Botox u mladých žen

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18106
10.1.23 17:13

@Parninas Tak jasně že bych do toho šla kvůli sobě a ne kvůli druhým. Nemám kolem sebe moc lidí, co by na to chodili, vlastně z blízkého okolí nikoho, k nám na Vidlákov tyhle vymoženosti ještě nedorazily, takže tady mě ta společnost do toho tlačit nebude. Já jsem se do té čtyřicítky cítila dobře, neměla jsem problém, měla jsem hezkou vypnutou pleť, teď už vidím, že to není úplně top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.1.23 17:16
@riccius píše:
To je videt, ze jsi to, na co se ptam, vubec nepochopila. Me prece nejde o to, zda to je poznat ci ne.
Za prve resim, zda svuj postoj neprehodnotit, za druhe moje zkusenost je, ze na to chodi lidi, kteri kult krasy (svoji) maji ve svych prioritach na nezdrave vysokym miste, a za treti ta kolegyne se rada chlubi, jak ji tipuji o dost mene, jak vypada na svuj vek mlade. Tak mi to prijde pokrytecky. Sympaticky pristup je mi treba u Alice Bendove, ktera rekne, chci vypadat dobre, tak na to chodim, protoze chci vyuzit vsechny cesty na to vypadat lip.

A neni jedno co ji k tomu vede? Je to jeji telo, jeji sebevedomi i penezenka. Myslim, ze jmenovatel je u vsech spolecny. Chteji se citit dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
10.1.23 17:25
@Šarlota4 píše:
A neni jedno co ji k tomu vede? Je to jeji telo, jeji sebevedomi i penezenka. Myslim, ze jmenovatel je u vsech spolecny. Chteji se citit dobre.

Je to jedno, ale vzbudilo to mou zvedavost. Ja hledam souvislosti, paralely, informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18106
10.1.23 17:30
@Šarlota4 píše:
A neni jedno co ji k tomu vede? Je to jeji telo, jeji sebevedomi i penezenka. Myslim, ze jmenovatel je u vsech spolecny. Chteji se citit dobre.

Tak já nevidím nic špatného na tom, že se zeptal. Tady ty řeči typu - k čemu ti to je, vždyť je to jedno atd. jsou taky k ničemu. Když někdo nechce, nemusí odpovídat, ale to je v každé druhé diskuzi - proč se na to ptáš, k čemu ti to bude, to je přece jedno. Zajímá ho to, tak se zeptal. No a co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
10.1.23 17:35

Myslím, že nejvíc se k tomu klasicky vyjadřuje někdo, kdo zaprvé neví ani jak to funguje, za druhé na tom v životě nebyl a zatřetí si plete pojmy a efekty. Většina argumentů od ženských je typu, že se nebude hýbat celé čelo a člověk přijde o mimiku nebo že vypadají všichni stejně nebo divně/nepřirozeně. Přitom botox/dysport mimiku dost zachovává - muselo by jít o koňskou dávku, aby člověk nemohl ničím, dále samozřejmě když někdo hodnotí „starší“ ženské - a ještě ke všemu z fotek nebo videa (typicky herečky, celebrity obecně), tak za prvé je nevidí naživo a zadruhé skoro vždy mají kromě botoxu ještě výplně nebo nitě a (mini)facelift, takže kombinaci několika věcí, přitom neznalci to nevidí a celé to svádí na botox. Další věc - v 30 něco fakt není brzo, botox se nezačíná píchat ve 40 nebo 50, kdy už větší část vrásek máte, ale spíše preventivně a na zamezení těch relativně mělkých (jinak už musí být v kombinaci s výplněmi). Takže dejme tomu od 25 je nějaký baby botox 2× do roka úplně v pohodě věc. V pohodě není, když někdo začne v 18 a chodí na to 4× do roka s přáním, aby se mu vrásky tak vlastně nikdy nevytvořily - to si akorát způsobí atrofii svalů nebo pozdější rezistenci na botox, příp. alergii nebo si značně zkrátí intervaly působení. Nechápu, proč dávno není vnímám botox jako rozšíření péče o pleť - kosmetičku nebo masáže nikdo nezpochybňuje, přitom kosmetičky mají všelijaké přístroje, které jsou poměrně s kontraindikacemi nebo riziky, ale to je OK, jenže botox je „relativně“ drahý a přijde mi, že některé ženské vyloženě závidí, že si ho někdo může dvakrát do roka dopřát, zatímco ony jsou odkázány na krém za 150,–, takže budou vykládat o tom, jak je to marnivé, zbytečné, jedovaté nebo povrchní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.23 17:42
@bigl píše:
Tak ty jsi myslím mladá, ne? Za mě je to do 40 úplná blbost. Mně je přes 40 a možná, kdyby to bylo něco maličko… neuvažuju o tom nijak aktivně, ale na základě už několikáté diskuze tu mě to napadlo, jestli bych neměla jít s dobou. :lol:

Já chodím teda od 35 let pravidelně, předtím jsem měla pauzu těh. + kojení, ale poprvé jsem byla na mračivce už v 28, pak jsem měla od 30 do 35 pauzu. Myslím, že na 40 nevypadám, vždy to mám udělané tak, že mimika je zachovaná, chodím 2× do roka a botox mi teda nesedí, chodím na dysport. Vypadám mladší cca o 5 roků, ale samozřejmě celkově mladší dojem má vliv i postava, stav pleti a vlasů atd. Hlavně se to nedá obecně moc srovnávat, taková Geislerová nebo Kolesárová botox nepotřebují ani ve svém věku, zato třeba Kristýna Liška Boková stárne mnohem rychleji, ta už v 35 měla brutálně výrazné vrásky, skoro rýhy - nevím, jestli není třeba kuřačka. Všechny tři jsem viděla naživo, takže nesoudím dle retušovaných fotek v časopisech.

• Citovat
  • Upravit
13955
10.1.23 17:49
@bigl píše:
Tak já nevidím nic špatného na tom, že se zeptal. Tady ty řeči typu - k čemu ti to je, vždyť je to jedno atd. jsou taky k ničemu. Když někdo nechce, nemusí odpovídat, ale to je v každé druhé diskuzi - proč se na to ptáš, k čemu ti to bude, to je přece jedno. Zajímá ho to, tak se zeptal. No a co?

oukej to je asi relevantní. Mě spíš zarazilo, že sám nepozná nic a řeší to. Přitom na ulici by se za upravenou holkou určitě otočil. A odpověděla jsem.. ty ženy se chtějí cítit dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
10.1.23 17:52

Mne to prijde v poradku, kazdy at se sebou naklada, jak uzna za vhodne. Navic, pokud je to provedeno dobre, tak to muze byt jen ku prospechu. Jen bych se teda osobne nezeptala nikoho, krom opravdu dobre kamaradky, jestli takovou proceduru podstoupil, prijde mi to velmi netaktni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.1.23 18:24

Já jsem poměrně dost progresivní osoba, nicméně zrovna zbytečné kosmetické zákroky obecně mi přijdou jako něco naprosto nepochopitelného (samozřejmě, pokud je někdo po úraze/má zdravotní problém nebo má od narození nějakou deformaci, tak v pořádku). Ale podstupovat to dobrovolně, to tedy není nic pro mě. Brr, ta představa jehly v obličeji.

Navíc třeba takové vyplněné rty, to je tedy opravdu katastrofa, 19 z 20 případů vypadá jako kačer Donald. O x velikostí zvětšená prsa vystavená na instagramu nekomentuju. Umírněný botox asi nepoznám, ale když někdo nebude mít dost, může snadno dopadnout jako Courtney Cox a to je pak opravdu něco z noční můry. Pokud má někdo problém s vlastním tělem (včetně toho, že se mu nelíbí vrásky, i když tvrdí, že problém se sebedůvěrou nemá, měl by to dřív řešit s psychologem. Pochybuju, že jeden zákrok ve většině případů problém vyřeší a člověk klouže po nakloněné rovině až k Donatelle Versace).

Hele - každý si se svým tělem může dělat co chce. A to, že to nějaké ženské z internetu připadá trapné, je asi ve výsledku šumák. Normalizace tohoto společenského jevu mě ale trochu děsí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
10.1.23 18:29
@Emmara píše:
Já jsem poměrně dost progresivní osoba, nicméně zrovna zbytečné kosmetické zákroky obecně mi přijdou jako něco naprosto nepochopitelného (samozřejmě, pokud je někdo po úraze/má zdravotní problém nebo má od narození nějakou deformaci, tak v pořádku). Ale podstupovat to dobrovolně, to tedy není nic pro mě. Brr, ta představa jehly v obličeji.

Navíc třeba takové vyplněné rty, to je tedy opravdu katastrofa, 19 z 20 případů vypadá jako kačer Donald. O x velikostí zvětšená prsa vystavená na instagramu nekomentuju. Umírněný botox asi nepoznám, ale když někdo nebude mít dost, může snadno dopadnout jako Courtney Cox a to je pak opravdu něco z noční můry. Pokud má někdo problém s vlastním tělem (včetně toho, že se mu nelíbí vrásky, i když tvrdí, že problém se sebedůvěrou nemá, měl by to dřív řešit s psychologem. Pochybuju, že jeden zákrok ve většině případů problém vyřeší a člověk klouže po nakloněné rovině až k Donatelle Versace).

Hele - každý si se svým tělem může dělat co chce. A to, že to nějaké ženské z internetu připadá trapné, je asi ve výsledku šumák. Normalizace tohoto společenského jevu mě ale trochu děsí. :nevim:

To je přesně nepochopení toho, jak to funguje a vyjadřování se k něčemu, co vám vůbec není blízké. Courtney Cox tak vypadala kvůli výplním, ne kvůli botoxu. Ano, pořád poukazovat na obří rty je (nejen) tu moderní, přitom trendy jsou jinde a většina klinik dělá rty dneska úplně jinak, ale to by se nehodilo to vašeho plamenného hejtu. Samozřejmě vaše počty 19 z 20 taky nesedí, protože u spousty lidí udělané rty nepoznáte. Stejně tak dnes opravdu není běžné si dělat obří prsa a la Vémolová, trendy v plastické chirurgii jsou jinde - dělají se většinou přirozené prsa s anatomickými implantáty - opět, k vidění na jiných fórech než zde nebo v portfoliu lékařů a klinik. Vámi popisované prsa samozřejmě sem tam někdo má, ať už celebrita, štětka nebo klidně máma od rodiny, ale v naprosté většině jsou dnes umělá prsa poněkud jiného vzhledu než jste zvyklá je vnímat vy. Navíc frčí silikony, kdy už v prsu nejdou nahmatat, při lehu netrčí do výšky, ale rozlejí se do stran (Motiva ergonomix) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18106
10.1.23 18:45
@Anonymní píše:
Já chodím teda od 35 let pravidelně, předtím jsem měla pauzu těh. + kojení, ale poprvé jsem byla na mračivce už v 28, pak jsem měla od 30 do 35 pauzu. Myslím, že na 40 nevypadám, vždy to mám udělané tak, že mimika je zachovaná, chodím 2× do roka a botox mi teda nesedí, chodím na dysport. Vypadám mladší cca o 5 roků, ale samozřejmě celkově mladší dojem má vliv i postava, stav pleti a vlasů atd. Hlavně se to nedá obecně moc srovnávat, taková Geislerová nebo Kolesárová botox nepotřebují ani ve svém věku, zato třeba Kristýna Liška Boková stárne mnohem rychleji, ta už v 35 měla brutálně výrazné vrásky, skoro rýhy - nevím, jestli není třeba kuřačka. Všechny tři jsem viděla naživo, takže nesoudím dle retušovaných fotek v časopisech.

Co to je dysport?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.23 18:51
@bigl píše:
Co to je dysport?

Defacto stejná látka, jen jiný název (výrobce). Paradoxně na mě prostě botox neúčinkuje, dysport jo.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
10.1.23 19:17

@Prosimklid nejsi můj doktor? Baby botox jsem slyšela od něj, když jsem se bála, jakou budu mít mimiku :lol:

• Citovat
  • Upravit
2423
10.1.23 19:21

@Emmara To že tě to děsí leda ukazuje na to, že vůbec progresivní nejsi. Je to prostě vývoj ve vnímání krásy a péči o sebe. V baroku byli v módě tlustí lidi, v 19. století bylo nepřípustné, aby se ženská jakkoliv zkrášlovala a líčení bylo výsadou prostitutek a péče o tělo a obličej byla považována za marnivost. Dnes je posun k tomu, že neinvazivní plastická chirurgie je vnímána jako rozšíření péče o sebe. Vůbec nesouhlasím (se stupidními) názory, že komu vadí vrásky, měl by k psychologovi/psychiatrovi - to je stejně idiotské jako bys tam posílala někdo s nadváhou. Každému na těle něco vadí a vůbec nemusí být řešení to akceptovat, ale naopak s tím něco děla - hýbat se/hubnout, pečovat o sebe/klidně jít na botox. To, že tobě vadí jehly, přece není pro další tisíce nespokojených žen vůbec relevantní. Naprosto každá žena má právo si vybrat, jestli chce chodit (a utrácet) peníze za kadeřnici, kosmetiku, botox nebo plastické operace. Ty nejsi ničí finanční poradce ani psycholog, abys posuzovala oprávněnost takového kroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
10.1.23 22:23
@bigl píše:
Takže ta hyaluronová je přirozenější? Nebo jak? Na co chodí ty celebrity, co vypadají jakž takž přirozeně?

Jojo je přirozenější, protože tvoje mimika se zachová :) Jen to to vyplní vrásky, co máš. (Ale žáky se to vstřebává)

Botox ti ochabne svaly a tak o tu mimiku prijdes. Ale ja mám třeba to čelo a mezi obočím a to poznat nejde, protože jsou lidé, kteří na těchto místech mimiku nemají nijak výraznou.

Za mě v pohode i ten Botox ale fakt jen to čelo, kde to není vidět. U pusy a očí to pak muže působit voskově, tam pokud to někomu vadí tak asi lepší ta kyselina.

Musí se opatrně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast