Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jdu s dotazem. Máme v plánu pořídit si borderku a rozhodujeme se zda fenku nebo pejska. Klanime se spise k fence.Ted jsme meli krizence s brorderkou psa, ale jiz nam odesel za duhovy most
a asi bychom spise fenku, rozhodli jeste 100% nejsme. A jeste jeden dotaz mame na vyber 14ti tydenni nebo 8tydennj obe s PP..?Sli byste spise do mladsi? Neni 14 tydnu uz dost? dekuju
@gargamelinka píše:
Dobrý den, jdu s dotazem. Máme v plánu pořídit si borderku a rozhodujeme se zda fenku nebo pejska. Klanime se spise k fence.Ted jsme meli krizence s brorderkou psa, ale jiz nam odesel za duhovy mosta asi bychom spise fenku, rozhodli jeste 100% nejsme. A jeste jeden dotaz mame na vyber 14ti tydenni nebo 8tydennj obe s PP..?Sli byste spise do mladsi? Neni 14 tydnu uz dost? dekuju
14 tydnu je o hodne lepsi. Stene je vyzralejsi, samostatnejsi, vic pripravene jit do sveta.
@gargamelinka
Zalezi, od koho to stene je. Pokud tech 6 tydnu navic je zavrene doma na vesnicke zahrade, tak bych 14 tydenni stene nebrala. Zalezi, jak hodne chovatel/ka stenata socializuje. To by me zajimalo predevsim.
@Eowyn01 je to z chovne stanice..dle fotek jsou v bejakych kotcich mi prijde.
@gargamelinka píše:
@Eowyn01 je to z chovne stanice..dle fotek jsou v bejakych kotcich mi prijde.
Tak hledej jineho chovatele.
Doporučuju vzit si s sebou nějakého kynologa, prostě někoho, kdo rozumí psům. Kamarádku nedavno totálně podvedli v chovné stanici při nákupu psa. Prodali ji psa s vrozenou vadou, plus nějaké odchylky, lhali ji i o věku štěněte, coz se dá poznat třeba podle zubů, teď už ví, že to bylo účelové kvůli těm vadám. To vše za plnou cenu, ( 50tis.) dodnes nemá PP, doteď to řeší a podává stížnosti atd., nervy s tím má hrozné. Jde o jinou rasu, ne borderku. Takže buď opatrná.
@gargamelinka To, jestli jsou na fotkach v kotcich, je bezpredmetne. To muzou byt spatne fotky. Ty ses tam nebyla podivat? Abys poznala rodice, resp. cubu a chovatele zas tebe? Podle ceho vybiras chovatelskou (chovna je spatne) stanici? Podle ceho rodice a proc vlastne chces borderu?
@Eowyn01 píše:
@gargamelinka To, jestli jsou na fotkach v kotcich, je bezpredmetne. To muzou byt spatne fotky. Ty ses tam nebyla podivat? Abys poznala rodice, resp. cubu a chovatele zas tebe? Podle ceho vybiras chovatelskou (chovna je spatne) stanici? Podle ceho rodice a proc vlastne chces borderu?
No to teda neni bezpredmetne. Bordera z kotce je sebevrazda v primym prenosu.
@Lucie_Sx píše:
No to teda neni bezpredmetne. Bordera z kotce je sebevrazda v primym prenosu.
Proc by to mela byt sebevrazda?
Pokud ma nekdo stada ovci a ma psy (bordery) fakt na praci, jsou kotce uplne normalni pomucka. Byla ses nekdy podivat na farme?
@Eowyn01 hledala jsem stenata borderky pobliz nas a jsou ted jen z chovnych stanic. Podivat jsme se jeste nebyli, mame to v planu, s pani jsme v kontaktu..vse zjistuji atd. nerada bych udelala neco spatne - aby byl nestastny jak pes tak my.Vim,ze to neni pes pro kazdeho.
@Eowyn01 píše:
Proc by to mela byt sebevrazda?Pokud ma nekdo stada ovci a ma psy (bordery) fakt na praci, jsou kotce uplne normalni pomucka. Byla ses nekdy podivat na farme?
Jeste jednou, pokud chci mazlici borderu do rodiny, nevezmu si stene z kotce, ani kdyby bylo pozlacene.
Navic fotky stenat z kotce znamenaji, ze chovatel je liny to stene vytahnout byt jen na blbe foceni.
Jak moc se asi takovy clovek bude stenatum venovat?
Vubec.
@Lucie_Sx ale fotky nejsou jen z kotce..ptala jsem se a stenata jsou venku v ohradce, kdyz je hezky a na noc jdou k mamince do kotce. Nejsou zvykly byt doma, v byte.
@gargamelinka píše:
@Lucie_Sx ale fotky nejsou jen z kotce..ptala jsem se a stenata jsou venku v ohradce, kdyz je hezky a na noc jdou k mamince do kotce. Nejsou zvykly byt doma, v byte.
Nebrat, nikdy!
(Pes ma byt v byte?)