Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@gargamelinka píše:
@Eowyn01 hledala jsem stenata borderky pobliz nas a jsou ted jen z chovnych stanic. Podivat jsme se jeste nebyli, mame to v planu, s pani jsme v kontaktu..vse zjistuji atd. nerada bych udelala neco spatne - aby byl nestastny jak pes tak my.Vim,ze to neni pes pro kazdeho.
No a proc teda chces zrovna borderu? Podle ceho vybiras CHS? Jen podle vzdalenosti? To neni dobre kriterium. Pes je partak na cca 12 az 15 let. To stoji za to si dojet klidne pres celou CR (nebo dal).
@gargamelinka píše:
@Lucie_Sx ale fotky nejsou jen z kotce..ptala jsem se a stenata jsou venku v ohradce, kdyz je hezky a na noc jdou k mamince do kotce. Nejsou zvykly byt doma, v byte.
Pratelskeho psa zvykleho na lidsky kontakt muzes poridit i z venkovniho odchovu.
Spis jde o to, ze takova stenata nebudou mit zadne zakladni hygienicke navyky. Vse si budes ucit od zacatku a pokud to jsou ta 14 tydenni stenata, uz to zas o neco tezsi, nez u 8 tydenniho psa.
Hod sem odkaz schvalne, z ceho vybiras. A uz jsem se ptala v predchozim prispevku, ale zeptam se znovu. Proc bordera?
@Eowyn01 nevim proc borderka..my nejsme rozhodli, stale vahame..meli jsme ted krizence s borderkou, tak mozna proto. A ano hledala jsem stenata podle vzdenosti.
@Eowyn01 píše:
Pratelskeho psa zvykleho na lidsky kontakt muzes poridit i z venkovniho odchovu.
Spis jde o to, ze takova stenata nebudou mit zadne zakladni hygienicke navyky. Vse si budes ucit od zacatku a pokud to jsou ta 14 tydenni stenata, uz to zas o neco tezsi, nez u 8 tydenniho psa.
Hod sem odkaz schvalne, z ceho vybiras. A uz jsem se ptala v predchozim prispevku, ale zeptam se znovu. Proc bordera?
Pokud se stenatum chovatel nevenuje, tak jak si takove stene zvykne na lidsky kontakt?
Nezvykne.
Stenata z kotce jsou problem.
@gargamelinka píše:
@Eowyn01 nevim proc borderka..my nejsme rozhodli, stale vahame..meli jsme ted krizence s borderkou, tak mozna proto. A ano hledala jsem stenata podle vzdenosti.
Tak vzhledem k tomu, co pises, bych si vybrala jine plemeno. Bordery nejsou jen ti tancujici psi z TV, umi to byt i pekni magori. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Pokud se stenatum chovatel nevenuje, tak jak si takove stene zvykne na lidsky kontakt?
Nezvykne.
Stenata z kotce jsou problem.
To, ze se jim chovatel nevenuje, nemuzes z par vet nekoho tretiho, kdo hodnoti pouze na zaklade fotek v inzeratu, v zivote poznat.
@Eowyn01 píše:
To, ze se jim chovatel nevenuje, nemuzes z par vet nekoho tretiho, kdo hodnoti pouze na zaklade fotek v inzeratu, v zivote poznat.
Tak jak to poznas?
Z toho, co ti nakeca chovatel?
Jak?
@Lucie_Sx píše:
Tak jak to poznas?
Z toho, co ti nakeca chovatel?
Jak?
Proc nakeca? Pokud je to chovatel a ne nejaka mnozka bezpapiraku (jsou i mnozky papiraku, ale pomerove se to neda srovnavat), tak staci chovatele normalne kontaktovat a nasledne navstivit. Tam poznas, co to je zac. Stejne tak pozna on tebe. Muzes si prohlidnout jeho psy, prostredi, kde chova a zjistit, zda se jeho chovatelsky zamer shoduje s tim tvym. Zadna veda, vse je o komunikaci.
@Eowyn01 chovatelky jsem se ptala na rodice, jsou vystavni -ne sportovni, ne pastevecky, takze pry klidnejsi, ne ti letajici magori
spis nez ze do ni pujdeme, tak nepujdeme. Nejsem jeste rozhodli.Nam by povahou vyhovoval zlatak nebo labrador, velikosti borderky.
@gargamelinka píše:
@Eowyn01 chovatelky jsem se ptala na rodice, jsou vystavni -ne sportovni, ne pastevecky, takze pry klidnejsi, neti letajici magorispis nez ze do ni pujdeme, tak nepujdeme. Nejsem jeste rozhodli.Nam by povahou vyhovoval zlatak nebo labrador, velikosti borderky.
Ja temi magory myslela trochu neco jineho, nez psa chytajiciho frisbee. ![]()
Ver, ze vim, o cem mluvim. Jsem z branze. Pokud ti jsou povahove blizci goldeni, tak nechod do bordery. Uprimne mi podle tvych slov pripada (a nemyslim to nijak zle), ze tomu moc nerozumis a vybiras jen podle hezkych chlupu. Golden je dobra volba, odpusti ti spoustu chyb. Ale opravdu koukej po psech s PP. Dojed se podivat osobne a nevybirej podle vzdalenosti. Muze se to ve finale sakra vymstit a to nejen po financni strance.
@Eowyn01 píše:
Proc nakeca? Pokud je to chovatel a ne nejaka mnozka bezpapiraku (jsou i mnozky papiraku, ale pomerove se to neda srovnavat), tak staci chovatele normalne kontaktovat a nasledne navstivit. Tam poznas, co to je zac. Stejne tak pozna on tebe. Muzes si prohlidnout jeho psy, prostredi, kde chova a zjistit, zda se jeho chovatelsky zamer shoduje s tim tvym. Zadna veda, vse je o komunikaci.
I mnozi chovatele s PP se chovaji jako mnozky
Takze take leccos cloveku nakecaji. Bacha na to.
@Lucie_Sx píše:
I mnozi chovatele s PP se chovaji jako mnozky
Takze take leccos cloveku nakecaji. Bacha na to.
Musis v tom umet chodit. Kdyz si clovek kupuje auto a nerozumi tomu, zepta se cloveka, co tomu rozumi. Pri koupi partaka na x let se takova rada taky hodi. ![]()
@gargamelinka píše:
@Eowyn01 chovatelky jsem se ptala na rodice, jsou vystavni -ne sportovni, ne pastevecky, takze pry klidnejsi, ne ti letajici magorispis nez ze do ni pujdeme, tak nepujdeme. Nejsem jeste rozhodli.Nam by povahou vyhovoval zlatak nebo labrador, velikosti borderky.
Tak fenu labradora, je mensi, v pohode.
@Eowyn01 píše:
Musis v tom umet chodit. Kdyz si clovek kupuje auto a nerozumi tomu, zepta se cloveka, co tomu rozumi. Pri koupi partaka na x let se takova rada taky hodi.
Ja v tom chodim uz delsi dobu, mam chovnou fenu.
A casto to je bohuzel fakt marast, ve kterem se laik nema sanci vyznat.
Border, co nechce furt něco dělat? Procházka jen na 1 hodinu? To si paničko děláš srandu? Jsou boží, ale chtěj i „odpovědný“ páníčky, co se jim dokážou věnovat.