Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@J_Doe To je dobře, že jsi mu zavolala. Teď už se to určite začne lepšit. Úplně jsem si vzpomněla na svoje zoufalství po vytržení osmičky
Už to budeš mít za sebou ![]()
@J_Doe píše:
Já jsem na klinice dostala pokyny, a tam je psáno, že vyplachovat se nemá pouze 2 hodiny po zákroku, pak už ano.Také proto jsem taková zmatená, že tady v diskuzi zase píšou, že ne…
S tím vyplachováním právě souvisí to suchý lůžko…lepší je to jeden den vydržet - nestrkat tam jazyk, nevyplachovat…nicméně někdo na to trpí i tak. Třeba moje zubní sestra - prý každému říká o péči po vytrhnutí a přitom sama si to suchý lůžko taky pěkně užila…
Včera sem byla tahat poslední spodní osmičku. O hornich nemá cenu se zmiňovat. Křup křup a je to venku. Druhý den o tom člověk neví. Ale spodní, to byla jiná chuťovka. Obě spodní jen vykukovaly špičky, částečně v kosti. První šla ven v září. Byl to mazec. Vrtání, sekání, lámání, šití, antibiotika a aulin. Půlku jazyka sem necítila do Vánoc. Mám malou čelist a kořen byl až do nervu. Druhá spodní včera. Opět sekání, vrtání, páčení apod, protože ten zmetek se opět nechtěl uvolnit 😂 mám to šité, antibiotika a aulin. Kupodivu sem nebyla skoro opuchlá, po zákroku sem bez problémů odřídila domu, došla si nakoupit a do lékárny. Jen se nedalo moc mluvit. Jako příjemné to rozhodně není, ale neboli to. Každopádně já sem ráda, že už je mám všechny venku
pod narkozu a nechat si vytáhnout všechny najednou, bych nešla. Max 2 najednou, aby se člověk najedl a neměl strach, že se mu tam dostanou kousky jídla.
Rostou mi osmičky, dost to bolí a už vylezl hrbolek. Je mi 19,5 , začalo to v 18,5 ty dolní. Poslední rentgen v 18- v pořádku a za půl roku začaly růst. Horní jsem už dávno měla , a 1 již nemám - rostla do tváře(normální trhání). Byly už dolní osmičky při posledním rentgenu založené? Jelikož mě asi ten růst bolí, tak se bojím sekání, neboť je to mazec. Jde odstranit osmičky i bez narkózy u normálního zubaře? Ta horní takto šla. A když vylézají hrbolky, tak doufám roste „nahoru“ a není naležato.
Překvapuje mě kolik z vás má problémy po vytržení zubu. Já byla trhat zuby po jednom a bolesti jsem měla týden šílené. Pak jsem šla k jinému chirurgovi ten mi vytrhl 6 zubu na jednou ( zuby a nebo jen kořeny v těžko přístupných místech ) a naprosto bez bolesti. Takže za mě základ je dobrý zubní chirurg