Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj. Včera jsem byl s kolegyněmi na obědě, a jedna se zeptala druhé, že je krásně vyhlazená, zda byla na botoxu. A ona, že ano, že chodí pravidelně, a tak se trochu rozjela diskuze, a já si v duchu říkal, že mi to úplně normální nepřijde, chodit na botox ve 33 (a bůhví kdy začala). Děláme v obchodu, kde zvlášť u žen vzhled hodně pomáhá, ale podle mě by byla hezká i bez toho.
Navíc jsem předpojatý, že to trochu vypovídá o její povaze, povrchnosti, nesebevědomí.
Co si o tom myslíte? Je to u vás a vašeho okolí běžný, chodí na botox podobné typy, nebo kdokoli. Je to dneska standard jako chodit ke kadeřníkovi? A v kolika letech se začíná, kdy vám to přijde ok a kdy jako extrém?
Přijde mi to zbytečné v každém věku do sebe píchat chemikálie kvůli vzhledu
kolem sebe nikoho takového nemám.
Mě to přijde mimo, ale já svoji sebehodnotu nestavím na vyhlazenem obličeji.
@riccius Někdo má vrásky dost brzy a pokud chce jít na botox jeho věc. Rozhodne tohle neodsuzuji…která žena nechce vypadat lépe ![]()
Neodsuzuji, ale nelíbí se mně to, ale spíše je mně dotyčných líto, vypadají s tím jak trdla, aspoň pár dní po aplikaci a jejich sebevědomí musí být hodně nízké.
Tohle je za mně jedna z mnoha výhod mužů, že se „nemusíme“ líbit, ale velká část z nás je přirozená, dokonce ani poklopce si nevycpáváme pro naše ego, jak je tomu často u žen (vycpaná podprsenka).
Na botoxu jsem byla 2×, věk do 35. Mít peníze nazbyt chodím pravidelně. Vrásky mám opravdu hluboké.
Nevím, zda se mě týká „botox u mladých žen“ když mi bude 40😂, ale byla jsem 2× (po 6m) a nelituji. Mimika je naprosto zachována, nejsem žádná maska. Když se to dělá s rozmyslem, nevidím na tom nic špatného. A že bych měla problém se sebevědomím, si také nemyslím ![]()
Nevím, já nechodim, ale zda jde někdo jiný, je mi jedno. Tedy pokud to neprezene, to si pak všimnu a premejslim, zda to tomu člověku za to stojí
totéž třeba umělý prsa - ze zdravotních důvodu naprosto souhlas, totéž z objektivně estetických důvodů. Ale když má někdo pouze menší docela normální prsa, tak úplně nechapu, proč to podstupovat
a když to už moc trci, je to poznat ![]()
Ale obecně estetickou chirurgii neodsuzuji, koneckoncu potřebným to velice pomaha a ti ostatní když si to zaplatí, tak ať.
@riccius pro každého je „normální“ něco jiného. Tím ybhc asi začala.
Je mi 30 a na botox chodím od 28 let. Mám píchlé pouze čelo a mezi obočím, kde mi svaly automaticky stahují a nemohu je uvolnit - tedy furt jsme se mračila. Nešlo mi tedy prioritně jen o vrásky, ale o celkovou mimiku obličeje - díky botoxu zkrátka působím příjemněji, protože se moje čelo samo o sobě nešklebí ![]()
Jinak jsem sportovní typ, praktická - žádné přehnané čančání. Nemám pocit, že by byl botox jasné rovnítko k problému se sebevědomím nebo povrchností.
Ale ano, díky tomu, že se moje čelo samo o sobě nemračí, se cítím líp. Asi jako jiné ženy s make-upem.
@Andrea MP přesně můj případ, taky mám hluboký vrásky mezi obočím a nad botoxem už dlouho uvažuju, prostě mě to trápí, vypadám jak kdybych se pořád mračila. Před MD jsem pracovala s lidmi a pořád jsem musela myslet na to jak se tvářím, abych to vyvážila. Takže za mě žádná povrchnost, ostatní vrásky mi nevadí, ty jsou od smíchu, ale zrovna tyhle jsou naprd…
Ano od 30, nechci aby se mi na čele ty vrásky vytvořily. Nesebehodnota? Ne to by bylo, kdybych to zatloukala. Využívám možnost, která je. Sám říkáš, že vzhled tam pomáhá a svetr div se, i na dalších pozicích je třeba vypadat dobře.
@TO_IT píše:
Ano od 30, nechci aby se mi na čele ty vrásky vytvořily. Nesebehodnota? Ne to by bylo, kdybych to zatloukala. Využívám možnost, která je. Sám říkáš, že vzhled tam pomáhá a svetr div se, i na dalších pozicích je třeba vypadat dobře.
Taky razím heslo, kde chybí um, znalosti, zkušenosti, tam se doufá, že to spraví vzhled.
Kolegyně (cca 35) má kvůli silnému skřípání zubů. Koukala jsem jak vejr na tu zdravotní souvislost. ![]()
@riccius píše:
Taky razím heslo, kde chybí um, znalosti, zkušenosti, tam se doufá, že to spraví vzhled.
Roztomilé obrácení, ne, kdyz člověk bude tlustý, vrásčitý a unavený, nikoho nebude zajímat, co umí.
Dneska je taková doba. Proste to beru, jako posun dopredu. Osobne to nemam zapotřebí, ale pokud se pak zena cítí lepe, proc ne.
![]()