Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@alenka84 píše:
já mám pocit, že všechny 4 dělají jenom v narkóze ne? Já bych teda taky nechala všechny najednou, pokud by musely pryč všechny
Nee, ja jsem zivy dukaz, ze ne
a je rozdil, kdyz ti trhaj jeden, to ti tezko pichnou neco do zily.. Me to dekal celistni chirurg, dela takhle 4 uplne bezne. Fakt z toho skoro nic nevim, jen utrzky, ze rikal sestre, ze se ten zub rozpadl… Musela jsem mit doprovod, hned domu autem a do 15 minut jsem mela na obou tvarich led. A nateklo mi to trosinku az pak v noci, kdyz mi ten obklad zteplal..
Nepamatuju si uz co prvni den, ale pak jsem vyplachovala redenym kyslicnikem po kazdym jidle a misto cisteni zubu corsodylem. A ten kyslicnik jsem si splichala strikackou primo na ty rany, aby se tam neudelal zanet…
A na bolest jsem stridala ibalgin 400 s nalgesinem..
Holky a o tu narkozu si můžeme požádat, že ji chceme? Ale u ejdnoho zubu by asi neprošla že? ![]()
Ale teda mela jsem pak tyden neschopenku… I kdyz kdybych hodne chtela, tak od 3.dne praci uz zvladnu…
@Anonymní píše:
Je cítit to šití?
Já jsem to necítila, ale tak za dvě hodiny až se to probralo to byl mazec… Každý to má třeba jinak, ale mě tam nechala praktikantka krev, kus tamponku a bůhví co ještě, takže mě to pak za 2 dny na pohotovosti opravovali. Stehy ven, vyčistit a znovu zašít, protože jsem tam měla díru docela velkou. a musím říct, že to byl taky mazec. Já myslela, že je po mě. Denně 8 ibalginů a stejně úleva od bolesti žádná. Ale přítelova máma mi dělala rozvary z bylinek domácích a to to trochu uklidnilo.
@mar.cat píše:
Jj, tak ten den trhání určitě volno, max jsem počítala ještě 1 den po. Ale když teď fakt nad tím tak přemýšlím, tak raději nahlásím volno delší. Pracuju mezi lidma a make up nepoužívámtakže modřinky bych nezakryla.
Mě trhali (no spíš sekali z dásně, nebyly venku, ale rostly do sedmiček) všechny najednou, na stomatochirurgii, v analgosedaci, všechno šité… jako zákrok v pohodě, z toho si nepamatuju nic, pak cca 2 hodiny dospání na pokoji a mohla jsem s doprovodem domů.
Dělali mi to v pondělí, to jsem měla jako návštěvu lékaře a pak 4 dny volna a rozhodně se to volno hodilo, špatně se mi otvírala pusa, první 2 dny jsem defacto nejedla, ale neměla jsem pocit, že by to bolelo - prášky jsem brala v intervalech co řekl doktor, nečekala jsem až to bolet začne, ale na práci to nebylo.
@kcechovka píše:
Holky a o tu narkozu si můžeme požádat, že ji chceme? Ale u ejdnoho zubu by asi neprošla že?
O narkozu ne, ale o analgosedaci jo, klidně i u jednoho zubu, akorát si ji zaplatíš.
@Anonymní píše:
Dobrý den
Chci zkušenosti kdo už byl na trhání osmiček nebo spíše uklidnit
Zubařka mi oznámila že půjdu na vytržení všech osmiček a že mi to budou i šít, jsem strašná poseroutka a zubařů se bojím jak čert kříže
Prosím je tu někdo kdo byl na trhní? jak to probíhá? bolí to?
díky za příspěvky
Neboli.
Mela jsem umrtveno, trhal mi dva zuby osmicku a rozpadlou sedmicku.
Kdyz to prislo k sobe, tak to jen trochu stipalo, nic hroznyho.
A kdyz mi operovali zub a sili, tak to taky nebylo nic otresnyho ![]()
@j.a.n.i1 píše:
O narkozu ne, ale o analgosedaci jo, klidně i u jednoho zubu, akorát si ji zaplatíš.
O připlacení nejde, to bych klidně udělala. Ale obávám se, že bych potřebvovala u toho trhání „spát“. Protože by mi byloa si dost nepříjemný, jak se mnou cloumá a vše kolem slyšet atd ![]()
Tak děkuji všem za příspěvky snad to nějak přežiju teda první se musím ukecat a dojít tam vůbec ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Mě trhali (no spíš sekali z dásně, nebyly venku, ale rostly do sedmiček) všechny najednou, na stomatochirurgii, v analgosedaci, všechno šité… jako zákrok v pohodě, z toho si nepamatuju nic, pak cca 2 hodiny dospání na pokoji a mohla jsem s doprovodem domů.
Dělali mi to v pondělí, to jsem měla jako návštěvu lékaře a pak 4 dny volna a rozhodně se to volno hodilo, špatně se mi otvírala pusa, první 2 dny jsem defacto nejedla, ale neměla jsem pocit, že by to bolelo - prášky jsem brala v intervalech co řekl doktor, nečekala jsem až to bolet začne, ale na práci to nebylo.
já jdu jen na dva. ale je fajn vědět s čím jste se potýkali vy. aspoň se může člověk tak nějak psychicky připravit
jdu teprve teď na prohlídku, kde se dozvím asi jakým způsobem mi to budou páčit, takže obavy si nechám až na potom. ale stále se držím hesla, že se na to těším, protože pak už bude konečně klid:)
@kcechovka píše:
O připlacení nejde, to bych klidně udělala. Ale obávám se, že bych potřebvovala u toho trhání „spát“. Protože by mi byloa si dost nepříjemný, jak se mnou cloumá a vše kolem slyšet atd
Ono to nevnímáš… nebo tak matně, ale je ti to naprosto fuk
já ji měla… rozdíl od narkozy je v tom, že ti nikdo nemusí hlídat dýchání apod. a jsi schopná spolupracovat s doktorem, ale jde to naprosto mimo tebe. Já si z celého sekání osmiček pamatuju pouze větu, že mám víc otevřít pusu, že koušu pana doktora, jinak nic.
V Praze na stomatochirurgii mi trhali všechny 4 zároveň a hned jsem jela autem domů. Jeden zub nechtěl ven, tak to byl docela zážitek a měla jsem pak i modřinu na tváři. A na rovinu říkám, že vytrhnout mi tenkrát třeba jen dva, tak na ty zbývající dva bych už prostě nešla. Kolegyně se kvůli tomu nechala na dva dny hospitalizovat a pak si vzala neschopenku, já si vzala dva dny dovolené + víkend. Měla jsem od doktora nějaké prášky na bolest a antibiotika a něco na výplach pusy.
@j.a.n.i1 píše:
Ono to nevnímáš… nebo tak matně, ale je ti to naprosto fukjá ji měla… rozdíl od narkozy je v tom, že ti nikdo nemusí hlídat dýchání apod. a jsi schopná spolupracovat s doktorem, ale jde to naprosto mimo tebe. Já si z celého sekání osmiček pamatuju pouze větu, že mám víc otevřít pusu, že koušu pana doktora, jinak nic.
aha já myslela, že to co jsi psala je, že mi umrtví jen to místo ![]()
@kcechovka píše:
aha já myslela, že to co jsi psala je, že mi umrtví jen to místo
Nene, je to takový celkový oblbovák, plus to ještě klasicky místně umrtví, ale to dělali až pak, tak o tom vůbec nevím. U kratších zákroků ten oblbovák jen jednorázově píchnou, u mě to bylo do kapačky, tím, že se počítalo, že to bude nějakou dobu trvat.
Plus mi do té kapačky rovnou dali i antibiotika, takže jsem už pak žádná nebrala.
@Anonymní píše:
Tak děkuji všem za příspěvky snad to nějak přežiju teda první se musím ukecat a dojít tam vůbec
Ja jsem se pripravovala skoro rok
, a pak po zakroku jsem si rekla, ze to byl abrnkacka. ![]()