Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Andrea MP píše:
Jojo je přirozenější, protože tvoje mimika se zachováJen to to vyplní vrásky, co máš. (Ale žáky se to vstřebává)
Botox ti ochabne svaly a tak o tu mimiku prijdes. Ale ja mám třeba to čelo a mezi obočím a to poznat nejde, protože jsou lidé, kteří na těchto místech mimiku nemají nijak výraznou.
Za mě v pohode i ten Botox ale fakt jen to čelo, kde to není vidět. U pusy a očí to pak muže působit voskově, tam pokud to někomu vadí tak asi lepší ta kyselina.
Musí se opatrně
Botox vyřadí svaly z provozu na pár měsíců a rozhodně výplň není řešení pro každého - a zvlášt u mladých lidí na mimické vrásky se skoro nepoužívá. Výplně jsou primárně na vrásky statické, smysl mají tak od 35 let (pokud někdo nevypadá strhaně už v 25, například výrazné nosolábky). Ale jinak výpln právě ani u starších kolikrát vůbec není řešení - vytvoří to ten příšerný vzhled Courtney Cox a jiných „opuchlin“, nevypadají mladší ani bez vrásek, vypadají odule. A to proto, že od 40 se mění poměr v obličeji, mladý obličej má jakoby trojúhelníkový tvar, široký nahoře, úzký dole (špičatá brada bez podbradku, lícní kosti, kontury čelisti, u spánků a ve tvářích objem), stárnoucí obličej (40, 45+) to má přesně naopak (syslíky, ztrácí se objem, kontury padají) a pokud takový obličej „vyplníte“ leda ho opticky nabobtnáne, ale výsledek tragický. Výplně by se měly používat leda tak do 45 let maximálně a to primárně na výplně statických vrásek, ne až tak chybějícího objemu a už vůbec ne poklesu kontur. Tam je jediné efektivní řešení - minlifting.
Takže se vůbec nedá říct, že k očím výplň, to nedává smysl. Navíc teda k očím se dává mnohem míň jednotek a mimika zůstává zachována, pokud ne, tak budˇbyla dotyčná neodbytná, nebo to neodhadl doktor, nevím, kde se berou ty hoaxy, že po botoxu bude kamenný ksicht bez milimetrového pohybu půl roku - to by byly ženský spokojený, ve smyslu, že by na to nemusely chodit tak často, tudíž by to tak nelezlo do peněz, protože většině se začne rozhýbávat mimika po pár měsících - myslím markantně, jak jsem psala, zachovaná zůstavá i po aplikaci, ale je utlumená (je těžší ty pohyby provést, ale není to nemožné).
Krainova v jednom rozhovoru s Partysovou rekla, ze jsou holky botoxovy a ze se uvidi, jak budou vypadat v 60, jestli nebudou litovat. Je to jako s tim, kdyz pred lety byla HA predepisovana vsem malem od 15, jako naprosto neskodliva. Prostě cas ukaze, mozna se to jem zdokonali a bude to bezne.
Ja sama nevim, asi jsem videla nazivo vzdy spatnou praci, mimiku ty dotycne mely, ale pusobily divne, sice byly hezky vypnute, ale min hezke. Nevim, jak to vysvetlit.
Neodsuzuju ty, co se nechaji jemne upravit, ale pro me to neni. Vrasky mam a bude jich vic. Hur nesu dobarvovani sedin ( sedivim od 25 let )
@broskvová zmrzlina jakoze prestala skripat? Nebo jakou to ma souvislost?
@Olcatko píše:
@broskvová zmrzlina jakoze prestala skripat? Nebo jakou to ma souvislost?
Ano, někomu na bruxismus botox zabírá, navíc to i zestihli obličej.
Já mám botox v patě. Měla jsem vleklý zánět achilovky. Nemůžu si to vynachválit. Na léčbu mi to hrozně pomohlo. Další kamarádka má botox nad horním rtem, při úsměvu se jí tolik neodhalujou dásně a vypadá skvěle.
@Prosimklid píše:
Botox vyřadí svaly z provozu na pár měsíců a rozhodně výplň není řešení pro každého - a zvlášt u mladých lidí na mimické vrásky se skoro nepoužívá. Výplně jsou primárně na vrásky statické, smysl mají tak od 35 let (pokud někdo nevypadá strhaně už v 25, například výrazné nosolábky). Ale jinak výpln právě ani u starších kolikrát vůbec není řešení - vytvoří to ten příšerný vzhled Courtney Cox a jiných „opuchlin“, nevypadají mladší ani bez vrásek, vypadají odule. A to proto, že od 40 se mění poměr v obličeji, mladý obličej má jakoby trojúhelníkový tvar, široký nahoře, úzký dole (špičatá brada bez podbradku, lícní kosti, kontury čelisti, u spánků a ve tvářích objem), stárnoucí obličej (40, 45+) to má přesně naopak (syslíky, ztrácí se objem, kontury padají) a pokud takový obličej „vyplníte“ leda ho opticky nabobtnáne, ale výsledek tragický. Výplně by se měly používat leda tak do 45 let maximálně a to primárně na výplně statických vrásek, ne až tak chybějícího objemu a už vůbec ne poklesu kontur. Tam je jediné efektivní řešení - minlifting.
Takže se vůbec nedá říct, že k očím výplň, to nedává smysl. Navíc teda k očím se dává mnohem míň jednotek a mimika zůstává zachována, pokud ne, tak budˇbyla dotyčná neodbytná, nebo to neodhadl doktor, nevím, kde se berou ty hoaxy, že po botoxu bude kamenný ksicht bez milimetrového pohybu půl roku - to by byly ženský spokojený, ve smyslu, že by na to nemusely chodit tak často, tudíž by to tak nelezlo do peněz, protože většině se začne rozhýbávat mimika po pár měsících - myslím markantně, jak jsem psala, zachovaná zůstavá i po aplikaci, ale je utlumená (je těžší ty pohyby provést, ale není to nemožné).
Souhlasím s vámi, já to hodně zjednodušila, vás odpověď je vyčerpávající a přesná ![]()
@Prosimklid píše:
@Emmara To že tě to děsí leda ukazuje na to, že vůbec progresivní nejsi. Je to prostě vývoj ve vnímání krásy a péči o sebe. V baroku byli v módě tlustí lidi, v 19. století bylo nepřípustné, aby se ženská jakkoliv zkrášlovala a líčení bylo výsadou prostitutek a péče o tělo a obličej byla považována za marnivost. Dnes je posun k tomu, že neinvazivní plastická chirurgie je vnímána jako rozšíření péče o sebe. Vůbec nesouhlasím (se stupidními) názory, že komu vadí vrásky, měl by k psychologovi/psychiatrovi - to je stejně idiotské jako bys tam posílala někdo s nadváhou. Každému na těle něco vadí a vůbec nemusí být řešení to akceptovat, ale naopak s tím něco děla - hýbat se/hubnout, pečovat o sebe/klidně jít na botox. To, že tobě vadí jehly, přece není pro další tisíce nespokojených žen vůbec relevantní. Naprosto každá žena má právo si vybrat, jestli chce chodit (a utrácet) peníze za kadeřnici, kosmetiku, botox nebo plastické operace. Ty nejsi ničí finanční poradce ani psycholog, abys posuzovala oprávněnost takového kroku.
Prosim, klid! Vidim, ze jsem slapla do vosiho hnizda - hele, je to muj nazor. Podle me je proste spatne, ze se normalizuje trvaly zasah do tela jako „bezna pece“, neprijde mi to v poradku.
Muzu ti rict, ze udelane rty poznam rozhodne. Jiste, kacer byla hyperbola, ale vlastne nebyla - at uz s tim udelas cokoliv, stejne to bude vypadat divne. Zvlast pokud vis, jak ten clovek vypadal nez tu upravu podstoupil. Jinak nos, browlift, uprava celisti - to vse se da udelat pekne, ale nevidim v tom smysl. Hlavne abychom vsichni vypadali stejne. ![]()
Edit: Jeste k tomu ve svem prispevku zduraznuji, ze kazdy ma pravo na to si se svym telem nakladat, jak se mu zlibi. A to, ze mne osobne se to nelibi, neznamena, ze to chci nejakym zakonem zakazovat nebo co ja vim. ![]()
@Emmara
Není to trvalé. Vydrž je od 3 do 6 měsíců.
A fakt ne, nepoznáš každého s botoxem. Že mám píchlé čelo a glabelu nepoznaly ani mé kamarádky, s kterými se znám od dětství. Než jsem jim to prozradila, říkaly, ze vypadám poslední dobou odpočatá ![]()
Ty rty typu kačer nejsou ani tak o klasickém botoxu, o kterém tu je řeč, ale o výplních, které se ale ani nesnaží působit přirozeně. Dělají si je zkrátka ženy, které mají jiný ideál krásy. Mně se to nelíbí, tak si to nedělám… tím to pro mě končí
a ideálně by to tak mohlo končit pro všechny.
@andrasteia Ano na Havlové je to už vidět napichane rty plno botoxu…
Na botox se musí začít chodit včas
když přijde někdo poprvé v 50, už botox nic nezachrání
@Annabela11 píše:
@boricmytu Ty se bavíš se ženama proč si vycpavaji podprdy?
No spíše s kamarádkami, ne že bych se o tom bavil s cizí ženou, ano prostě jsem se zeptal, proč nosíš tak vycpanou podprdu (byla zrovna na ručníku u vody) abych měla větší kozy a já se na ni podívám a říkám jí, že ty plavky vycpané nemá a vypadá to moc dobře a přirozeně.
Takže zkráceně, ano bavím
a můj argument na to je, že většina žen si myslí, že je má malé, stejně jako většina mužů, ale taky si nevycpáváme poklopce, teda aspoň doufám ![]()
@boricmytu Přijde mi zvláštní že se muž zeptá známé na takovou věc
…manžel má v práci kolegu který má vycpané plavky…stydí se za malý penis
U tohohle to chápu je to mezi chlapama.
@boricmytu píše:
No spíše s kamarádkami, ne že bych se o tom bavil s cizí ženou, ano prostě jsem se zeptal, proč nosíš tak vycpanou podprdu (byla zrovna na ručníku u vody) abych měla větší kozy a já se na ni podívám a říkám jí, že ty plavky vycpané nemá a vypadá to moc dobře a přirozeně.Takže zkráceně, ano bavíma můj argument na to je, že většina žen si myslí, že je má malé, stejně jako většina mužů, ale taky si nevycpáváme poklopce, teda aspoň doufám
Tyjo já nevím, ale tohle na mě někdo vybalit, tak si fakt myslím, že ten druhý člověk je buran. ![]()
Jako kdybys to v nějaké debatě podal nějak obecně, že máš jiné standarty krásy na ženy, tak neřeknu. Ale dojít za mnou někdo s „hej Maruno, proč si vycpáváš kozy? mě se líbí i tak mrk mrk“, tak fakt nemám slov.
@Annabela11 píše:
@boricmytu Přijde mi zvláštní že se muž zeptá známé na takovou věc…manžel má v práci kolegu který má vycpané plavky…stydí se za malý penis
U tohohle to chápu je to mezi chlapama.
No divné ti to přijít může, mně to přijde zcela normální, asi je to i o tom, jaké má kdo s kamarády vztahy, my je máme otevřené, takže bych se u některých z nich „nebál“ zeptat, kdy to měla naposled, vždyť na to nic není, je to přirozené a lidské. Stejně tak si řekneme, že máme zažívací potíže nebo cokoliv, co je společensky „nepřijatelné“.
Vymysleli jsme si jazyk ke komunikaci, tak proč jej k té komunikaci nepoužívat ![]()
S cizí ženou bych se o tom nikdy nebavil, i když často se mně stává, že se mně ženy sami „vyzpovídají“ a hodně otevřou, nevím jestli mám nějaký druh důvěryhodného obličeje, nebo takovou povahu, ale stává se mně to často.
@Parninas píše:
Tyjo já nevím, ale tohle na mě někdo vybalit, tak si fakt myslím, že ten druhý člověk je buran.
Jako kdybys to v nějaké debatě podal nějak obecně, že máš jiné standarty krásy na ženy, tak neřeknu. Ale dojít za mnou někdo s „hej Maruno, proč si vycpáváš kozy? mě se líbí i tak mrk mrk“, tak fakt nemám slov.
No pokud by jsi byla kamarádka Maruna, kterou znám 15 let a máme otevřené kamarádství, to je takové, když se tě kámoška zeptá jestli jí něco sluší a ty jí po pravdě řekneš, že ano nebo ne, nebo se tě ptát nemusí a ty jí řekneš Maruno, tohle oblečení ti moc nelichotí, tak by jsi tom problém neviděla. Je to přece zcela normální a přirozené, nebo to máme brát jako tabu a radši se o tom nebavit?
Neříkám, že jsem se ptal každé kamarádky, natož tak známé, ale s dost kamarádkami jsem se o tom bavila s nimi se bavím o více choulostivých věcech, masturbace, průjem, sex atp. Dle mě je to normální.