Bolí trhání zubu moudrosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1927
16.11.10 08:12

ahoj, většinou se doporučuje je vyndat. občas je tam někdo nechává, protože si myslí, že by na ně někdy v budoucnu mohl třeba pověsit můstek - ale jak bylo řečeno, jsou vzadu, blbě se čistí, kazí se a může u nich klidně začít parodontitida (paradentoza) a šířit bakterie do zdarvýho a čistýho zbytku. ale mnohem jednodušší je někomu říct, ať si je nechá vyndat, než abych šla sama :-D mám venku 2 a horní my zbývají. Jeden z toho je normálně vyrostlej a druhýmu kouká jen špička a bylo mi řečeno, že nikdy nevyroste..takže mě občas pobolívá :-? v těch chvílích jsem rozhodnutá, že ho nechám vytáhnout, ale jakmile přestane, tak mě to přejde :-) jsem srab :-? ono totiž je lepší to tahat, když kolem něj není zánět - pak když je, ona anestezie neúčinkuje jak by měla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21676
16.11.10 08:18

záleží na tom, jaké ty zuby máš. mě jeden trhali když jsem měla v dásni zánět a to jsem si fakt užila. dva dny jsem pak ještě jedla jenom zmzlinu a jogurty. druhý mi doktorka trhala, když se mi zkazil pod plombou. bohužel mám špatné osmičky a zub byl fest přirostlý ke kosti, takže to sekala atd. a ještě jsem dostala antibiotika, protože to fakt nemohla vypáčit a dáseň byla hodně pochroumaná… samotné trhání v pohodě, jen cítíš, že to tahá. když to přišlo k sobě, tak jsem ještě 4 další dny trpěla (a to jsem s tím teda musela třetí den na jednání do Bruselu, takže letadlo fakt žůžo…). za sebe radím, abys vyzpovídala rodiče, jak to měli s trháním moudráků. jestli v pohodě nebo s komplikacemi. já si pak zpětně vzpomněla, že mamka vzpomínala, že jí tahali moudráky velmi těžko a doktorka říkala, že jsem ji měla upozornit, že by se do toho nepouštěla a poslala mě preventivně na zubní chirurgii. tyhle dispozice bývají dědičné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
16.11.10 08:38

pannda ahojky, mě trhali - a musím říct, že horní byla naprosto v pohodě, cítila jsem jenom úlevu. Určitě doporučuju vytrhnout, protože jsou hodně kazivý (většina populace čištění odbývá, jelikož se jim nadavuje při čištění takhle vzadu). Zato spodní jsem si doslova vytrpěla a to nikomu nepřeju. Ale určo si ju nech vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.11.10 09:41

Ahoj,já tedy mám venku 2 osmičky,a pokaždé to bylo jiné.U první osmičky jsem měla zánět,takže trhání bolelo příšerně i s injekcí,jakmile mi začala růst druhá a třetí(ta ještě roste)tak mi doktor naříznul dáseň,aby se jim mohlo lépe proklubat.Druhá osmička šla ven hned,jak bylo možno jí chytit-doktor to udělal hoodně rychle,a ani mi pak netekla krev.Asi pomohlo to naříznutí.A nebolelo to.O vytržení té poslední osmičky se pořád nemůžu rozhodnout,hlavní je,že se musím starat o malého přes den,a bojím se,abych nebyla indisponovaná.Zas na druhou stranu,bojím se,aby se mi nestalo to,co s tou první osmičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
16.11.10 11:04

aha,tak už vím,proč to nebyla taková malina,jak každý povídá. Tedy to bylo tím zánětem. Tak jsem zase o něco chytřejší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
16.11.10 11:37

Díky za info, dnes jsem se byla objednat, za 14 dní jdu k zubaři, tak snad vydrží. Ted nebolí, ale je citlivej, a když si zajedu jazyken nebo prstem, okamžitě cuknu, protože je tam kaz jak blázen. Jinak je už dost zablombovanej, tak proto si asi řeknu at jde ven. Vím, že pak to bolí, jak to přijde k sobě, ale nevím, jaké je to trhání. A kdy se ta dáseň šije???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.11.10 11:52

myslim si, že pouze, pokud se tam musí „řezat“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
17.11.10 17:37

jj, když se nařízne (pokud je úplně schovaný, nebo třeba jen na půl). Já měla stehy na obou dolních. Ale šije se to v anestezii, tak to nebolí :-) Když mi vyndali ten úplně schovanej, ptali se mě, jestli ho chci nechat - já samo chtěla, ale máma řekla vyhodit :-D než jsem se zmohla na slovo, byl v koši :-) někdy se to šije i pokud je to tahání víc komplikovaný - hlavně u horních. Dělá se takový pokus - po vytažení se zacpe nos a pacient má fouknout, když se v puse objeví bubliny, je to průšvih - rána je průchozí do dutin . tzn, musí se ucpat, dávájí se atb, chodí se na kontroly. ale neděje se to moc často :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
1.2.11 10:09

tak včera mi trhali moudrák :-? od Vánoc už mě pobolíval a tak sme usoudili,že půjde ven..když sem viděla to „páčidlo“ tak mi naskočila husí kůže 8-o musela ho zubařka rvát na dvakrát ale nakonec se zadařilo..uf ..a za týden jedu s druhým moudrákem který mi prasknul takže jde taky ven..žííííš .. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
7.2.11 16:03

dnes jsem byla na trhání druhého moudráku a bolelo to celkem dost :cry: :cry: :zed: a to mi zubařka dala dva umrtvováky a stejně sem to cítila :cry: naštěstí už budu mít pokoj..ted sotva otevřu pusu a je to citlivý.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
7.2.11 22:24

ahoj nestraš já mám jít zítra… :lol:

• Citovat
  • Upravit
paky
15.2.11 21:27

Ahojky, predevcirem mi tahali tri najednou. Pohodicka.. To nejhorsi na tom je samotny strach ze zubare :) Ten ale jednal rychle a precizne a ani na chvili nepripustil pochyby, ze nevi, co dela.. Nekdo se tu ptal, proc osmicky nespravovat - hmm, pri vytahovani druhe, ktera byla hodne rozsahle opravovana, zub prasknul. Vytahnout ho znamenalo potom zajit hloubeji do dasni a to je ted prakticky jedine bolestive misto. Zbyle dve „doury“ ani necitim :) Takze zadny strach.. Staci dobry stomatochirurg.

• Citovat
  • Upravit
jerolimos
2.10.11 08:05

zub mourosti a jeho odstanění

Včera jsem byl na trhání zubu moudrosti vlevo dole který mě trápil cca 2 roky při návštěvě zubní chirurgie mě paní doktorka řekla že je celý zkažený a že půjde ven velmi kladný přístup a vysvětlení případných postupů mě bylo profesionálně sděleno předem tak na základě i příjemného vystupování se člověk zubním křesle cítí skoro jako doma dobře souhlasil jsem tak došlo k umrtvení a následnému rozříznutí zubu a než jsem se nadál byl zub venku večer jsem vzal valetol a chladil jsem oblast po bývalém zubu.Dnes druhý den se cítím velmi dobře tvář není oteklá jsem maximálně spokojen s prací paní doktorky ze zubní chirugie z nemocnice na Karlově nám.v Praze tímto článkem bych ji chtěl zároveň poděkovat za profesionální práci. děkuji s pozdravem Jirka Slaboch - Jerolimos

• Citovat
  • Upravit
8petule8
5.10.11 15:26
paky píše:
Ahojky, predevcirem mi tahali tri najednou. Pohodicka.. To nejhorsi na tom je samotny strach ze zubare :) Ten ale jednal rychle a precizne a ani na chvili nepripustil pochyby, ze nevi, co dela.. Nekdo se tu ptal, proc osmicky nespravovat - hmm, pri vytahovani druhe, ktera byla hodne rozsahle opravovana, zub prasknul. Vytahnout ho znamenalo potom zajit hloubeji do dasni a to je ted prakticky jedine bolestive misto. Zbyle dve „doury“ ani necitim :) Takze zadny strach.. Staci dobry stomatochirurg.

3 najednou?? 8-o 8-o no, tak ono asi záleží na prahu pro vnímání bolesti a na tom jestli se díra po osmičce zanítí nebo ne :) Mě se zanítila a chodila jsem na stomatochiru každý den asi 14 dní a po této zkušenosti jsem rozhodnutá svou poslední osmičku nedat. Ani za nic! :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1
27.11.11 09:26

jak dlouho vás bolelo vytrhnutí moudráků?

Ahoj,

chtěla jsem se Vás zeptat. Jak dlouho bolí vytrhnutí moudráků? Před necelím rokem jsem byla na trhání meho prvního zubu moudrosti v levo nahoře, jelikož zub byl nakažený kazem šel špatně ven a zákrok byl „problematický“ ale po vytržení zubu se mi ulevilo a bolest v ustech jsem mela par dni(cca 2-3dny) :? . U druhého zubu byl zákrok v pořádku, sice se mu nechtělo ale nakonec byl venku a bolest v čelisti tyden (bolest - podrážděné dásno) Ale u 3 a 4 zubu ( spodní čelist) kdy oba šly zaraz ven, to je asi nejhorší. Co se týká vytrhnutí bolest - žádná!!! to mě až překvapilo, možná to bylo tím že jsem necítila celou spodní část obličeje :lol: :D a zuby šly rychle ven - jak po másle, ale co umrtvení přestalo ůčinkovat jsem brečela a klepala se bolestí
jak mně to bolelo!! Dnes je to 6 den po zákroku, bolest dásen lepší ale co se týče čelisti, bolest jako bych tloukla čelistí o beton. Připadá mi jakobych citila kořínky zubu ktere mám ve spodní části jak se posouvají, ale mně spíše zajíma jak dlouho tohle budu muset jeste trpet. Už jsem stoho celkem nervozní. A těším se na den kdy to nebudu muset řešit brufenem a ničím podobným :| :roll: prosím jestli má stímhle nekdo zkusenosti, porad te budu ráda za každou radu díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.