Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dafik asi není s PP, co?
hodně se jí věnuj, cvič s ní doma i venku, když bude zovna klid. Můj pes když se něčeho venku bojí, tak se běží schovat ke mně…jestli zdrhá do neznáma, je to známka, že v tobě nemá jistotu.
Na bázlivost to chce přes hodně pamlsků a existuje několik technik, doporučuju například knížku „Poslušnost i bez vodítka“ od Leslie MacDevitt, kde je to všechno dobře popsáno
@Dafik a od kdy ji máte? Buď je z množírny kde nebyla v kontaktu s lidmi, nebo ji někdo řezal jak nezralý žito. Chce to trpělivost a chodit mezi lidi na krátkém vodítku aby jste byla blízko a mluvit, pohladit, pochválit.
Ne není od množitelky je s pp jenomže žila na vesnici v psí smečce, ano chodím sní mezi lidi ale nejdeto když je na vodítku a vidí lidi prvně se pokouší utéct a pak si lehne a nejde sní pohnout a zkoušela jsem i pamlsky ale když vidí lidi ani to nezabírá a teď už ani nechce vyjít z bytu.Chcu sní chodit na cvičák ale začatečniky berou až v březnu
ale moc děkuji za rady
@Dafik zeptej se na cvičáku, jestli není možnost indivinduálních lekcí, nebo si najdi někoho zkušeného v okolí na soukromé lekce. (jestli tam máte třeba agi cvičiště, tak si vyhlídni, kdo je ti sympatický a zeptej se, jestli by ti nepomohl
)
A doporučuji kontaktovat poradkyni chovu (naješ na stránkách klubu bcccr.cz) a upozornit na tu chovatelskou stanici - evidentně nedošlo ke správné socializaci, za kterou je chovatel odpovědný. Znám spoustu vesnických smečkových chovek a štěňata z nich nemají problém se začlenit do jakéhokoli prostředí
@Dafik tak my máme psa s PP taky z vesnice a bylo jich tam habaděj a tak se nechová, je vyrovnaný a chová se normálně. U té vaší fenky je něco špatně. Musí ten strach překonat a zjistit, že venku jí nic nehrozí a že je to tam fajn. Jak se snese se psy? Jestli dobře našla bych někovo s hodným psem s kterým by si pohrála a těšila se na něj. Třeba aby čekal před vchodem do baráku. Nějak ji pozitivně naladit, že venku bude třeba hra s míčkem, nebo pes, nebo cokoliv co ji baví. Je jí 5 měsíců to se zvládne a bude dobrá jen to chce čas. A jak psala @Etcetera78 určitě kontaktovat poradkybi chovu tohle není normální oni jsou bohužel i ch. s. kde chrlí štěňata jedno za druhým a nevěnoují jim tu péči.
Moc děkuji pokusím se.No psy jí nevadí ale nevěnuje se jim když tam je i člověk. Ano mamka zavolá te chovatelce.Moc děkuji
Chce to ji pomaličku otrkávat, ale fakt pomaličku, ať to ještě nezhoršíte. To znamená nejdříve - 1 člověk na velkou vzdálenost, ukázat jí, že není čeho se bát, učit se ho míjet v klidu. V ruce můžete mít třeba míček nebo pamlsek a lákat ji na něj. Postupně se k člověku přibližovat (ne on k vám, ale ona k němu, volně, na prověšeném vodítku). Vy se musíte tvářit, že se vůbec nic neděje, rozhodně neuklidňovat, nechválit - tím ji na tu situaci jen upozorníte, že se něco děje - ale ono se nic neděje, potkávat lidi je normální. Až zvládne minout jednoho člověka zblízka, pokusit se o kontakt -ale tak, aby kontaktovala ona jej, ne on ji! Když bude třeba vonět dobrotou, ale on by si jí neměl vůbec všímat. Kurnik to špatně popisuje, chtělo by to sehnat někoho, kdo vám pomůže a má nějaké zkušenosti. Že nechce vyjít z bytu - zkoušeli jste ji lákat na něco, co má ráda? Pro psa by měla být procházka radost
vypadá to, že fenka opustila zahradu chovatelky poprvé v životě až s váma, plus tam bude vrozená nedůvěra až bázlivost.
Dobrý den, potřebovali by jsme radu. Před 2 měsíci, jsme si pořídili 3 měsíční štěně Border-kolie ( Je to asi křiženec.) Postupovali jsme podle knížky o výchově, ale poslední měsíc si nevíme rady. Začal nás kousat a štěká po nás. Dočetli jsme se, že ho máme chytit za kůži a zatřást s ním nebo vzít rozprašovač s vodou. Nic nepomáhá spíš ho to víc rozdráždí.. Prosíme o jakoukoliv radu
Taky jsem teď dostala na vánoce štěně borderky. Jsou ji 2 měsíce. Zatím ji nechávám rozkoukat a učíme curat na noviny. Nevím kdy začít s normálním výcvikem? Nikdy jsem borderku neměla, ale četla jsem, ze potřebují hodně zaměstnat. Tak se snažím s ní co nejvíc chodit ven a tam si hrajeme. Doma jsem ji dala krabici hraček a snažím se ji naučit na míček, ale chce se jen přetahovat o lano. Mám ještě 5 letého kříženec, ale ten si ji vůbec nevšímá. Dnes jsem ji zkoušela dávat obojek a vodítko, ale div se na něm neudusila
Dobry den
Mam taky problél, mám 8měsiční fenku borderky je s PP a chtěly bychom skusit vystavu jenomže ona se bojí lidí hlavně chlapu.Jeji rodiče jsou velmi dobří jsou championi atd… Tiffka je taky velmi pěkna jenomže se boji. Prosím moc o ňakou radu. Děkuji
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se hodi border kolie k JRT protože ona doma pořad knuci a kdyz jedeme na výlety tak ji většinou nebereme s sebou a prosím poraďte a ještě ze mám fenku JRT a chtěla bych se zeptat jestli by se k. Ni víc hodil pes nebo fenka děkuji prosím poraďte
![]()
@Letka Máte aktivního psa, ale protože ho neberete s sebou ven, chcete mu doma nechat ještě jednoho ještě víc akčního psa?
![]()
A už vás napadlo, že plemeno psa se nevybírá podle vzhledu? ![]()
@Pipet píše:
@Letka Máte aktivního psa, ale protože ho neberete s sebou ven, chcete mu doma nechat ještě jednoho ještě víc akčního psa?![]()
![]()
A už vás napadlo, že plemeno psa se nevybírá podle vzhledu?