Border kolie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3871
2.8.23 23:08

@gargamelinka feny jsou vždy menší, drobnější, ale zase psi mi prijdou hezčí. Borderku jsem měla 14 let. Za mě skvělej pes. Poslušnej, aktivní, relativně zdravý plemeno, velikost tak akorát…jen toho času potřebuje a ten já teď nemám :(
Napadlo mě, pokud máš ráda retrívry, co ten rezatej? Kačena se mu říká. Nevím ofiko název. Je velikostně jako bordera, jen je jich málo a tudíž bude drahej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
2.8.23 23:20

Už jsem to našla - Kanadský retrívr nebo Toller se mu říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.8.23 23:46
@Martina84 píše:
Už jsem to našla - Kanadský retrívr nebo Toller se mu říká.

Tvrdohlavy, samostatny, hodne pracovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
3.8.23 08:24

@Týnuška95 mrknu na to, dekuji :lol: @Lucie_Sx ja jsem na zivo dlouho zadneho zlataka nevidela, tak nemohu posoudit.Libi se mi oba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
3.8.23 08:24

@Martina84 no ten by byl super - vzhled i velikost.Jen nevim ta povaha, to musim nacist :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
3.8.23 09:33
@gargamelinka píše:
@Martina84 no ten by byl super - vzhled i velikost.Jen nevim ta povaha, to musim nacist :lol:

Toller za mě je podobně náročné/na výchovu možná i náročnější než borderka.
Kokr je lovec, to vůbec…
To samé choďák, to už je docela velký pes a může hodně lovit, aktivitou dost podobný jako borderka, pracovní plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
3.8.23 10:02

Jj, choďáka má kamarádka a je to lovec. Nemůže ho moc pouštět z voditka. V lese vůbec. No není to jednoduché vybrat psa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
3.8.23 12:34

@Martina84 to neni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
4.8.23 09:36

Holky co australsky ovcak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
4.8.23 10:11
@gargamelinka píše:
Holky co australsky ovcak?

Za mě je na náročnost pohybu stejný jak borderka + více uštěkaný, může být i ostřejší a je hůře cvičitelný. Taky jsou zpravidla o něco větší - máme v rodině dvě fenky, moje bocka 17 kg, aussíci každá 22 kg, to patří spíše k drobnějším.
Rozdíly mezi jednotlivými liniemi jsou ale velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
4.8.23 11:49

Dekuji za nazor.ja prave cetla, ze neni tak narocna na pohyb jako borderka, ale potrebuje pevnou ruku..no zatim vyhrava labrador a retrivr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
4.8.23 12:43

@gargamelinka Ve výběru ti neporadím, ale pět metrů před naším domem mám živý příklad toho, když se na výchovu borderky vykašleš. Jak mám psy ráda, tak tento komplikuje život celé ulici. Jako štěně byl zavřený v garáži. Teď v dospělosti je na zahradě. Procházky, cvičák nebo třeba bouda neexistuje a jeho jedinou zábavou je štěkat a pouštět hrůzu na vše, co projde/ projede kolem. Takže pes štěká celý den. Jeho pán to občas okomentuje slovy:" Nech toho ty de*ente." Ale jinak se psem nic nedělá. Nechápu, proč si někdo pořizuje plemeno jen pro vzhled. Jinak na pejska už někdo vystříkal pepřák, někdo zkusil uzeninu s hřeby, lidi jsou naštvaný a toho psa se chtějí zbavit. Myslím si, že pořádnou po hlavě by měl dostat hlavně dementní majitel. Je dobře, že pečlivě zvažuješ výběr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59490
4.8.23 12:49

@gargamelinka ten australská je víceméně stejný jako borderka. Asi to chce si hlavně říct co mu můžu nabídnout a co od psa vlastně chci ;) udělat před výběr a pak si pročíst i dle zkušeností lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný