Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jamoni jako to mi přijde vrchol lenosti, dat dítěti bonbon za to, ze si obuje boty!!! Díky vím o co se mam zajímat./// i když, snad se výjimka najde.:-(
@nelaa píše:
Za odmenu u nas nedostavaji, ale k narozkam, svatkum jo. A ze ma skoro kazdy nekdo neco…hruza. Dcera ma za tyden narozky, budu pect muffiny, ale to jsem jedina a myslim si, ze toho skonci pulka v kosi, preci jenom bonbony jsou pro deti no.1
tyjo u vás se tohle může? u nás přímo visí upozornění, že se žádné jídlo nosit nesmí, výjimka když má dítě narozky, jsou originálně balené bonbony, apod, u nás by se něco doma pečeného nesmělo ![]()
@Etcetera78 Nás se nikdo neptal, řekla mi to až dcera, my třeba žádné pitomé bonbony nekupujeme. Jediné, co jsem ochotna tolerovat je, když mají děti svátek nebo narozeniny - běžná praxe, že přinesou do školky bonbony, aby se zas dcera necítila mimo. A myslím, že to je každou chvíli, že někdo něco má, tak i tak toho je dost na to, aby učitelky ještě rozdávaly bonbóny za „odměny“, že se dítě obuje apod. ![]()
@BabyBella píše:
@jamoni cože???to snad ne
ty reaguješ, jako by to byl konec světa
Tak za tohle bonbony ne, ale vzhledem k tomu, že se snažím, aby děti řadu věcí plnily formou soutěží, tak v tom případě pak jako odměnu.
@sloninka píše:
Tak za tohle bonbony ne, ale vzhledem k tomu, že se snažím, aby děti řadu věcí plnily formou soutěží, tak v tom případě pak jako odměnu.
Proč jim nedáte třeba obrázek?
No měli jsme každý na začátku dovalit pytlík bonbonů, tak předpokládám, že dostávají, ale vzhledem k tomu, že to mají na celé pololetí, tak nepředpokládám, že by se tím přecpávali ![]()
Mně je to fuk, já na doma bonbony nekupuju ani nedávám moc jiné sladkosti, maximálně něco sladkého upeču, dostanou kakao… Takže i kdyby měli denně třeba dva tři medvídky, tak mě to nechá ledově klidnou.
@donaga píše:
Dávají u nás většinou lízátka, občas, třeba jednou do měsíce, dostávají to „za něco“, ale ne třeba za to obudtí, musí to být něco většího. Nejí to hned, musí si to nechat v šatně u svých věsí, o snědení rozhodují rodiče. A ano, já jí to nechám vylízat klidně hned cestou ze školky. Letos třeba nebylo ještě ani jedno lízátko, nemrzí mě to, ale nemrzelo by mě ani kdyby už bylo.Příspěvek upraven 15.10.14 v 20:42
Jednou do měsíce bych to zkousla, ale obden, nebo denně bonbón?
Jo, u nás bohužel taky dávají. Ale teda mě to nepřijde nějak extra výchovné…
![]()
U nás teda taky si to dají do skříňky a rozhodují o tom rodiče, ale rozhodněte, že to nesmí sníst, že…
U nás ve školce málokdy… Když malá začala chodit, tak dostala ze začátku bonbon, když neplakala a byla celý den hodná, teď už jsou bonbony jen když má někdo narozky nebo svátek, případně když mají nějakou akci (maškarní, mikulášská, Vánoce apod.)
@slavuska1 píše:
U nás ne, jen když někdo přinese na svátek či narozkytyjo u vás se tohle může? u nás přímo visí upozornění, že se žádné jídlo nosit nesmí, výjimka když má dítě narozky, jsou originálně balené bonbony, apod, u nás by se něco doma pečeného nesmělo
Tak to se také divím, nás také upozorňovali ve školce, že nic upečeného nemůžeme. Že musíme pouze vše v original obalu, kde je napsané složení a to kvůli hygieně.
Nutricni hodnotu takove odmeny netesim, ale tez mi to prijde nevychovne. Nevim, proc by me dite melo byt motivovane kusem zvance.. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.