Bolí trhání osmiček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
7.3.15 23:23

@veronikamathers Otok jsem měla dlouho. To ti neporadím. :nevim:
A později, asi po třech dnech bych řekla, že mě nebolela ani čelist ani rána po zubu, ale spíš ten otok. Natekla mi i půlka krku. Ale modřina se mi neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.15 23:28

@jirabobes Mě jen trošku tahají stehy, ale ten otok mě vážně štve. První den jsem prospala, teď leduji, ale zítra jdu mezi lidi a potom do práce - tak bych nerada jako servírka pobíhala s masem na tváři, jako jsem to musela dělat pár dní před zákrokem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
8.3.15 02:28

@veronikamathers ahoj, vyplachovat bys takhle brzy po zákroku neměla, až tuším asi po týdnu nebo dvou. V ráně se totiž po zákroku udělá krevní sraženina, která tam tvoří jakousi ochrannou bariéru a má tam být, dokud se to nezahojí. Tím vyplachováním ji můžeš narušit a případná infekce má pak volný přístup do rány. Radši si to ověř u lékaře, ale pokud se pamatuju, tak mě můj ošetřující zubař i zubařka z pohotovosti před vyplachováním důrazně varovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
8.3.15 07:35
@veronikamathers píše:
Tak je to asi 36h od zákroku, akorát mě bolí stehy, jinak nic. Spíš by mě zajímalo, jak nejlépe zamaskovat modřinu a docela dost mi natekla tvář. Leduju, vyplachuju heřmánkem, ale otok pořád neustupuje. :(

já měla hubu oteklou několik dní a modřiny asi deset dní, ty poslední už se to dalo zamaskovat, ale do té doby se mnou manžel nikam nechtěl, že prý by vypadal, jako když mi dal přes čumák :mrgreen: Jinak tedy ledovat, ledovat a počkat :nevim: nevyplachovala bych :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.15 13:14

@iila já dostala papírek, kde bylo napsáno den po zákroku vyplachovat heřmánkem nebo šalvějem. tak jsem z toho blbec, ale mě to právě doporučovali.

@ixule no to jsem vážně ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
9.3.15 10:36

@jirabobes Je to už 4 roky co mi je „trhali“, na detaily si nepamatuji. Nijak zvlášť mě nic nebolelo, možná proto že jsem léky na bolest brala v pravidelném intervalu. Dokonce jsem si večer dala i lehce rozmixovanou kroupovou polévku. Nebyla jsem klasicky uspaná, pouze jsem dostala nějakou oblbovací kapačku. Analgosedace spočívá v tom, co jsem se dočetla, že jsi při vědomí ale zákrok samotný si nepamatuješ. Když jsem si to tehdy hledala vyjel mi na netu článek že nějaký lékař takhle pacientky sexuálně zneužíval-nepamatovaly si styk :zed: Ale působilo to na mě jako fake. Pusu jsem si vyplachovala od druhého dne. Otok jsem měla ale jak dlouho si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
9.3.15 22:24

@zasemamina Děkuji za odpověď. Tak to asi nebylo tak drsné, když si to moc nepamatuješ. :think:
Já si živě pamatuju to vysekávání mých osmiček a pocity po odeznění injekcí. A to je už minimálně 8 let. Možná víc. Bylo to 3. listopadu. Ale rok si už tak nevybavím přesně. Asi těch 8 let. Těhotná jsem ještě nebyla a doma jsem měla 2 děti. Možná to bylo před 9. lety. :think: No, ono je to jedno, každopádně si ještě pořád vybavuji pocity. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
7.4.15 14:59

Mudr. mě poslal do medidental v Praze, na Proseku. Dříve byli na Krejcárku. Máte někdo zkušenosti? Budou mi trhat osmičku 22.4. :cert: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
7.4.15 15:03

@lucije28 Horní jsou pry vetsinou v pohode, minuly týden mi ji trhala v bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 15:10

Samotné trhání nebolí, ale pak ten týden hojení je kritický, teda aspoň u mě byl, nemohla jsem jíst, spát, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.4.15 15:14

Před zákrokem a po zákroku doporučuji brát Wobenzym nebo Apocurenzym, působí protizánětlivě a ani po jedné mi to neoteklo. Zubař by ti měl dát i hojivou dezinfekci, takový tampon napuštěný něčím. Já je nechala trhat u stomatochirurga, i když nebyly komplikované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
7.4.15 15:14
@lenkaposkalova píše:
Samotné trhání nebolí, ale pak ten týden hojení je kritický, teda aspoň u mě byl, nemohla jsem jíst, spát, nic.

Do dvou dnu jsem o tom nevěděla :nevim:, ale byla teda pekne prozrana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
7.4.15 15:35

Teď mi budou trhat osmičku dole, tam mám kaz :( a pak mne čekají i ty nahoře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
7.4.15 17:18

Já jsem byla na u stomatochirurga cca před měsícem (spodní, z poloviny neprořezaná). Zákrok i přes obrovský strach naprosto v pohodě, bez bolesti. Pak se to taky dalo, akorát jsem se pořádně najedla až po vyndání stehů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
8.4.15 19:44

Byla jsem v dubnu dva roky zpátky na dolní a v říjnu pak na horní, měla jsem je blbě rostlý, tak přišel na řadu stomatochirurg. Za mě : Ten strach, hrůza ze zákroku je mnohem horší než to co příjde. Měla jsem spodní položenou pod sedmičku vodorovně, opíchlo se, sekalo se, šilo se, bylo to maso jako (neprořezaná ani jedna), ale dobrý, chladit-koupila jsem si ty gelový polštářky v lékárně dva a po půl hodině je měnila. K tomu bejt v klidu-jako fakt a NELEHAT SI! A to je fakt důležitý-ani v noci, prostě polosed. Otekla jsem mírně u spodní, víc u horní ale šlo to. Ibalginy jsme moc nejedla, asi 2× nimesil-ten zabírá rychleji a líp -aspoň mě a Apocurenzym (levnější wobenzym). Jo a ATB mi dali v bou případech na týden. Přeju ať to máš už za sebou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.