Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@luciekal píše:
@eetkikinka rozhodne lepsi nez telo trapit velkymi bolestmi to me reklo nekolik gynekologu to plodu prospuca daleko mene
No, tohle je zrovna situace, kdy se paralenem předávkuješ natošup. To už radši ten Brufen.
@luciekal píše:
@eetkikinka promin ale pro me je to zcela neodborny clanek.
A navic kdo rika ze se jim budes cpat?
Kdyz si vezmes 1-2 denne predavkovani urcite nehrozi
Lepsi nez nespat.
Jeeeežiš, to byl první článek z mnoha, který na mě vyskočil. Použij google a najdi si nějaký odbornejší, je jich tam hromada.
Důležitější je v tomto případě informace jako taková, jak vidím, tak to leckdo neví.
@eetkikinka Já jsem někde vyčetla, že na osmičky je dobrý valetol. Ale nevím jestli se může v těhotenství. Mě osobně ho doktor vymluvil, že bych v noci nespala, ale těhotná jsem nebyla. O brufenu jsem nedávno četla že je horší jak paracetamol. Nějaké holčině ho dávali lékaři x let na nějaké bolesti po operaci v dětství a teď má cronovu chorobu ( nebo něco takového ), morfiové náplasti a invalidní důchod. Možná byl článek tendenční, od nějakých eko, narazila jsem na něj na FB. Pak tam ještě psali, že spousta lidí po něm má křeče v břiše. Já osobně většinou taky užívám paralen, občas coldrex. Ale že bych si dala víc jak 3/den, to se snad ani nestalo.
@eetkikinka paracetamol neobsahuje NSA.
Kdyby byl mene skodlivy muze se pouzivat celou dobu tehotenstvi.
Ty jsi magistra? Lekarka?
Pro me jsou vsechny prasky drijaky. NATOZ ANTIBIOTIKA…humus… radsi vylecim vse prirozenou cestou nez se dopovat srajdama co me znici jatra.
@SnažilKasandra Jasně, ATB jsou hnus, zahoďme je a můžeme zas umírat na banální infekce jako ve středověku…
@SnažilKasandra píše:
@ixule jde tu tedy pouze o prasky? Protoze ja od jiste doby at me boli co chce prasek nedavam. Ted teda jen horcik ale to neberu jako ty drijaky. A mimochodem mockrat Ti dekuji za radu a ochotutakhle v noci
já bych na trhání v těhotenství nešla, trhali mi osmičku před dvěma lety a vyhodili mi čelist, takže žádný med, měsíce bolestí a silných léků na bolest. Neriskovala bych nějaké takové komplikace ![]()
@j.a.n.i1 no já hlavně antibiotika nemůžu, jsem alergická, a žiju ![]()
@SnažilKasandra píše:
@j.a.n.i1 no já hlavně antibiotika nemůžu, jsem alergická, a žiju
Tím spíš bych na trhání nešla, počkala bych po porodu. Taky jsem alergická na spoustu atb, je to vždycky risk. A to nemůžeš vůbec žádná?
@SnažilKasandra píše:
@ixule jde tu tedy pouze o prasky? Protoze ja od jiste doby at me boli co chce prasek nedavam. Ted teda jen horcik ale to neberu jako ty drijaky. A mimochodem mockrat Ti dekuji za radu a ochotutakhle v noci
fakt záleží na tom, co ti budou dělat, pokud jen nějaké jednoduché trhání, nebála bych se lokálního umrtvení, i když raději to prober s doktorkou, ale když mi vyřezávali všechny 3 a šili, tak do toho bych v těhotenství nešla, byla jsem tam skoro hodinu… to samotné vytržení toho jednoho, který čouhal ven, trvalo i s injekcí minutu, prostě vzala za něj a byl venku, ono taky horní jdou většinou lépe, i když to nemusí být pravidlo.
@zasemamina To by mě zajímalo, protože se bojím si nechat vysekat tu poslední
, jak ses cítila po „vystřízlivění“? Bolelo to nějak moc? Nebo jinak se zeptám: K čemu by si přirovnala bolest?
Slyšela jsem, že po uspání děsně bolí čelisti, protože uspaný člověk nedrží pusu otevřenou, ale doktoři ji „drží“ otevřenou nějakým předmětem. ![]()
@ixule Jj, nemusí to být pravidlem. Záleží taky na kořenech. Když jsou zkřížené, tak se i ta horní osmička vysekává. A to teda je mazec.
@jirabobes píše:
@ixule Jj, nemusí to být pravidlem. Záleží taky na kořenech. Když jsou zkřížené, tak se i ta horní osmička vysekává. A to teda je mazec.
no však jo, já měla jednu vykukující, sice do boku, ale dr trhla a bylo to, zbylé tři byly na ležato a celé zarostlé, lahůdka
![]()
@jirabobes píše:
@zasemamina To by mě zajímalo, protože se bojím si nechat vysekat tu poslední, jak ses cítila po „vystřízlivění“? Bolelo to nějak moc? Nebo jinak se zeptám: K čemu by si přirovnala bolest?
Slyšela jsem, že po uspání děsně bolí čelisti, protože uspaný člověk nedrží pusu otevřenou, ale doktoři ji „drží“ otevřenou nějakým předmětem.
já měla jen lokální anestezii a musím říct, že jak mi drželi otevřenou hubu, sama jsem se taky snažila, ale ono je to málo, tak jsem nemohla normálně zívnout ještě 2 měsíce poté, to už jsem v puse o ničem nevěděla, ale zívnout si „až do kraje“ nešlo ![]()
Tak je to asi 36h od zákroku, akorát mě bolí stehy, jinak nic. Spíš by mě zajímalo, jak nejlépe zamaskovat modřinu a docela dost mi natekla tvář. Leduju, vyplachuju heřmánkem, ale otok pořád neustupuje. ![]()