Bolí trhání zubu moudrosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1031
14.11.12 10:38

@KPKristy jsi dobrá, taky, doufám, budu odpoledne tak statečná :think: :lol:
Od te injekce si opravdu hodně slibuju :D kořen jsi měla teda hezky a i přes to to nebolelo, tak to musím zvládnout i já..a co jinak, nateklá nebo s modřinou nejsi??a jak dlouho trvalo asi to samostatné páčení zubu ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.12 11:01

Nateklá nejsem, ani zatím nic nebolí, ještě mám napůl mrtvo. Samotné páčení mohlo trvat tak minutu? Nevím. Měla jsem sevřené oči a ruce zatnuté do křesla :lol:

Budeš statečná a určitě pak napiš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
14.11.12 11:04

Trochu jsi mě uklidnila :hug: napíšu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
14.11.12 17:29

Ahoj, takže po akci a musím říct, že jsem se bála úúúplně zbytečně. trhání trvalo řekla bych tak 30 vteřin, necitila jsem nic, šlo to ven snad samo :D
A 7.12 mě to čeká nanovo, to už ale budu klidná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.12 17:53

@peprle, zrovna jsem si říkala, jestli napíšeš. Tak to je bezva! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
comando
25.11.12 21:12

Ahoj holky..5ak me asi taky ceka trhani…dnes jsem si prosla pohotovosti a odvrtanim zanetu v 8…paradni chutovka a bez injekce..zitra mam jit k zubari si to dodelat tak pocitam, ze pujde ven…je zkazena, tak se bojim komplikaci..ale snad uz to bude pod lokalnim umrtvenim a preziju to…jen at mam klid…navic mam paniku a dlouho jsem nechodila..takze me ceka spousta oprav…holt za blbost se plati…

• Citovat
  • Upravit
3307
25.11.12 21:20

Já mám zase problémy se 6-kama. Dvě 6 rozvrtané, v jedné nějaké léčivá vložka, měla jsem napuchlé dásna, antibiotika a dásna mě opět napuchly :(.Už jsem ji chtěla vytrhnout na vlastní žádost a že je to škoda. No uvidím co zítra. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TereziaSK
25.11.12 22:10

Nabehlá opuchlá dasná sú potvory, lenže šiestky, nesú to tie prvé zuby? To by nebola taká pak škoda ich minout, nie?

• Citovat
  • Upravit
3307
26.11.12 10:53

:think: :nevim: Tak jsem dopadla-dásna nařízl skalpelem, mám tam dren a ve středu jdu znova. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TereziaSK
26.11.12 18:02

A opuch sa ztratil? To je hlavné, gratulujem.

• Citovat
  • Upravit
Bartys
5.3.13 10:22

Ahoj, už dva dny mě bolí osmička, dnes jsem se rozhodl, že půjde ven, zubař mě ale odmítl, že to chce stomatolog. chirurga. Co to znamená? Do teď jsem byl celkem hrdina, ale začínám mít v kalhotech..

• Citovat
  • Upravit
Bartys
5.3.13 10:23
@comando píše:
Ahoj holky..5ak me asi taky ceka trhani…dnes jsem si prosla pohotovosti a odvrtanim zanetu v 8…paradni chutovka a bez injekce..zitra mam jit k zubari si to dodelat tak pocitam, ze pujde ven…je zkazena, tak se bojim komplikaci..ale snad uz to bude pod lokalnim umrtvenim a preziju to…jen at mam klid…navic mam paniku a dlouho jsem nechodila..takze me ceka spousta oprav…holt za blbost se plati…

Ta to máme úplně stejnou situaci.

• Citovat
  • Upravit
1141
5.3.13 10:45

Taky jsem byla na vyndani moudraku u stomat. chirurga a naprosto v pohode. Je to proste zubar se specializaci na zubni chirurgii, takze zkusenejsi co se tyce „rezani“. Pri trhani jsem zadnou bolest necitila, jen obcas skripani :). Neboj, to zvladnes a urcite ti to umrtvi. Nech si kdyztak napsat treba aulin v saccich na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
5.3.13 10:46

Mě trhání nebolelo, bylo to fakt hned a ani jsem o tom nevěděla. Ale 3 dny jsem pak ležela v horečkách a týden užívala prášky na bolest. To může být přirozená reakce organismu, ale nemá to každý. Nezávidím vám to… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.3.13 10:46
@Bartys píše:
Ahoj, už dva dny mě bolí osmička, dnes jsem se rozhodl, že půjde ven, zubař mě ale odmítl, že to chce stomatolog. chirurga. Co to znamená? Do teď jsem byl celkem hrdina, ale začínám mít v kalhotech..

Ahoj, to ti normální zubař neudělá. Musí to udělat chirurg, provede extrakci zubu. Osmičky jsou potvůrky zuby. Sama vím o co jde. Loni jsem si to zažila se všema 4 osmičkama. Dá se to popsat jako taková menší operace, umrtví ti pusu a pak se jde na věc: řežou a vytrhávají. Prostě co je třeba aby ti ten zub dostali ven. Pak ti ještě udělají pár stehů, které se samy vstřebají a dají ti prášek od bolesti (aulin-jez ho pravidelně po možných intervalech, bolest je fakt hnusná :? ) a pravděpodobně dostaneš nějaký ATB. Připrav se na to, že budeš mít hooodně oteklou pusu a nebudeš několik dnů pevnou stravu, takže doporučuji jogurty, kefíry, pribiňáčky, polévky a pokud možno chlazené. A hodně leduj, to pomáhá na otok.. Podle mého popisu to asi vypadá šíleně, ale věř, že je to lepší než aby tě to pořád bolelo..
Tak hlavu vzhůru, to dáš! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.