Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kanetoko1 píše:
@Nimie Ja mám ráda sport třeba na kole či na bruslích takže by bylo mít pejska sebou
Uloví ti všechny cyklisty a bruslaře, které potkáte…
Co třeba flat coated retrívr? Ten se s tebou rád vylítá, ale té duševní činnosti nepotřebuje tolik.
@kanetoko1 píše:
@Nimie Ja mám ráda sport třeba na kole či na bruslích takže by bylo mít pejska sebou
@kanetoko1 píše:
A v zimě (celkově za zhoršeného počasí)? Jinak tohle je super začátek, ale je to čistě fyzická zátěž. Ten pes potřebuje primárně zátěž mentální…
@Nimie V plánu je nakonec štěně na jaře takže je čas si to pořádně rozmyslet.
Mentální jakože ho něco pořád učit například přines sedni a tak podobně?
@kanetoko1 píše:
@Nimie V plánu je nakonec štěně na jaře takže je čas si to pořádně rozmyslet.
Mentální jakože ho něco pořád učit například přines sedni a tak podobně?
No to taky, ale to je potřeba u každého psa… holky ti tu psaly nějaké sporty, které s ním můžeš dělat. Vybrala sis něco z toho? Máte ovce? Nebo můžeš dojíždět na pasení? Nebo máte velký pozemek, že byste dělali treibball? Případně dojíždět na agility? Dogdancing? Je toho fakt hodně… musí to být zábava (klidně i víc), u kterého musí pes občas i trochu přemýšlet ![]()
Velký pozemek máme takže ji tam trénovat nebil problém
Ze zvědavosti co stoho vyroste a líbí se mi obě rasy
Takže vy si neplánujete pořídit papírovou border kolii? Ve vašem případě mám strach, že to dopadne tak, že bude zase o dalšího psa v útulku navíc…Pokud bych někdy někomu radila pořídit si border kolii, tak jedině papírovou z dobré chovné stanice a pokud možno tak z výstavní linie-ne z pracovní linie.
Jinak bych vám doporučila přečíst si nejdříve knihu Border kolie od A do Z. Ta kniha krásně popisuju toto plemeno…A díky té knize zjistíte i to, zda je pro Vás toto plemeno vhodné.
@Kelen píše:
Takže vy si neplánujete pořídit papírovou border kolii?
Neplánuje. Na fauně se ptá na borderku kříženou s NO. Líběj se jí obě plemena, tak hledá 2v1. ![]()
Děkuji všem za vaše rady, budu se jimi řídit a zjistím si vše potřebné. Potom se rozdonu, když tak si skusim najít jiného ktereho spíše zvládnu.
Tak všem moc děkuji
@PetraJ píše:
Neplánuje. Na fauně se ptá na borderku kříženou s NO. Líběj se jí obě plemena, tak hledá 2v1.
To je strašné…
Naše holky umí jeden sport, fakt talentované aniž bych je to musela učit
. Gaučing
Dokonce to provozují hromadně ![]()
@Markéta80 píše:
Naše holky umí jeden sport, fakt talentované aniž bych je to musela učit. Gaučing
Dokonce to provozují hromadně
@Lucie_Sx píše:
Borderka je vyšší level. Není to normální pes. Nestačí jí obyčejný výcvik. Musíš cvičit specialitky, vychytávky, dog dancing, obedience, pasení, něco takového.
Zatímco všichni běžní majitelé psů už budou doma spát, ty budeš ještě pobíhat se psem a vymýšlet mu práci.
Je to pes, který je schopný lovit stíny a doslova z toho zblbnout jen proto, že nemá co na práci. Pes, který tě sleduje každým svalem a jakmile se pohneš, tak vyletí s výrazem „co budeme dělat“.
Je to „blázen“.
A ta pověst o chytrosti, ty testy se dělaly na žrádlo nebo hračku, tj. to, pro co bordery udělají vše. Méně úplatná plemena jsou taky chytrá, ale některá přemýšlejí jinak, řeknou si „popáté ten samý pamlsek, že bych se na to nevyto“. A v testu chytrosti pak propadnou.
Jo, přesně to je můj vořech. Jenže ten to dotáhl tak daleko, že se krom základních povelů nic navíc nenaučí, jelikož v tom nevidí hlubší smysl, ale ten pamlsek je schopnej chudinkovským výrazem vyrazit dobrotu z kdekoho ![]()
Já jsem vůči těmhle testům inteligence dost skeptická. Dokázala jsem vychovat psa k základní poslušnosti, věci navíc chápe, ale prostě je nechce dělat jen proto, že já chci, je to vychcánek
ale od půl roku chodí všude bez vodítka a respektuje chodník, odezírá z mého chování a chová se dle toho, chápe, že pro jeden povel existuje více výrazů, rozumí významům jednoduchých vět…tohle ne každý pes dokáže a tohle je opravdu projev inteligence, ne jen šílený běh agility psů ve čtverci, kteří v tréninku většinou fungují hlavně na uplácení ![]()