Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtěla bych se zeptat - dneska jsem nesla korbičku s naší šestitýdenní holčičkou do schodů, měla jsem toho hodně a korba se mi nahnula a malá sjela dopředu a zřejmě se trochu bouchla o předek korby, myslíte, že se mohlo něco stát? Když jsem jí prohlížela hlavičku, všimla jsem si, že ji má nesouměrnou, jakoby na jedné straně zploštělou, nevím, jestli to měla už předtím, nebo jestli to souvisí.
Ahoj holky, tak mi dnes malému spafla na hlavu hrací hračka, plastový slon:( hráli jsme si a VYPADLA MI Z RUKY:( spadla mu levou stranu tváře, brady a sjela po rameni. Bouli nemá, modřinu taky ne, ale řval pěkně, asi se lekl:( teď tady usíná, řekla bych, že se chová normálně, smál se, broukal.. ale jsou nám teprve 2měsíce, tak mám nahnáno… na zorničkách toho moc nevypozoruju:( dala bych si pár facek:(
Klid, jako kdyby mu spadl keramický slon na hlavu tak bych asi byla určitá hysterie na místě.
Ale „spadla mu levou stranu tváře, brady a sjela po rameni“
To se ani nedivím že nemá tu bouli
Myslím že to bude v pohodě, dej si panáka ![]()
@marmelada78 no já si myslím už teď taky, že je v pohodě, venku v klidu spinkal:) nakonec jsem byla víc vystrašená, než on
ten panák by se hodil:)
děkuji za odpověď a uklidnění. ![]()
Ženy, teď jsem malou (6m) omylem praštila loktem do hlavičky
ležela na zádech na posteli, já se pro něco otočila a ona už na bříšku.. Bylo to rychlý.. Nejdřív začala křičet, vzala jsem ji a uklidnila se a téměř hned po položení usnula.. Mám strach jestli jsem jí neublížila.. Mám ji budit?
Ahoj maminy, dnes se mi stala neprijemna vec, bohuzel se stala. Mala(3mesice)dnes usnula na posteli, chtela jsem ji prikryt perinou jenze jsem si nevsimla, ze je tam ovladac na tv ten vylitl a prastil malou do hlavicky. samozrejme se lekla, chvilku brecela, jinak celkem v pohode. kontrolovala jsem zornicky, ale stejne ve me hloda jestli jsem ji neco neudelala…klasika-asi zbytecne blby pocit…ale mate nektera zkusenost ze by jste takhle majzli omylem malem mimco?
Ahojte, trochu jsem se dneska lekla, malá se učí lézt/plazit (skoro 6 m) a nějak ji to podjelo. Vší silou se praštila do čelíčka o dřevěnou podlahu. Strašně brečela, ale říkám si, že na tenhle typ pádu snad jsou ty mimča dělané, protože si neumím představit, kterému se to nestalo. Nechtěla pak jíst ani spát.. jen brečela a to docela dlouho. Prikládám to tomu, že byla v šoku a pak ještě i přetažená, tak byla nevrlá. To by mělo být ok že ano? Manžel totiž pronesl, že se mu zdá nějaká divná, tak nevím… Mě se zdála jen extremně mrzutá…Co bych když tak měla pozorovat? děkuju ![]()
@ayra.5 jo na tuhle éru si pamatuji, ta moje vždycky perovala a jak nevěděla co s ručičkama tak prask rovnou na obličej. Snažila jsem se jí chytat ale to je prostě mžik… Doporučuji ji dát na pěnový puzzli nebo koberec, ten hlavně tolik neklouze a líp se prcek rozleze
jinak já vždycky po jakýmkoliv pádu a tak koukám na oči, jestli zornicky reagují a tak…
@ayra.5 tohle je v pohodě. Dcera si začala v 6 měsících stoupat, to jsou teprve pády.
Jinak pokud si nejsi jistá, hlídej, aby nezvracela, pak ty zorničky.
Ale doktor mi říkal, že pokud se neobjeví abnormálně velká boule, bývá to v pohodě.
Pokud mi dítě spadlo (a to kolikrát i ze stoje), tak brečelo vždy tak minutu, víc ne. Pokud by brečeli dlouho a byla změna v chování, tak jedu na pohotovost. Změnou chování myslím cokoliv - ospalost, nebo energie, nebo cokoliv co vybočuje normálu…
@ayra.5 píše:
Ahojte, trochu jsem se dneska lekla, malá se učí lézt/plazit (skoro 6 m) a nějak ji to podjelo. Vší silou se praštila do čelíčka o dřevěnou podlahu. Strašně brečela, ale říkám si, že na tenhle typ pádu snad jsou ty mimča dělané, protože si neumím představit, kterému se to nestalo. Nechtěla pak jíst ani spát.. jen brečela a to docela dlouho. Prikládám to tomu, že byla v šoku a pak ještě i přetažená, tak byla nevrlá. To by mělo být ok že ano? Manžel totiž pronesl, že se mu zdá nějaká divná, tak nevím… Mě se zdála jen extremně mrzutá…Co bych když tak měla pozorovat? děkuju
Byla rozladena a nelibi se ji bolest. Az zacne chodit budu pady kazdy den.
Holky pomoc jsem úplně psychicky na dně jak jste se smířil stím že vám miminka spadla nebo se bouchla? Malá plakala chvili gauč má 40cm. Ona se učí chodit já se šla napít ale to ještě seděla a najednou vidím jak se zvedla rozběhla ještě na gauči spadla na kolena a z gauče po hlavičce dolů 😪 😪 😪 😪 😪. Vím že jsem ji měla dát dolů ale už se stalo a já sem úplně na prášky a nikdo mě neumí uklidnit je to náše první vymodlena a já ji nedokázala uhlídat.