Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Míša Míša Přesně. Ta má taky ani netuší, co říkám.
Teď nemyslím jen to padání, ale právě jsem jí od půl osmé, takže HODINU uspávala.
Řvala jak tur a já už chtěla otevírat okno na skok. ![]()
Ono na to padání má prý dítě přijít samo. ![]()
Tady jsem našla zajmavý článek. http://www.mamaaja.cz/…_me,_mami,_n. html
@Elilen až bude čas pročtu to a jsem ráda že v tom nejsem sama…taky padá plnou psrou na hlavu..
@Lamicka To já jí na hlavu záměrně nenechávám padat. Snažím se jí znemožňovat, aby si vůbec stoupala. Když ale spadně je trochu, tak nechytám.
@Elilen On to mohl nekdo pochopit, ze je dobre nechat prcka padat, proto moje reakce ![]()
Přiměřeně trošku padat jo. Pokud z toho nebude vážný následek, ale jen úlek dítěte.
Určitě chytat, kdyby se mělo jednat o vážné poranění. Pořád mám před očima, jak dcera spadla ve středu.
Tu bych určitě záměrně nechytla, ale byla jsem pomalá. ![]()
@Elilen taky jsme si to doma zazili. nejhorsi pad byl, kdyz si poprve stoupla. jako nezkusena matka jsem tam stala, rikala si, jak ma sikovnou dceru a buch. jak prkno dozadu a silena rana do hlavy ![]()
Holky tak nevím no tak přece když si hraje na zemi v sedě a najednou uděla hop dozadu a švihne se do hlavy tak to přece neuhlídám a nenechám ho řvát a ležet na zemi prostě ho vezmu a snažim se ho uklidnit a pak ho hlídám kdyby náhodou něco…je mu 10 měsíců a vím že to nedělá schválně ale kolikrát se nechtíc převáží a já mám strach aby si nerozbil hlavu no at mi klidně celý noci nesmí bouchne se do ruky nohy ale né do hlavy sakra…
@Lamicka píše:
Zrovna na tohle nas na kurzu 1. pomoci upozornovali - neni absolutne dobre nechat male deti padat na hlavu. Kdyz jim je kolem roku, tak se absolutne nedoporucuje je nechranit. Ted nerikam, ze maji mit helmunechat je otloukat, ale neni dobre pro mozek a hrozi i vaznejsi zraneni. Jinak dcera mela polstare a rozhodne ted na hlavu nepada
Já když srovnám svoje dva kluky, tak je mezi něma rozdíl v tom padání docela velkej, staršího jsme chránili mnohem dýl jak mladšího (u toho jsem to fakt neřešila, jen utěšila, když sebou praštil, ale on těch pádů měl minimum) a padá prsotě blbě, teď už to plus mínus vychytal, ale trvalo mu to mnohem dýl a padal vic, jak mladší, kterej kolikrát ustojí i situace, kdy už ho vidím s rozbitou hlavou… ![]()
@Míša Míša Já jí taky uklidňuju, když se praští. Nikdo tu nepíše že ne.
Ale já jí přece nemůžu stát pořád za zadkem. Ona si stoupne během sekundy a dřív i během sekundy padala, protože nechápala, že se musí držet. Teď už se dva dny nepouští a ze stoje si krásně klekne a z kleku už se na čytři dostane krásně. Kdybych jí pořád chytala, tak se tohle naučí až Bůh ví kdy.
Takže když stála na měkkém, tak jsem jí nechytala a padala sama. Kdyby měla padnout hlavou do zdi, tak jsem se jí samozdřejmě snažila chytnout vždy. Ta má ještě nesedí, takže neposauju a ze sedu mi teda nepadá.
A to, co píše @kate02 je podle mě logický. Jak bylo v tom článku - Dítě, které maminka začne chytat, má pocit, že matka je součástí jeho pohybového stereotypu…
Dítě, které není chytané, se velmi brzy naučí spoléhat samo na sebe…
Nejjednodušší cesta, jak naučit děti zodpovědnosti za svůj pohyb, je odejít co nejdále v okamžiku, kdy se postaví…
Dobry den maly ma 6 tydnu fase rict i 7no a dneska mi ho podala manzelka a ja si neuvedomil ze za mnou sou futra a jak sem se otocil tak se maly bouchnul do hlvavicky nedokazu rict jestli moc nebo malo ale mel to tam cerveny a malou chvilku brecel do konce sme se trochu pohadaly neevym jestly se neco nedej boze mohlo stat dekuji za odpovedi
S největší pravděpodobností to bude v pohodě. Záleží kam se bouchl a jakou silou? Hlavičku jste mu v té chvíli držel?
Ono záleží na spoustě věcí, ale je na vás, jestli si myslíte, že to bylo hodně, tak s prckem dojeďte na rentgen/sono. Ale děti-zvlášť kojenci s ještě otevřenou hlavičkou-se většinou chovají jako gumídci.
Ale jak říkám, záleží jen na vás, abyste posoudili, jak moc ta rána byla velká.
@bujos Hlavně zachovat klid - pokud nebyl v bezvědomí, nezvrací a reaguje na světlo (zkuste pozorovat zorničky) a nechová se jinak, než normálně, mělo by to být dobré. Pokud by se dělal hematom nebo modřina, tak radši hned do nemocnice. Nejste ani první ani poslední, komu se to stalo, takže vám hlavu za to neutrhnou. Malého vyšetří, případně udělají rentgen a poradí co a jak sledovat. Držím palce, ať je to dobré.