Bolí trhání osmiček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
17.10.12 19:41

Já jsem byla na chirurgickém odstranění dolních osmiček před měsícem. Měla jsem je v dásni, rostly mi na kolmo a tlačily do sedmiček. Strašně jsem se toho bála a nakonec to ani nic nebylo. Doktorka mě obě strany umrtvila, a pak už jsem nic necítila. Když jsem pak přijela domů, vzala jsem si hned prášek na bolest ještě dřív než to přišlo k sobě a antibiotika, které mi zubařka předepsala. Takže bolest skoro žádná nebyla, jen bylo nepříjemné, jak to bylo potom nateklé, ale dalo se to vydržet. Ještě v den trhání večer jsem jedla kaši a sekanou :)) Byla jsem na tom ve čtvrtek, v pátek jsem měla dovolenou a v pondělí už jsem šla normálně do práce. Musim říct, že nejhorší na trhání bylo, když jsem šla za týden na vyndání stehů. To vyndání ani tolik nebolelo, ale potom mi zubařka do těch děr strkala penicilín na zahojení, a to jsem myslela, že mi bolestí potečou slzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
13.11.12 20:08

Tak už jsem v čekací lhůtě :) 15 ledna jdou spodní ven. pan doktor velice příjemný, tak doufám že tenhle názor na něho budu mít i po :D ujistil mě krásnou větou: mělo by to jít hladce a kdyby ne, ven je stejně dostanem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
13.11.12 20:09

@mar.cat

Ahojky :mavam:,
nooo, vidíš to!!! 8o Bude to v pohodě, nic se neboj…všechny jsme to zvládly, Ty to zvládneš taky… :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
13.11.12 20:19

@blackmarse

Jj, zvládnu. musím :mrgreen: už se těším až to bude venku! pak hodím echo jak jsem to přežila 8) na druhou stranu, taková odtučňovací kůra alespoň na týden by se mi hodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
13.11.12 20:24

@mar.cat
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no jo, já jsem tu odtučňovací kúru měla před trháním, bo jsem už pomalu chytala zánět okostice, tož to jsem bolestí lozila po stropě. :roll: :mrgreen: Tak jsem nafasovala ATB a Tantum Verde na vyplachování, abych mohla otevřít tlaměnku…ta mi totiž nešla otevřít ani na brčko. :,(
Já jsem „odpočítávala“ dny, kdy ta mrcha bude venku. :pankac:
A jak jsem šťastná, že mám od těch „potfor potforných“ klid… :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
13.11.12 20:36

@blackmarse

jéva, tak to jsi měla o dost zajímavější. 8o uff, můžu být ráda za můj hladký průběh.. No, každopádně. Co tě nezabije, to tě posílí :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
13.11.12 20:39

@mar.cat
Ale ne, samotné trhání bylo v pohodě, ta mrška byla snad do minuty venku. To jen předtím byla „lahůdka“… :roll:
A to si představ, že jsem byla taková „hrdinka“, že jsem před pár lety musela navštívit pohotovost a nechala jsem si tam zub vytrhnout taky…bez rentgenu… :lol: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenicka V.
17.5.13 20:11

Extrakce osmiček

Zdravím všechny, kteří se chystají na trhání osmiček. Já jsem několik let nebyla u zubaře. Jsem šílený strašpytel, tedy byla jsem. Nakonec jsem se odhodlala a jsem ze sebe překvapená. Paní zubařka mi opravila 3 staré plomby, jinak bylo vše v pořádku, ale doporučila mi ještě vyndat všechny osmičky. Zprvu jsem si myslela, že to v žádném případě nepodstoupím, že to raději umřu. Nakonec jsem se také odhodlala a nyní už se směju sama sobě, jaká jsem byla poseroutka. Dnes mi na stomatochirurgii šikovná paní doktorka vytrhla horní i spodní osmičku na levé straně. Zákrok byl rychlý, doslova jsem si pomalu nestačila ani sednout do křesla a bylo hotovo. Dala mi injekci na čtyři místa, ani to nebolelo, jen to trochu štíplo, za chvíli jsem měla stuhlou půlku hlavy, ale nic nepříjemného, pak dvakrát zavyklala nahoře, dvakrát dole a oba zuby krásně vytáhla, netrvalo to celé snad ani pět minut. Doma jsem to trochu chladila zeleninovou směsí z mrazáku, pro jistotu spolkla jeden Ibalgin a jsem i teď téměř po dvanácti hodinách úplně bez bolesti, pusu můžu otevřít normálně, dnes jsem jedla jen polévku a odpoledne jogurt a vše se zdá být úplně v pohodě, žádná bolest, žádný otok. Myslím, že zítra budu už jíst normálně a vůbec nebudu vědět, že mi dva zuby chybí. Takže, kdo se chystáte, nebojte. Chce to asi dobrého lékaře, pak můžete strach nechat rozhodně doma. Lenka

• Citovat
  • Upravit
544
17.5.13 20:32

Taky se silene zubaru bojim, presto jsem si osmicku vytrhnout dala neebot jsem na ni mela i kaz…a vubec to nebolelo protoze to bylo umrtvene…jen potom az to umrtveni odeznelo, ale to se da utlumit praskama na bolest jak uz tu bylo receno a pak uz je vse v poho…neboj to zvladnes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21601
17.5.13 21:22
@Lenicka V. píše:
Zdravím všechny, kteří se chystají na trhání osmiček. Já jsem několik let nebyla u zubaře. Jsem šílený strašpytel, tedy byla jsem. Nakonec jsem se odhodlala a jsem ze sebe překvapená. Paní zubařka mi opravila 3 staré plomby, jinak bylo vše v pořádku, ale doporučila mi ještě vyndat všechny osmičky. Zprvu jsem si myslela, že to v žádném případě nepodstoupím, že to raději umřu. Nakonec jsem se také odhodlala a nyní už se směju sama sobě, jaká jsem byla poseroutka. Dnes mi na stomatochirurgii šikovná paní doktorka vytrhla horní i spodní osmičku na levé straně. Zákrok byl rychlý, doslova jsem si pomalu nestačila ani sednout do křesla a bylo hotovo. Dala mi injekci na čtyři místa, ani to nebolelo, jen to trochu štíplo, za chvíli jsem měla stuhlou půlku hlavy, ale nic nepříjemného, pak dvakrát zavyklala nahoře, dvakrát dole a oba zuby krásně vytáhla, netrvalo to celé snad ani pět minut. Doma jsem to trochu chladila zeleninovou směsí z mrazáku, pro jistotu spolkla jeden Ibalgin a jsem i teď téměř po dvanácti hodinách úplně bez bolesti, pusu můžu otevřít normálně, dnes jsem jedla jen polévku a odpoledne jogurt a vše se zdá být úplně v pohodě, žádná bolest, žádný otok. Myslím, že zítra budu už jíst normálně a vůbec nebudu vědět, že mi dva zuby chybí. Takže, kdo se chystáte, nebojte. Chce to asi dobrého lékaře, pak můžete strach nechat rozhodně doma. Lenka

hmmm, krásný příběh. ve většině případů i reálný, pokud člověk nemá osmičky pod zánětem nebo je nemusí vysekávat z dásně. také doporučuji vyzpovídat rodiče, jak to měli s osmičkami oni. já se po jednom takovém šíleném zážitku u doktorky s osmičkou dozvěděla, že mojí mamce sekali dvě osmičky - a doktorka na to, že kdyby to věděla, poslala by mě rovnou na chirurgii. taky asi moje chyba, že jsem si na té stomachirurgii netrvala - zubařka mě přesvědčila, že to zvládne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
17.5.13 21:52

Tak mně bylo loni doporučeno také jít na trhání osmiček a to všech, prý pan doktor trhá všechny najednou, protože by po druhý už nikdo nepřišel..a taky že jo..už nikdy bych tam nešla..Trhali mi je v červenci, první dva dny jsem jen proležela na práškách, další dny to také moc bolelo. Jsem ráda že to je za mnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
17.5.13 23:04
@Lenicka V. píše:
Zdravím všechny, kteří se chystají na trhání osmiček. Já jsem několik let nebyla u zubaře. Jsem šílený strašpytel, tedy byla jsem. Nakonec jsem se odhodlala a jsem ze sebe překvapená. Paní zubařka mi opravila 3 staré plomby, jinak bylo vše v pořádku, ale doporučila mi ještě vyndat všechny osmičky. Zprvu jsem si myslela, že to v žádném případě nepodstoupím, že to raději umřu. Nakonec jsem se také odhodlala a nyní už se směju sama sobě, jaká jsem byla poseroutka. Dnes mi na stomatochirurgii šikovná paní doktorka vytrhla horní i spodní osmičku na levé straně. Zákrok byl rychlý, doslova jsem si pomalu nestačila ani sednout do křesla a bylo hotovo. Dala mi injekci na čtyři místa, ani to nebolelo, jen to trochu štíplo, za chvíli jsem měla stuhlou půlku hlavy, ale nic nepříjemného, pak dvakrát zavyklala nahoře, dvakrát dole a oba zuby krásně vytáhla, netrvalo to celé snad ani pět minut. Doma jsem to trochu chladila zeleninovou směsí z mrazáku, pro jistotu spolkla jeden Ibalgin a jsem i teď téměř po dvanácti hodinách úplně bez bolesti, pusu můžu otevřít normálně, dnes jsem jedla jen polévku a odpoledne jogurt a vše se zdá být úplně v pohodě, žádná bolest, žádný otok. Myslím, že zítra budu už jíst normálně a vůbec nebudu vědět, že mi dva zuby chybí. Takže, kdo se chystáte, nebojte. Chce to asi dobrého lékaře, pak můžete strach nechat rozhodně doma. Lenka

taky mě to čeká a už roky to odkládám, jenže mě budou muset jít ven nejspíš všchny, jelikož dvě mi křiví zuby a další dvě mě permanentně bolí… teda dáseň okolo, nějak se nemůžou vyklubat celé a každou chvíli tam mám zánět, chjo…no dodalas mi sice odvahu, ale znám se a budu to stejně asi odkládat :zed:

• Citovat
  • Upravit
2137
25.5.13 18:38

@Káťa.21 všechny najednou jo? brrr. já je mám teda ještě pod dásní, jeden už mám od dubna venku a na druhý jdu v červnu, poprvé to bylo dobrý pár stehů za 15 minut jsem byla venku. Pak jsem zobala nalgesin a bylo to v pohodě akorát jsem to měla hodně nateklý a nechtělo mi to splasknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.14 14:44

BEZBOLESTNÉ TRHÁNÍ OSMIČEK - ANO!!!

Registroval jsem se, jen abych mohl zareagovat na toto téma :-)

Jsem muž, 25 let, zubaře se bojím jak čert kříže.
Trhání osmiček jsem odkládal jak se jen dalo, jednou jsem se řekl a dost, něco snad vydržím a šel jsem do toho.
(ANO, VŠECHNY 4 NAJEDNOU)

Horní osmičky jsem měl zarostlé, ale rostlé rovně, to dolní byla jiná káva.
Také zarostlé, ale vodorovně a ještě částečně zasahující do spodního nervu, jak jeden, tak druhej.

Koukal jsem po internetu po nějakém šikovném doktorovi.

Natrefil jsem na Mudr. Čevelová Markéta, ordinaci má na Senovážném náměstí v Praze, má 30 letou praxi ve stomatochirurgii.

Vše mi vysvětlila, co se bude dít a tak, doporučila mi sedaci (analgosedaci), což je taková malá anestezie.
Domluvili jsme si termín a včera to nastalo v 11:30 hod :-)

Jsem internetový rejpálek a na youtube.com jsem našel hned několik podobných operací, takže jsem se celou tu dobu těšil, až budu další :-)

Dostal jsem pigáro s anestetikem, usnul jsem jako mimino během asi 2 min.
Probral jsem se po 2 hodinách, trošku mě bolelo v ústech a do teď mám nateklé levé oko.

Užívám antibiotika, Phlogenzym na hojení a proti bolesti Aulin.

Přísahám (ťuk, ťuk, ťuk), že mě do teď nic nebolí!!!
Nechápu, že někdo nemůže 14 dní jíst a srká brčkem!

Já už včera jedl kolínka s vepřový masem a brokolicí, sice mi to trvalo, ale snědl jsem to a bez větších bolestí :-) a že mi běžná zubařka, že jsem přecitlivělí (co sebemenší vrtání, to min. injekce :-)

Kolik to stálo?:

• antibiotika
  • phlobenzym
  • aulin
  • sedace (cca 2,5 hod.)
  • injekční anestetika
  • vstřebatelné stehy
  • pohoda, klid, rychlost,, profesionalita, BEZBOLESTNOST!

= 7 000,–
NO NESTOJÍ TO ZA TO?

Dnes je den po operaci, Aulin jsem si vzal jen ráno, další nechám asi až na večer, nic mě nebolí a jako správný chlap nejsem v klidu :-)

Doma jsem si trochu poklidil, udržuji oheň v rodinném krbu a pak už jen internet, Xbox, atd…

Prostě pohoda!!!

Ve čtvrtek (méně než týden rekonvalescence) jdu na kontrolu a věřím, že již v pátek budu moci jít do práce.

Na nic si nepamatuji, nic mě nebolí, vše OK!!!

Doporučuji Mudr. Čevelová Markéta! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
8.2.14 16:52

@Mirrae tak to ti gratuluju, já se bojím zubaře taky jako čert kříže, ale šla jsem do toho pokaždé při vědomí…první pohoda, druhá - 45 minut na sále, v autě se mi udělalo zle, bolesti jakžtakž, otok jako blázen, cca 3 dny po výkonu, bolesti celé čelisti, zimnice, 39 horečky, nahánění doktorky sloužící pohotovost, ale ta byla zlatá, fakticky, takovou jsem nezažila, zánět v celé čelisti, drény až pak antibiotika + chození do práce. Svátky jsem v podstatě proležela, když jsem nebyla v práci, Ještě mám dvě a teda dvakrát se na ně nechystám po téhle zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.