Bolí trhání zubu moudrosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50186
5.3.13 10:47

Můj zubař 8 netrhal, tak mě posílal vždycky na stomat. kliniku. Tam mi vždycky dali injekci a zub byl během minuty bezbolestně venku a ještě mě ten doktor poslal na zmrzlinu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.3.13 10:49

@MUFICE ty jo, tichá závist :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
5.3.13 10:51
@boruvkaa píše:
@MUFICE ty jo, tichá závist :lol: :mrgreen:

Mám rovné kořeny, tak to bylo hned venku. Mému chlapovi jednu osmičku taky řezali a šili a druhou měl venku hned. Fakt záleží, jaké máš zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.3.13 10:54
@MUFICE píše:
Mám rovné kořeny, tak to bylo hned venku. Mému chlapovi jednu osmičku taky řezali a šili a druhou měl venku hned. Fakt záleží, jaké máš zuby.

To je pravda. Já osobně si užila se všema 4ma osmičkama.. Ještě, že je to jen jednou za život. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.13 11:06

Čerstvá zkušenost. Dva týdny zpět. Injekce nepříjemné a pak už vše ok, bez tabletek na bolet. Dvě horní osmičky najednou.
O rok dříve dve sekání spodních. Sekalo se postupně. Injekce nepříjemné, zákrok ok. Jedno hojení s menší bolestí a bez otoku a druhé horší hojení, velký otok. U obou Ibalgin a antibiotika. Vše na klinice čelistní chirurgie - Praha Karlovo náměstí. Za sebe doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.13 11:06

Čerstvá zkušenost. Dva týdny zpět. Injekce nepříjemné a pak už vše ok, bez tabletek na bolet. Dvě horní osmičky najednou.
O rok dříve dve sekání spodních. Sekalo se postupně. Injekce nepříjemné, zákrok ok. Jedno hojení s menší bolestí a bez otoku a druhé horší hojení, velký otok. U obou Ibalgin a antibiotika. Vše na klinice čelistní chirurgie - Praha Karlovo náměstí. Za sebe doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bartys
5.3.13 11:28

Tak tedy děkuju. :) Přemýšlím, jestli berou taky v podnapilém stavu. :) Naštěstí je to tedy jen jeden zub. Ale už dvě noci nemůžu spát, jak to bolí, ani prášky nepomáhají.. Už abych to měl za sebou. Menší závist lidem, kterým už osmičky nerostou.

• Citovat
  • Upravit
3089
5.3.13 18:41

Obě horní mam venku bez problémů a bez šití. Moje zubařka je chirurg, takže sem ani nikam nemusela. Ale už si brouísí svoje zuby na moje dolní osmičky, jenže jednu mam venku jen půl a druhou vůbec a nijak se to nezmění, protože v puse nemám místo aby vylezli, takže toho se trošku bojím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jujuju
7.3.13 10:40

au

Ahoj,
no, asi záleží jaké ty osmičky máte a kdo Vám to ošetřeuje - mě pobolívala nevylubaná osmička a stále mi tam dr. vyměňoval dreny a když to nepomáhalo, tak mě poslal, aby mi odřízli dáseň, ale chirurg se se mnou nebavil a rovnou začal trhat, ukázalo se, že tam je velký zánět, dal mi dvojí analgetika a stejně to bolelo, navíc mi celou dobu u toho nadával, že tam ten zánět a já do toho brečela a teklo z toho hrozně krve, takže fakt drama…teď ležím čtvrtý den doma, mám silná antibiotika a to ještě dvojí dávku, bolest veliká, prášky nepomáhají, prakticky jím jen léky a dětské výživy s jogurtem…jako přežít to asi půjde, ale tedy rozhodně to není jen tak..přinejmenším doporučuju se na to připravit, i když to asi není vždycky takové :)

• Citovat
  • Upravit
50186
7.3.13 11:07
@jujuju píše:
Ahoj,
no, asi záleží jaké ty osmičky máte a kdo Vám to ošetřeuje - mě pobolívala nevylubaná osmička a stále mi tam dr. vyměňoval dreny a když to nepomáhalo, tak mě poslal, aby mi odřízli dáseň, ale chirurg se se mnou nebavil a rovnou začal trhat, ukázalo se, že tam je velký zánět, dal mi dvojí analgetika a stejně to bolelo, navíc mi celou dobu u toho nadával, že tam ten zánět a já do toho brečela a teklo z toho hrozně krve, takže fakt drama…teď ležím čtvrtý den doma, mám silná antibiotika a to ještě dvojí dávku, bolest veliká, prášky nepomáhají, prakticky jím jen léky a dětské výživy s jogurtem…jako přežít to asi půjde, ale tedy rozhodně to není jen tak..přinejmenším doporučuju se na to připravit, i když to asi není vždycky takové :)

To sis teda užila 8o Od takového zubaře bych utekla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
29.12.13 12:15

Ahoj,
Zajimalo by mne, kdo jste byli trhat osmicky v Praze na Karlaku, jestli jste museli mit doporuceni, nebo jste se tam sami objednali?'boli me osma dole, je hodne spravovana a muj zubar mi navrhl plneni kanalku, coz mi prijde divne. Radsi ho chci vytrhnout.
Pripadne je to primana Karlaku nebo ulice U nemocnice?
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
4306
3.1.14 17:34
@jaaaaaana píše:
Ahoj,
Zajimalo by mne, kdo jste byli trhat osmicky v Praze na Karlaku, jestli jste museli mit doporuceni, nebo jste se tam sami objednali?'boli me osma dole, je hodne spravovana a muj zubar mi navrhl plneni kanalku, coz mi prijde divne. Radsi ho chci vytrhnout.
Pripadne je to primana Karlaku nebo ulice U nemocnice?
Dekuji
Šla jsem na operativní odstranění a doporučení jsem měla, šla jsem tam i na přešetření s RTG snímkem a na základě toho mě rovnou objednali.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.1.14 18:21

citlivost okolních zubu po vytržení 7

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestly tady někdo nemáte zkušenost když vám trhaly zub jestly vás také bolely okolní zuby?
Mě vytrhly sedmičku v pravo na hoře ve čtvrtek, nešla tedy ihned ven jelikož se zub během zákroku zlomil, takže se muselo zub rozřezat na 4 části, a každý kořen vytáhnout zvlášt :?.Celý zákrok trval cca 10 minut.
V pátek jsem zašla raději k zubařce znovu pro velké bolesti, a nezála se mi pevná krevní sraženina. Podle zubařky se nejednalo o suché lůžko, přesto do ránu vypláchla a dala mořské řasy které se samy vstřebají, mám je tam 5 dní a stále jsou.
Mám stále bolesti, ale také mě bolí osmička za ránou, je to bolest citlivá na dotek, nemáte některá z vás zkušenost, jestly je to normální, nebo je to problém? děkuji za každý příspěvěk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 13:14

@MUFICE a platila si za to něco?

nebo nevíte kolik stojí chirurgické odstranění zubů moudrosti, když si neplatím pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.2.14 13:59

Ahoj, já se chtěla zeptat zase na trošku jinou věc ohledně trhání osmičky. Jsem tři týdny po vytržení komplikovanějšího kousku))). Bylo to teda něco, ale rána se zacelila, už ani sama o sobě nebolí (zub mi úplně ležel). Ale nezdá se mi jedna věc. Vedle té díry, která už je úplně bezproblémová, mi zůstala tvrdá a velmi bolestivá boulička. Na horní dásni - byla to osmička nahoře. Chystám se na to zeptat zubaře v březnu, ale netušíte některá, zda je to po trhání osmičky normální? Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.