Brambory v zelňačce zůstaly tvrdé - co s tím?

1244
23.1.21 12:16

Brambory v zelnacce tvrde,, co s tim

Ahoj,

Prvně jsem vařila zelnacku a brambory v ní, teď jsem se dočetla, že se mají vařit zvlášť, že v kyselém prostředí zůstanou tvrdé..fakt bych dala ruku do ohně, že mamka je zvlášť nikdy nevarila, ale stalo se..dá se to nějak zvrátit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19620
23.1.21 12:17
@PAN66 píše:
Ahoj,Prvně jsem vařila zelnacku a brambory v ní, teď jsem se dočetla, že se mají vařit dál, že v kyselém prostředí zůstanou tvrdé..fakt bych dala ruku do ohně, že mamka je zvlášť nikdy nevrátila, ale stalo se..dá se to nějak zvrátit?

Nedá. Já je třeba tak mám ráda. Vevnitř jsou ok, ale je na nich taková tužší vrstva. Ale mamka je taky vaří zvlášť.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52836
23.1.21 12:18

@PAN66 bohužel, ne že budou jak kámen ale na skus jsou pevné. proto se to zelí přidává až když jsou brambory poloměkké ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
835
23.1.21 12:18

Vždycky vařím zvlášť, dala bych je zvlášť do hrnce a do 15 minut je budeš mít uvařené :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
24156
23.1.21 12:18

Nevim. Ja varim zvlast na zacatku, pak vyndam a pridavam pred dovarenim, aby nebyly uplna rozvarene.
Nepouzivala mama treba brambory zbyle od obeda?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1244
23.1.21 12:20
@Svistice píše:
Nevim. Ja varim zvlast na zacatku, pak vyndam a pridavam pred dovarenim, aby nebyly uplna rozvarene.
Nepouzivala mama treba brambory zbyle od obeda?

Nevim, ona už nežije, nemůžu se jí zeptat, možná dávala to zelí později, tak co holt, budou trochu tvrdší no :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
85
23.1.21 12:31

Holt ještě povařit?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2470
23.1.21 12:35
@ZustanSeMnou píše:
Holt ještě povařit?

To už v tom kyselým prostředí nezměkne, ony nebudou nedovarene, jdou díky zeli proste takové naskus

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2470
23.1.21 12:37

Já je tak v zelnacce mám ráda, tak holt už příště budeš vědět :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
169
23.1.21 12:38

Musí se vařit zvlášť :) v tom zelí nikdy nezměknou

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52206
23.1.21 12:39

Zeli a zemaky se nemaji varit spolu. V zeli je ocet a ten tomu brani. Varim zvlast, pak pridam.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4464
23.1.21 12:43

Já vařím zvlášť to zelí a zbytek.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5530
23.1.21 12:48

Mohla to varit ve stejnem hrnci, sama nejdriv udelam zaklad a uvarim brambory, az kdyz jsou nekke dam zelí… Brambory se pak fakt nerozvari a ani nejsou tvrdé… Ted uz s tim nic neudelas :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2049
23.1.21 12:50
@PAN66 píše:
Ahoj,Prvně jsem vařila zelnacku a brambory v ní, teď jsem se dočetla, že se mají vařit zvlášť, že v kyselém prostředí zůstanou tvrdé..fakt bych dala ruku do ohně, že mamka je zvlášť nikdy nevarila, ale stalo se..dá se to nějak zvrátit?

Zvlášť je vařit nemusíte, ale je potřeba napřed uvařit brambory a pak až přidat zelí :-).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1125
23.1.21 13:01

Nevařím zvlášť brambory, ale zelí do zelňačky přidávám až ve chvíli, kdy jsou změklé.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat