Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Brambory, okurky, salam, horcice, lak z okurek, majoneza
zadna zelenina mrkev nebo tak neco
@chaarleene píše:
Jo a dělala jsem experimenty s přidáním jogurtu místo části majonézy a hrozně rychle se pak ten salát kazil, takže letos bez jogurtu
Aha, takže se mám raději na tu kysanou smetanu vykašlat?
@Cuarentena no, zkoušela jsem to asi 3 roky po sobě a pokaždé už byl na Štěpána zkyslý
přitom dřív se mi to nikdy nestalo, takže to fakt přisuzuju tomu jogurtu…
@nikita066 píše: , nebo kvalitní tenký salámPříspěvek upraven 22.12.12 v 13:13
co to je tenhle salám? má nějaké jméno?
U nás brambory, kořenová zelenina, cibule, kyselejší jablko, kyselá okurka, tatarka a bílý jogurt, obojí maličko. Nic víc.
U nás se dělá br. salátu jen toli, že ho jíme 24. a 25., pak už ne, takže nemám zkušenost, zda se kazí s jogurtem.
Moc se těším na něj i na rybí polívku
I když dá to práci, to jo, hlavně obrat maso z rybích hřbetů a hlav.
@princeznaII píše:
co to je tenhle salám? má nějaké jméno?
to chce pohledat, já vím, že tenké párky koupím u nás v malém krámku a pán to bere od soukromníků - je tam 97% masa, asi bych pátrala po tomhle
Já uzeniny kupuju v jednom řeznictví, kde vím, že to je opravdu z masa - dělají je přímo tam… chuťově se to fakt nedá srovnávat a stojí mi to za to si tam zajet, i když to nemám při cestě ![]()
@nikita066 píše:
to chce pohledat, já vím, že tenké párky koupím u nás v malém krámku a pán to bere od soukromníků - je tam 97% masa, asi bych pátrala po tomhle
jo aha, takže vlasně něco jako tajemství mého řezníka-uzenáře
já myslela, že máš na mysli něco konkrétního, tak proto jsem se ptala
@princeznaII píše:
jo aha, takže vlasně něco jako tajemství mého řezníka-uzenáře
já myslela, že máš na mysli něco konkrétního, tak proto jsem se ptala
bohužel né, asi bych věřila globusu, jinak pak jen tomu našemu, kde je fakt poznat, že to nejsou ty obchodové hnusy ![]()
Já dělám:
brambory, vejce, mrkev, petržel, celer, cibule, kys. okurka, trochu láku z nich (sladkokyselý),sůl, pepř, majonéza (Poličanka z pytlíčků).
My děláme: brambory, vařené vejce, kyselý okurek, obyč šunku, vařenou mrkev, vibuli, majolku, sůl, pepčř, horčice dle chuti, je skvělý a u nás v rodině nejpopulárnější ![]()
U nás: brambory, majonéza, vajíčko, nakládaná okurka, sůl a kyselý rybičky (ty ale nemusí být, mamka je tam dává většinou právě jen na Vánoce a já to dělám už taky tak) ![]()
žádná mrkev, hrách, uzenina… Odmalička ho miluju a když jsem přivedla manžela, stal se rázem jeho nejoblíbenější taky.
U nás brambory, mrkev, vejíčka, hrášek, kukuřici, kys. okurky, uzenina, cibule, majonéza, šlehačka a citronová štáva. Už aby bylo zítra. ![]()