Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ![]()
tak my děláme vlastně podobně. Brambory, mrkev, vajíčka, celer a petržel (necháme uvařit a potom do salátu nastrouháme)někdy hrášek, cbuli, okurky, majonéza, a taky trochu přilíváme lák z okurek… dochutíme pepřem a solí a je hotovo… a sbíhájí se mi sliny jak to píšu
už aby bylo pondělí. ¨hezké vánoce ![]()
Ted jsem ho dodělala
Dávám, vajíčka, okurky, nakládané kapie, konzervovaný hrášek (kurna ten jsem tam nedala
), majolku, lák z okurek, hořčici, sůl, pepř ![]()
Brambory, kyselé okurky, vajíčka na kousíčky, mrkev - povařenou, hráček - orestovaný, a pak majdu s majonézy, tatárky, mlika, hořtice, sůl, pepř, voda z okurek protřepat, naliju
@Lastkecka to jsi dělala tak brzo? To bych to asi zpacifikovala a v pondělí neměla nic
já budu dělat zítra večer, týbrďko to už pozítří jsou vánoce ![]()
No speciální recept asi nemám ale nedávám hrášek, který se běžně dává (nechutná mi), místo toho dávám kukuřici, jinak klasika - mrkev, celer petržel (malinko, též mi to moc nechutí
), steril. okurky, cibuli..z „ňahňaček“ dávám majonézu, tatarku a trošku hořčice (na štědrý den) jinak dělám trochu více light s bílým jogurtem a tatarky a majolky jen trochu. Nicméně na štědrý den si dáme do nosu.
Segra do něj dává ještě vejce, máma třeba jablko.. no prostě každý co mu tam nejvíce chutná..
@nikita066 píše:
@Lastkecka to jsi dělala tak brzo? To bych to asi zpacifikovala a v pondělí neměla nicjá budu dělat zítra večer, týbrďko to už pozítří jsou vánoce
Zítra přijede brácha, a sám si štedrovečerní večeři neudělá, tak mu chci dát domů, proto tak brzo, navíc se hezky uleží, manžel ho má tak rád
![]()
Ňam ňam ňam, už aby bylo pondělí…dělám taky klasicky, nedávám hrášek ani uzeninu. Jen už nevím do čeho mám ten salát udělat, kdyby jsme se nemuseli mýt, tak ho asi udělám do vany, aby nám to stačilo
A udělat ho dneska, tak můžu zítra začít znovu ![]()
Děláme taky klasický: brambory na loupačku uvařené den předem, vařená mrkev a celer, cibule, hrášek, okurka, majonéza, někdy i tatarka. Přidávám taky lák z okurek nebo si uvařím sladkokyselou zálivku. Jak kdy.
Brambory, vajíčka, kyselé okurky, cibulku, majonézu, trošku hořčice, hlavně né zeleninu to bych vrhla, muž ze začátku zkoušel hrášek ale vysvětlila jsem mu že ne
dřív jsem přidávala i salám, teď už ne.
Jo a brambory si vařím už oloupané v osolené vodě ![]()
Tak u nás vede nezdravá klasika - brambory, hrášek, vajíčko, okurka, šunkový salám, cibule, majonéza, tatarka, dochutit hořčicí, solí, pepřem. (Opravdu bez mrkve a celeru).
Cibuli poslední roky před přidáním do salátu trochu orestuji na oleji, nechám důkladně okapat a pak teprve zamíchám do salátu - tím orestováním nemá tak ostrou chuť a je to (prý) šetrnější na žlučník.
Loni jsem chěla vyzkoušet jen s jopgurtem, ale rodinná rada v podání manžela a dcer mě přehlasovala. Prý si mám takové experimenty dělat během roku ![]()
Tak já vařím neuloupané brambory, pak nakrájím na plátky (ony se stejne rozpadnou na menší kousíčky), cibule, vařená mrkve, celer, petržel, vajíčko, okurky, voda z okurků, zelená petrželka a to je mám pocit vše
Tradiční vánoční saláz bez majonezy a ostatních přídavků a je fakt výbornej ![]()
Majoneza, hořčice, hodně vařených vajec na kolečka, okurka, trošku cibulky, hranolky z brambor vařených ve slupce, sůl, pepř
poslední dobou mi ale už nechutná a budu hledat nějaké oživení - hrášek, vařená mrkev, celer, salám - ještě nevím
@Lastkecka on je sám? Tak ho pošli k nám, my jsme taky sami ![]()
@Kirbisek to je kalorická bomba
ještě víc než obvykle, ale teda já si nedokážu představit šunku v salátu a pak k tomu rybu nebo řízek