Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No byla jsem minulý týden. brrr umrtvení šlo jako nic příjemnýho pak to to trhání nebolelo ale asi nikomu není příjemný když ti někdo v puse odsává a druhej rve zub. fuj. Pak to přišo k sobě trochu to bolelo dala jsem si prášek na bolest ale to nejhorší je že ještě po týdnu mám v polovině obličeje velikou modřinu že lidi s ptají co se mi stalo.
Ps. zítra jdu na vyndání stehů…snad to nebude tak drastický.
@fifinkaa děkuji za reakci. Kolik zubů trhali? Dolní nebo horní? Bylo to na stomachirurgii? Bylibzuby v nějaké abnormální poloze? Ptám se kvůli tomu šití. Někdy to totiž nešijí
@ixule aha. Byla bych za to aby vybrali oba a měla bych do týdne pokoj. Nehledě na to že hojivost přes léto nebývá úplně ideální.
@wiki čiki mne trhali před rokem jednu osmičku, na podzim půjdu na druhou. Měla jsem ji z části venku a větší část pod dásní. Rostla rovně. Opichali mi to, drzela mě sestra za ruku. Pak už jsem věděla že musím vydržet. Napřed odrezal vrch a potom pacil kořeny. Naštěstí stomatochirurg chlap silny, tak to šlo a já prostě držela. Pak uz jen šití a šla jsem domů. Dostala jsem Aulin od bolesti a atb. První dva dny nic moc, pak už dobrý, za 8 dní vytáhnout stehy. Chladila jsem si to mrazenym hrádkem a je fakt že jsem se bála jíst. A ani jsem neměla chuť.
@wiki čiki já jsem si mohla vybrat ale stomatochirurg říkal že je to lepší postupně, mensi zátěž na tělo. Je fakt že jsem komplikace neměla žádné, tak podruhé snad taky nebudou. Mně to trhali na konci července.
@wiki čiki tý jo byl to jen jeden dole… byl vylezlej jen na půl…
jojo stomatochirurg tam mě poslala moje zubařka…jinak jsem taky měla aulin a ještě augmentin…
@andelka83 děkuji za zkušenost. Já mám tedy obě venku. Zubař té poslal ke stomat.? Nebo si šla sama?
@fifinkaa Divím se že ta moje zubařka mě taky někam nepošle. Asi ji trhání baví. ![]()
@andelka83 Ti nevím jestli je 1× menší stres a 3× větší (už člověk ví o co jde) menší zátěž pro tělo než jednou stres
![]()
@j.a.n.i1 no,vzhledem k tomu že to furt odkládám
tak psychický asi je lepší jednou, fyzicky dvakrát. Já mám obě stejně, takze stejný postup.
@wiki čiki ano. A kamarádka zubařka mi taky říkala že ona by to též netrhala, ze jen když jsou slušně a celé venku. Já už to měla komplikovanější. Moje zubařka mi jen vyndavala stehy, na chyre měli dovolenou zrovna.
@andelka83 aha:) no zubařka má asi 50kgni s postelí navíc tam asi nemá ani sestru tak jsem zvedva jak si poradí
@wiki čiki píše:
@ixule aha. Byla bych za to aby vybrali oba a měla bych do týdne pokoj. Nehledě na to že hojivost přes léto nebývá úplně ideální.
hele mě vyřezávali všechny 3 najednou a venku víc jak 30 st. ![]()
Holky tak už to mám za sebou. Na doporučení paní doktorky zatím jen jednu spodní osmičku. Ráda bych jen napsala že to opravdu vůbec nebolelo. Nejhorší asi ty injekce ale to nestojí z řeč. Nemám téměř vůbec oteklou tvar a jim normálně. Ibalgin sem si radši vzala protože to trošku pobolivalo ale zase nic hrozného. Dr. Mela zub venku za minutu. nejakym nástrojem ho rozkyvala a bezbolestné vytáhla. ![]()