB a zákaz kloktat jaký koliv bylinky na hojení aby připadný zánět mohl odcházet. No, bolest tak ještě druhý den, pak už spíš ne.
Jinak mám s trháním bohaté zkušenosti a stalo se mi, že jsem párkrát nedostal Atb -to pak tedy bolelo ještě týden a přestalo až když jsem si pro ně zašla.
@J_Doe Ahoj, mě trhala zubařka osmičku když mi bylo 17 a zub byl sotva vidět. Měla jsem pod ním zánět o kterém mudr nevěděla. Trhání bylo peklo, protože injekce nezabraly a to jsem jich dostala 6. Rozřízlá dáseň a stehy, byly na pohodu oproti trhání
No a pak začalo peklo na zemi. Strašně to bolelo, brufeny nezabíraly, po Valetolu mě to nebolelo ale zvracela jsem. Vyplachovala jsem tamtum verde a šalvějovým olejíčkem od Alosu, ten docela pomáhal, ale jen na chvilku. Když už jsem myslela, že začnu hlavou mlátit o zeď, tak přišel táta s rohypnolem. Geniální nápad…trochu jsem se vyspala a uklidnilo mi to nervy, takže byla i bolest snesitelnější. Úplně s tebou soucítím
Dej tomu ještě pár dní, určite to byl velký zásah do dásně. Doufám, že jsem tě trochu uklidnila. P.S. vůbec nechápu k čemu ty moudráky jsou. Podle mě úplně na houno a jenom dělají problémy ![]()
No nejvíc to bolelo první den, ale tak, že nějakých ibalginů bych mohla sníst plato a nezabralo by to.
Musela jsem mít léky na předpis. Měla sjem teda i antibiotika, protože tam byl zásah do kosti.
Na druhou stranu je pravda, že od druhého dne se to začalo výrazně zlepšovat a ne zhoršovat. Ale bolest trvala tak asi 5 dni a odcházela postupně.
Mně tam dával nějaký antibiotický čípek.
Akorát manžel mi na vyplachování místo nějaké ústní vody koupil slivovici, a až teď v noci jsem se dočetla, že alkoholové věci ny vyklachování nee.
Tak nevím, jestli jsem si s tím moc nezavařila…
10 dní bolesti? Ach jo, to je hodně… Závidím Vám všem, kdo cítil po pár dnech úlevu!
Mě kromě dásně hodně bolí i uzlina pod čelistí, bolí to i u polykání, je to běžné?
@J_Doe Zubař ti mohl při zákroku něco udělat s nervem. Ale taky tam můžeš mit zánět, když bolest vůbec neustupuje. Teplotu nemáš?
@ančapepča píše:
@J_Doe Zubař ti mohl při zákroku něco udělat s nervem. Ale taky tam můžeš mit zánět, když bolest vůbec neustupuje. Teplotu nemáš?
Teplotu nemam, ale to se ted asi tezko pozna, kdyz beru co 8 hodin Ibalgin…
@J_Doe Když je naběhlá uzlina tak je možný, že tam nějaký zánět bude. No uvidíš, ale asi bych s tim šla na kontrolu. Ještě mě napadá jestli ti tam nezůstal kousek zubu, to by pak vysvětlovalo, že se to nechce zahojit a pořád to bolí…
@ančapepča Pro jistotu jsem volala zubaři, tak uzlina prý bolet může, mám přidat Ibáče, a zítra mu napsat zprávu, jak na tom jsem. Tak snad se to bude zlepšovat.
Otevírání úst se zlepšuje, to zas je pravda…
@mamina2017 píše:
první 3 dny se nesmí ničím kloktat.. teda kromě vody.
nesmí se kloktat ani vodou. vůbec ničím, aby se nevypláchla krevní sraženina a neudělalo se suché lůžko
@J_Doe počkej, ty od začátku vyplachuješ? To ti doktor po zákroku neřekl, že se tam nemá vůbec nic dávat? Aspoň pár dní…
Podle všech zkušeností (vytržené tři osmičky a tři stoličky) bolí to třeba tři, čtyři dny…jakmile to bolí víc a víc, je to suchý lůžko. Pak už nepomáhají ani ibalginy, tramaly… Buď zaléčit takovou tou" hřebíčkovou výplní" ( chodí se vyměňovat cca každý druhý den ) a nebo opět rozškrabat do kosti aby se rána znovu vyplnila krví… Obojí sem absolvovala, mám spíš to štěstí na suchá lůžka a to i v době kojení takže mazec ![]()
Jinak když by se poškodil nerv tak to bolí, spíš i brní ale hlavně je tam snížená citlivost ( brady , čelisti, rtů atd…) …Je to jiná bolest. Já jsem skoro půl roku necítila kus brady a hlavně jsem první dva měsíce slintala
Záleží, který ten nervík je poškozený. Taky jsem takhle jela rychlou poněvadž jsem přestala mrkat…stačilo, že mi zubař píchl znecitlivění blízko nervu. Prča byla, že mi samozřejmě umrzla i půlka pusy takže měl podezření na mrtvičku a už jsem jela
Se zubama mám zážitků jako starej mazák ![]()
@nozu píše:
@J_Doe počkej, ty od začátku vyplachuješ? To ti doktor po zákroku neřekl, že se tam nemá vůbec nic dávat? Aspoň pár dní…
Já jsem na klinice dostala pokyny, a tam je psáno, že vyplachovat se nemá pouze 2 hodiny po zákroku, pak už ano.
Také proto jsem taková zmatená, že tady v diskuzi zase píšou, že ne…
@hanyketty píše:
Jinak když by se poškodil nerv tak to bolí, spíš i brní ale hlavně je tam snížená citlivost ( brady , čelisti, rtů atd…) …Je to jiná bolest. Já jsem skoro půl roku necítila kus brady a hlavně jsem první dva měsíce slintalaZáleží, který ten nervík je poškozený. Taky jsem takhle jela rychlou poněvadž jsem přestala mrkat…stačilo, že mi zubař píchl znecitlivění blízko nervu. Prča byla, že mi samozřejmě umrzla i půlka pusy takže měl podezření na mrtvičku a už jsem jela
Se zubama mám zážitků jako starej mazák
Tak podle tohoto bych měla nerv mít v pořádku, citlivost okolí mám normální.