Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Letka tak my máme hyperaktivního kříženečka, ale bereme ho všude sebou, na výlety, procházky, ke kamarádům na návštěvy…
Proč necháváte pejska doma? Myslím, že běžné výlety by zvládl ne?
@Dafik píše:
Dobry den
Mam taky problél, mám 8měsiční fenku borderky je s PP a chtěly bychom skusit vystavu jenomže ona se bojí lidí hlavně chlapu.Jeji rodiče jsou velmi dobří jsou championi atd… Tiffka je taky velmi pěkna jenomže se boji. Prosím moc o ňakou radu. Děkuji
Nezkoušeli jste cvičák nebo agility? Je tam hodně pejsků a cizích lidí, tam by se mohla socializace a zvyknutí si na cizí lidi podařit ![]()
Tak jestli tomu dobře rozumím, máš JRT a chceš borderku?
No, já borderku mám. Je se mnou prakticky 24 hodin denně. Chodí se mnou do práce, spí vedle mojí postele (nebo v ní
), beru ji téměř všude s sebou. Povídám si s ní, sportujeme. Pokud tohle nemůžeš borderce dát, tak si ji nepořizuj. Borderka totiž není pes. To je člověk v psím těle, který opravdu trpí, pokud se mu nevěnuješ.
JRT nemám ráda. Nelíbí se, dalo by se říct, že je nesnáším, ale to je pouze můj názor, nikomu nic neberu, ať si každý má, co chce, vkus máme každý jiný. Ale pokud si k JRT pořídíš borderku a budou sami doma, aby se vzájemně „bavili“, tak počítej s tím, že ti udělají z bytu kůlničku na dříví.
A jestli pes nebo fenka? Za mě jedině fenka..
Nechápu proč si chceš pořídit druhého psa, když se nevěnuješ jednomu. My dva psy doma máme, je pravda že si spolu vyhrají, ale kdyby sme snima nechodily denně ven tak nám zlikvidujou zahradu nudou
Sou to další členové rodiny, bereme je všude sebou. Jinak nemá cenu psa mýt!!!
@Letka a proč neberete JRT sebou na výlety? nějak jsem nepochopila, proč si kvůli tomu chcete pořídit borderu - tu navýlety brát budete? nebo taky ne? ![]()
@Letka píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se hodi border kolie k JRT protože ona doma pořad knuci a kdyz jedeme na výlety tak ji většinou nebereme s sebou a prosím poraďte a ještě ze mám fenku JRT a chtěla bych se zeptat jestli by se k. Ni víc hodil pes nebo fenka děkuji prosím poraďte![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ahoj, ja mam parson russel teriera a chci si k nemu poridit taky borderku…urcite fenku k fence…akorat u nas bude rozdil 9 let…
Ano, každý pes se hodí k jinému psu. O majitelích už to ale neplatí.
Vám by měli vzít i toho russela ![]()
Border kolie je nabušená energií. A jestli to má být jenom parťák pro Vašeho JRT - jakože doma nebude ležet sám, ale budou tam ležet a nudit se dva - hmm, tak to je sakra špatný nápad.
Nejenže budou nešťastní (a JRT teď už asi je, protože potřebuje činnost a ne polehávat sám doma), ale možná Vám začnou z nudy demolovat byt.
Jo pořiď si borderku, ale plyšovou!
nechápu na co chceš dalšího aktivního psa, když se neumíš postarat o jednoho, který už tak očividně doma trpí.
@Dafik píše:
Dobry den
Mam taky problél, mám 8měsiční fenku borderky je s PP a chtěly bychom skusit vystavu jenomže ona se bojí lidí hlavně chlapu.Jeji rodiče jsou velmi dobří jsou championi atd… Tiffka je taky velmi pěkna jenomže se boji. Prosím moc o ňakou radu. Děkuji
Zdravím, toto chce pomalu natrénovat.
Nepíšete jestli žijete sama nebo s mužem, jestli je s ním fenka v pohodě a reaguje jen na cizí lidi - chlapy nebo i na něj reaguje špatně, taky je důležité jestli fenka nemá špatnou zkušenost plus jestli se v některých situací bojí i žen???
Ráda poradím, ale chtělo by to více informací.
Jinak základním bodem je zkoušet pomalu a trpělivě. ![]()
@Letka píše:Žádným psem vašemu JRT VAŠI přítomnost nenahradíš. JRT je plemeno VELMI fixované na svou smečku a rodinu, ten pejsek kňučí po Vás páníčcích - ne po dalším psovi, je mu smutno a dalším psem bude tesk ještě větší a oba se pak mohou podporovat v ničení a dožadování se pozornosti - např. likvidování zařízení bytu, kňučení, vytí, štěkání, ničení Vašich osobních věcí, bot, oblečení - to že Váš pejsek doma kňučí je:
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se hodi border kolie k JRT protože ona doma pořad knuci a kdyz jedeme na výlety tak ji většinou nebereme s sebou a prosím poraďte a ještě ze mám fenku JRT a chtěla bych se zeptat jestli by se k. Ni víc hodil pes nebo fenka děkuji prosím poraďte![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pejsek dělá čurbec a kńučí, protože je sám a má strach, že už se domů nevrátíte a on zůstane sám. Přidáním druhého pejska budou mít strach dva pejsci a situace bude ještě horší.
Raději pracujte pouze s pejskem, kterého už máte. Každý pes, aby byl doma hodný, musí mít svůj zažitý denní a NEMĚNNÝ program ať se děje co se děje. Pes potřebuje vědět, že v denní době je čas, který je věnován VÝHRADNĚ jemu a nikomu jinému.
Jedině tak se dá pejsek naučit, aby přes den, kdy jste pryč spal a aktivní byl v době mu věnované. U JRT by tato doba měla být min.1,5-2 hodiny denně!!! Doba by měla zahrnovat hraní, procházku, fyzickou aktivitu, psychický trénink (učení povelů) atd. atd. Pokud budete mít dva psy, tuhle dobu si vynásobě MINIMÁLNĚ x2 - u border kolie i delší dobu.
KAŽDÝ PEJSEK POTŘEBUJE MÍT SVŮJ OSOBNÍ ČAS S PÁNEM!!! Tohle ničím nenahradíte. ![]()
Dobry den, mám 10 měsíčni fenku borderky a mám sni docela velky problém poslední dobou nám trhá všelijake věci je jen třeba 5 min. doma sama a něco vždy roztrha schovaváme vše ale ona vždy něco najde, dělato asi měsíc a nevím proč chodím sní na dlohe prochazky hraju si sni chodím na agility ale furt vše trha a mam strach aby mamce nedošlaa trpělivost. Prosím moc o pomoc
Co zkusit víc hraček a asi potřebuje víc vybít energii, hlavně nějaké hry při kterých musí namáhat hodně mozek. taky je dobré naučit psa být v kleci ksyž nejste doma. naučí se tam odpočívat a nic nezničí
Dobrý večer, mám doma zakrslého králíčka a chci si pořídit fenečku Border kolii. Myslíte že se spolu snesou?
Ahoj, ráda bych se zeptala co mě čeká když se pořídím border kolii
a jestli někdo neví kdo by nabízel kolem vánoc
děkuju za odpoved