Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rejžička ahoj, ja bydlím 5 km od velešína a časem by jsme tam chteli koupit byt nebo barak.mne se tam líbí, holka tam chodí do školky a ja tam mam zaměstnaní. ted jsem na MD.je tam vlastně skoro vše duležite, pošta, banka, chodím tam k ženskymu i k zubařovi, je teda dost starej, ale moc hodnej a podle mne i celkem šikovnej. prakticky lekaři pro dospěle jsou tam asi 3,dětska dr taky, ale my jedzdíme do kaplice.ted je tam udělane nove koupalište, i kdyz se zda dost male. jinak mne se tam ale líbí. obchodu je tam několik, i když nic velkeho, spíš takove ty jednoty.
Ahoj, 23 let jsem žila ve Velešíně a nyní žiju už 4 rokem v Borovanech. Lékaři, obchody, banky, školy, školky, knihovny (Velešínská je větší než Borovanská) jsou v obou městech stejné, co se mi na Borovanech víc líbí, jsou akce, které se tu pořádají (borůvkobranní, bývají tu koncerty) a je tu i dost velké vyžití pro děti (koupaliště loni otevřené na léto, v zimě je bazén ve škola, v borovanském mlýně je pohádková půda, kousek je ve Dvorci zoo). Z obou měst se do větších, kde jsou ty velké obchody, dostaneš téměř na stejno - 20 minut do ČB a 15 minut z Velešína do Krumlova a 10 minut z Borovan do Trhových Svinů. V obou městech jsou mateřská centra pro děti, u Velešína je hned les. Byla jsem spokojená ve Velešíně, jsem i spokojená tady.
@rejžička Bydlela jsem myslím Nad Cihelnou. Samé paneláky, do školy daleko. Ještě k tomu do kopce, takže kyž jsme s bráchou zaspali, tak nic moc.
Bydlela jsem tam od půlky 1. až do půlky 3. třídy. Zástupkyně ve škole - myslím Štěpánková nebo tak nějak, byla i mou třídní učitelkou. Nikdy mě nepochválila, pořád jsem byla pomalá, pitomá a byla by nejradši, kdybych chodila do zvláštní.
A to jen proto, že v Budějovické škole, kam jsem chodila, jsme byli oproti této škole trochu pozadu. Přitom jsem uměla číst nejlíp z celé třídy.
Na tomto sídlišti se mi vůbec nelíbilo. To už bych radši brala Šumavu v ČB.
Do Římova jsem se přestěhovali potom. Římov miluji. Je krásný. Má přehradu, nádhernou přírodu, bydlí tam spousta rodin s detmi, takže vaše dcera by neměla o kamarády nouzi.
Ráda tam za rodičema jezdím. Do školy jsem pak přestoupila do ČB a byla jsem spokojená. Konkrétně do Bezdrevské. Úžasná škola, úžasní učitelé a úžasní spolužáci. S Velešínem nesrovnatelné. Ločenice se mi taky moc líbí. To ale i Borovany, je tam dost akcí. Jak už někdo psal, třeba to borůvkobraní.
Kdybych se měla rozhodnout, kde bydlet a nebylo by to přímo v ČB, tak bych volila Plav. Od Budějovic je to 8 minut autem, v Plavě jsou úžasní a vstřícní lidé. Spousta rodin s dětmi. Celý Plav se nese v duchu sportovním. Snad každé větší dítě a mladý dospělý se tam věnuje nějakému sportu. S jedním jsem rok chodila.
Plav je kousek od přírody, má řeku, kde se lidé v létě koupají, mají plno akcí… Ideální pro rodiny s dětmi. ![]()
@Ytagom Jj, já to zkoumala a jak říkáš - dostupnost z obou v podstatě stejná, skoro bych to ani neřešila, prostě kde se nám podaří sehnat bydlení. Jen ten Velešín mi přijde takový starší nebo jak to nazvat. Teda ne že by to u nás bylo nové, to vůbec. Ale potěšila jsi mě, hlavně s tou knihovnou! ![]()
@Elilen Ježda, tak to raději ne, já jsem naprosto nesportovní, jen ležím v knížkách. ![]()
Ale díky, dám to pak všechno přečíst manželovi a budeme dumat spolu. ![]()
@Elilen píše:
Asi měla na mysli Svatý Jan.
nad Malší - ono to jinak nenajde. Teda vy my dáváte tolik vesnic.. ![]()
@rejžička je to svatý jan nad malší… Je to maličká vesnička, ale super hospida, je tam obchod, školka, základka do páté třídy…zkus stránky www.svjan.cz
@rejžička já jsem také knihomol, takže v podstatě chodím ještě do obou knihoven (ve Velešíně mi chodí ségra). Tady je paní moc ochotná, v lednu mi doveze z partnerské knihovny mé nějaké vybrané knížky
Velešín je proti Borovanům takový neudržovaný (ale je teď nový chodník na náměstí, o koupališti se mi naši nějak zapomněli zmínit), Borovany jsou teď pěkně udělané, tak vypadají skvostně. Jo a gynekolog je ve Velešíně super, chodím k němu doteď a rozhodně měnit nebudu ![]()
@Ytagom Heleď a když si rezervuješ knížky, platí se za rezervaci nebo je zdarma? I třeba v Č. B., v ceníku jsem to nenašla. A pro mě je to děsně důležitá věc. ![]()
@rejžička v obou za rezervaci neplatíš, jen členský poplatek 1× za rok ![]()