Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@mar.cat píše:
Ježiši, do teď jsem to brala v pohodě a celkem se těšila, že už budu mít klid, ale jak vás teď čtu tak mám celkem i strach, modřiny, natržené koutky. to vypadá že si na to raději vemu dovču
No,uprimne.Do prace bych pak asi nesla
Aspon ne ten den ![]()
Ja mam ven jen horni, trhani nebolelo vubec a vlastne ani hojeni…tak na jeden ibalgin.
Spodni byvaji pry horsi a kamaradce trhali vsechny 4 a teda take vypadala jak krecek, modriny nemela. Takze asi zalezi…ale po vsech 4 to asi uplne slast nebude no
@sara1000 píše:
No,uprimne.Do prace bych pak asi neslaAspon ne ten den
Jj, tak ten den trhání určitě volno, max jsem počítala ještě 1 den po. Ale když teď fakt nad tím tak přemýšlím, tak raději nahlásím volno delší. Pracuju mezi lidma a make up nepoužívám
takže modřinky bych nezakryla.
@mar.cat píše:
Ježiši, do teď jsem to brala v pohodě a celkem se těšila, že už budu mít klid, ale jak vás teď čtu tak mám celkem i strach, modřiny, natržené koutky. to vypadá že si na to raději vemu dovču
Nenech se vyděsit, je to fakt individuální
Mně to sice bolelo hodně, ale do práce jsem normálně chodila, akorát jsem si musela nosit vlastní - tekutou - stravu…po trhání všech 4 bych ale aspoň dva tři dny dovolený obětovala
Jeden týden mi trhali horní a dolní na jedné straně a za 2týdny horní na straně druhé.
Po umrtvení trhání nebolí, ibalgin jsem si vzala ještě než to přišlo k sobě a nebylo to nic hroznýho.
@mar.cat píše:
Jj, tak ten den trhání určitě volno, max jsem počítala ještě 1 den po. Ale když teď fakt nad tím tak přemýšlím, tak raději nahlásím volno delší. Pracuju mezi lidma a make up nepoužívámtakže modřinky bych nezakryla.
Já třeba neměla ani modřiny, ani otok, nebylo nic poznat, jen jsem se moc nesmála a nemluvila, protože to bolelo…
To je samozřejmě individuální, trhali mi horní osmičku, horní jsou prý lepší. A pak mě poslali na laser, prý to zlepší hojení. Nemusela jsem si vzít ani jeden prášek na bolest, pohoda.
Ale když ty osmičky nejsou vylezlé a musí se to řešit operačně a šít, je to horší a pusa často nateče, objeví se modřiny, měl to tak manžel. Jak už někdo psal, je lepší si vzít prášek, než to opravdu přijde k sobě, jinak ten prášek dobře neúčinkuje.
Mě to budou trhat po jednom s týdením odstupem. Žádný mě nebolí a žádný nemám zkažený takže se budou dobře držet ![]()
Já jsem zrovna ten případ spodních dvou nevylezlých osmiček, cpe se mi to do boku a v těch natržených dásních se mi drží zbytky jídla. tak po přečítání vašich příspěvků jsem zvědavá jak to bude probíhat ![]()
@alenka84 píše:
Já třeba neměla ani modřiny, ani otok, nebylo nic poznat, jen jsem se moc nesmála a nemluvila, protože to bolelo…
sakra, tak bez smíchu a bez mluvení to nebudu já
jo ale zase ta tekutá strava by mi možná na pár dní prospěla ![]()
Osmičku mi jenom obřezávali a vystřihávali a samotný zákrok nebolel - umrtvení. Jenom jsem měla problém, když se mi do pusy vyvalila ta krev… Jak to začalo přicházet k sobě, tak to byla celkem síla, ale hlavně jsem si nemohla vzít prášek na bolest kvůli kojení a paralen mi od bolesti moc nepomohl…
V úterý jsem byla trhat dvě vpravo a za týden jdu na dvě levé, trhání nebolelo, je to umrtvené, neměla jsem potom ani prášek proti bolesti a v pohodě, samozřejmě to trochu cítit bylo, ale jedla jsem hned ten den…
Modřiny žádné, takže je to hrozně individuální, záleží na zubech i na zubaři. Držém palce, at je to v pohodě. ![]()
@mar.cat píše:
Já jsem zrovna ten případ spodních dvou nevylezlých osmiček, cpe se mi to do boku a v těch natržených dásních se mi drží zbytky jídla. tak po přečítání vašich příspěvků jsem zvědavá jak to bude probíhatsakra, tak bez smíchu a bez mluvení to nebudu já
jo ale zase ta tekutá strava by mi možná na pár dní prospěla
Taky jsem jí měla skoro nevylezlou…ale když se člověk vyzbrojí ibalginem, tak se to dá fakt v pohodě vydržet, a dávkování podle intenzity bolesti ![]()
Ahoj, mě je trhaly všechny najednou, naštěstí v narkóze. Po probuzení to není žádná paráda, ale tabletkama se bolest docela slušně utlumí. S sebou to u mě přineslo natržené koutky a velké modřiny v obličeji, navíc tak týden až dva nebudeš moct pořádně jíst - jen kašovitou stravu. Upřímně, po trhání osmiček jsem měla snad nejlepší postavu za celý život
Bohužel ne napořád ![]()
@LucciaMaty píše:
Osmičku mi jenom obřezávali a vystřihávali a samotný zákrok nebolel - umrtvení. Jenom jsem měla problém, když se mi do pusy vyvalila ta krev… Jak to začalo přicházet k sobě, tak to byla celkem síla, ale hlavně jsem si nemohla vzít prášek na bolest kvůli kojení a paralen mi od bolesti moc nepomohl…
aj, tak bez prášku je to fakt drsné…paralen mi osobně nezabírá ani na slabopu bolest hlavy, natož na zuby ![]()
@Nikca_Ko píše:
Ahoj, mě je trhaly všechny najednou, naštěstí v narkóze. Po probuzení to není žádná paráda, ale tabletkama se bolest docela slušně utlumí. S sebou to u mě přineslo natržené koutky a velké modřiny v obličeji, navíc tak týden až dva nebudeš moct pořádně jíst - jen kašovitou stravu. Upřímně, po trhání osmiček jsem měla snad nejlepší postavu za celý životBohužel ne napořád
Já měla nejlepší postavu když jsem měla úraz v puse, to jsem nesměla kousat tři tdýny ![]()