Bratr se předávkoval

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
26.1.14 23:41
@Malike píše:
Takže jo radši to řeknu neznámím lidem a trochu si ulevím a snad dostanu lepší radu než at si najdu psychologa, než ho ventilovat v maloměstečku..
nemusíš mě chápat, názor jsi řekla a jestli se ti to nelíbí tak už psát nemusíš. a věnuj se jiným.

Ty nevíš, na co je psycholog? To není žádná ostuda.
A mě se to líbí, jsem zvědavá, jaké bude tvoje další téma. Jinak bratra je mi opravdu líto, musí zažívat těžké chvíle. To je vážné.

• Citovat
  • Upravit
54030
26.1.14 23:45
@Malike píše:
@Michelangelo ono je to složité, on poslední dobou hrozně lže..:-( teda už spíš delší dobu, lže i když nemusí…nemá přátele, hrozně se na tu slečnu přimknul..moc ráda bych mu pomohla ale nevím jak a moc doufám že by právě ten psychiatr mohl odhalit proč dělá to co dělá. a třeba on by mu ukázal zprávnou cestu.

Všechno má svůj důvod. Proč vám lže? Něco si usnadňuje, něčemu se nejspíš brání. Možná by mu pomohlo, kdybyste ty a maminka šly k psychologovi samy. Probere s vámi vztahy v rodině, je nezaujatý, pozná, kde je chyba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.1.14 23:45
@Kobliha51 píše:
To ona nesmaže, ještě tu kluka potřebuje pořádně rozmáznout. Za chvíli založí o bratrovi další téma. Ŕádně jí leží v krku. O paralenu nic nevím, jen mě Malike zaujala už v prvním tématu o bratrovi. Ten její způsob psaní o něm je opravdu zvláštní a sesterské lásky k malému bráškovi v něm není ani za mák.

Koukala jsem na založené diskuse a je to fakt zajímavý. :roll: Tohle je fakt výživná diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.1.14 23:46

@Kobliha51 moc dobře vím na co je. díky nechci. myslím že jeto moje věc, jestli to písnu tady, nenutím tě souhlasit, ale prosím urážky si nech. když se ti nelíbím, tak fajn, nečti mě sice mám dítě, ale dělat mezi náma rozdíly co mužu a nemužu dělat jako matka, to si nech pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
26.1.14 23:47
@annaei píše:
@Michelangelo Tak samozřejmě, že ublíží rodičům. Já vim, že moje okolí možná trpí ještě víc než já. Protože já jsem ta, co to aspon v jejich očí mam pod kontrolou. Oni jsou ty, co nevědi jestli přijdou domu a já budu ležet na zemi nebo třeba mrtvá. Tohle velmi dobře chápu a cítim se velmi provinile, ještě to utvrzuje to, že by jim líp bylo beze mě. Na druhou stranu je nutit pochopit, že já trpim taky a pod kontrolou to rozhodně nemamprostě nejsem schopná s tou bolestí dát žít tak se utlumuji. V tu chvíli, co se předávkuji mam pocit, že to bude vysvobození pro všechny.

co máš na mysli, co tě bolí? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
26.1.14 23:51
@annaei píše:
@Michelangelo Tak samozřejmě, že ublíží rodičům. Já vim, že moje okolí možná trpí ještě víc než já. Protože já jsem ta, co to aspon v jejich očí mam pod kontrolou. Oni jsou ty, co nevědi jestli přijdou domu a já budu ležet na zemi nebo třeba mrtvá. Tohle velmi dobře chápu a cítim se velmi provinile, ještě to utvrzuje to, že by jim líp bylo beze mě. Na druhou stranu je nutit pochopit, že já trpim taky a pod kontrolou to rozhodně nemam prostě nejsem schopná s tou bolestí dát žít tak se utlumuji. V tu chvíli, co se předávkuji mam pocit, že to bude vysvobození pro všechny.

zase je to jenom ty ty ty ty.. uvědomuješ si že ničíš život svému dítěti?

už ti byla několikrát podána pomocná ruka a tobě se vždycky něco nelíbí, čekáš že tě někdo zachrání? musíš to udělat sama! musíš se vyléčit hlavně sama! doktoři jsou hlavně podpora. Jestli čekáš že ti někdo řekne že máš udělat to a to a bude to dobré tak se nedočkáš.

Je to hlavně tvůj ůkol se vyléčit, a ty pořád jenom fňukáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.1.14 23:55

@Michelangelo mámě jsem to navrhla, ale ona sama nechce a brácha si myslí svoje..
no jen doufám že ztoho vyroste,..jen bych nerada, kdyby si zničil život..ono sama ze své zkušenosti můžu říct, že šlápnout vedle jde snadno ale napravit chybu už jde mnohem hůř a chtěla jsem aby se toho vyvaroval. diskuzi co jsem předtím založila jsem napsala ze vzteku, kdy zase něco provedl a tak jsem to napsala sem, prostě jsem se chtěla vyventilovat jako jiní,..kobliha ztoho dělá že bych ho nejraději sama zabila..zjevně nikdy nebyla vytočená a jestli jo, zjevn stím běhá pokaždé za psychologem. já jsem věřila a stále věřím v ochotu lidí, vyslechnout si a poradit či utěšit. Sice pro některé vycházím jako děsná mrcha, ale budiš..nehodlám to tady ani zamykat ani mazat. Já bráchu vždy ráda měla, od mala jsem ho hlídala aby mamka mohla vidělávat a v mnohém ho dodnes zastávám, přesto vidím jak se řítí do průšvihů a fakt mě to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
27.1.14 00:00
@Malike píše:
@Michelangelo mámě jsem to navrhla, ale ona sama nechce a brácha si myslí svoje..
no jen doufám že ztoho vyroste,..jen bych nerada, kdyby si zničil život..ono sama ze své zkušenosti můžu říct, že šlápnout vedle jde snadno ale napravit chybu už jde mnohem hůř a chtěla jsem aby se toho vyvaroval. diskuzi co jsem předtím založila jsem napsala ze vzteku, kdy zase něco provedl a tak jsem to napsala sem, prostě jsem se chtěla vyventilovat jako jiní,..kobliha ztoho dělá že bych ho nejraději sama zabila..zjevně nikdy nebyla vytočená a jestli jo, zjevn stím běhá pokaždé za psychologem. já jsem věřila a stále věřím v ochotu lidí, vyslechnout si a poradit či utěšit. Sice pro některé vycházím jako děsná mrcha, ale budiš..nehodlám to tady ani zamykat ani mazat. Já bráchu vždy ráda měla, od mala jsem ho hlídala aby mamka mohla vidělávat a v mnohém ho dodnes zastávám, přesto vidím jak se řítí do průšvihů a fakt mě to mrzí.

No co na to říct. Když si myslíš, že ti lépe poradí někdo cizí, který zná vaši situaci jen z tvého podání, tak tedy k tomu není co dodat. A co se týká mě, mám to štěstí, že nemám žádné starosti a skoro nikdy jsem je neměla. Celý život se řídím heslem, že za všechno si můžu sama a tak si musím taky všechno sama zařídit. A s tím se mi dobře žije.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 00:07

• Citovat
  • Upravit
12921
27.1.14 00:02

@Aletheia Za tuhle větu se omlouvám. Tim jsem obrazně myslela moment, kdy se předávkuji. Každý den dělám vše proto aby se to nestalo. Jenom jsem vysvětlovala pocity pokud se předávkuji. Vim, že pokud nebudu chtít nikdo mě nezachrání. A aktivně pracuji na změně. Až ted dopíšu první část maturity tak pak stres mírně odpadne. A snad v letě s maturitou budu volná a budu moct začít nějaký život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
27.1.14 00:07
@annaei píše:
@Aletheia Za tuhle větu se omlouvám. Tim jsem obrazně myslela moment, kdy se předávkuji. Každý den dělám vše proto aby se to nestalo. Jenom jsem vysvětlovala pocity pokud se předávkuji. Vim, že pokud nebudu chtít nikdo mě nezachrání. A aktivně pracuji na změně. Až ted dopíšu první část maturity tak pak stres mírně odpadne. A snad v letě s maturitou budu volná a budu moct začít nějaký život.

podle mě se řítíš do katastrofy. Pokolikáte tu maturitu děláš?
Chceš se trhnout od rodiny - aspoň tak jsem to pochopila. Od rodiny která se ti stará o dítě když ty se jdeš „léčit“. (psala jsi někde že se o dítě stará i maminka)
hlavně by jsi se jim všem (hlavně tvému příteli!) měla omluvit a dosmrti jim děkovat že s tebou měli trpělivost. Mohly se na tebe už dávno vykašlat.

Pořád se snažíš osamostatnit. Jsi si jistá že zvládneš sama vést domácnost, chodit do práce (každý den bez vyjímek), zažívat stres, starat se stále o své vlastní dítě. Opravdu? Když to nezvládáš ani s pomocí okolí.

Nemyslím to zle ale je to realita. Naprosto je chápu že ti nevěří. Nemůžou vedět kdy si zase ublížíš. Přítel by měl dostat metál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.1.14 00:08

@Aletheia Když vidim ten pokrok, co jsem udělala proti dřívějšku. Tedka beru leky, co předtim bylo nemožné. Na žiletku jsem nešahla už si ani nepamatuji. Váhu si držim celkem ok. Zvládám normální jíst. A v nemocnici už jsem měsíc nebyla, tak že u mě se věci obrací k lepšímu. I přesto, že minulý týden mi to ujelo a předávkovala jsem se. Rozhodně už to nedělám na denním pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
27.1.14 00:18
@Malike píše:
no jen doufám že ztoho vyroste,..jen bych nerada, kdyby si zničil život..ono sama ze své zkušenosti můžu říct, že šlápnout vedle jde snadno ale napravit chybu už jde mnohem hůř a chtěla jsem aby se toho vyvaroval. diskuzi co jsem předtím založila jsem napsala ze vzteku, kdy zase něco provedl a tak jsem to napsala sem, prostě jsem se chtěla vyventilovat jako jiní,..kobliha ztoho dělá že bych ho nejraději sama zabila..zjevně nikdy nebyla vytočená a jestli jo, zjevn stím běhá pokaždé za psychologem. já jsem věřila a stále věřím v ochotu lidí, vyslechnout si a poradit či utěšit. Sice pro některé vycházím jako děsná mrcha, ale budiš..nehodlám to tady ani zamykat ani mazat. Já bráchu vždy ráda měla, od mala jsem ho hlídala aby mamka mohla vidělávat a v mnohém ho dodnes zastávám, přesto vidím jak se řítí do průšvihů a fakt mě to mrzí.

Malike, našla jsem teď tuhle diskuzi a přečetla si první dvě stránky, trochu mi to objasnilo vztahy ve vaší rodině. Zkusím z těch pár příspěvků vytáhnout, co tam vidím za možný problém :think:… Na maminku si bráška nedovolí, má z ní respekt, ty jsi maminku zastupovala, když byla hodně v práci. Všechno leželo na mamince, byla zřejmě často vystresovaná a unavená, ty jsi okoukala její styl jednání s bráškou, chyběl mu doma mužský vzor a teď se v tom plácáte všichni, páč je to chlap, kterému dost možná ženy dusily ego a on už by chtěl být svůj. To mi vyplývá z toho, že ve svém věku má v hlavě myšlenky na dítě :think: Pro brášku by bylo fajn, kdyby se dostal k psychologovi - k chlapovi a mohl s ním probrat věci, které my ženy máme jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.1.14 00:19

@Aletheia Přítelovi se omlouvám skoro denně. Přítel je ted nezaměstnaný velkou roli v tom hrál muj lonský psychický stav. Je mi to hrozně líto a strašně se za to stydim. S Přítelem máme ted vyborný vztah vidí, že se snažim. Doma normálně funguji denně vařim, uklizím, peru. Chodim každý den do půl páté do školy.
Ted když je přítel doma vyzvedává dítě z jeslí přítel, tak že mámu naštestí nepotřebujem. A zvládáme to samy.
I když jsem byla v nemocnici snažila jsem se chodit domu, aby syn nemusel do nemocnice a já trochu pomohla doma.
V čechách jsem byla v septimě vyhozena ze školy kvůli krávě učitelce. Tak jsem nastoupila tady to posledního dvouletýho ročníku. Je to do docela prestižní školy, tak že to neni sranda. Udělili mi vyjímku, že můžu chybět kolik chci. Překvapivě loni mi to vyšlo a prošla jsem bez problému. Stejně tam musim chodit jinak bych to nezvládala. A je toho fakt hodně kor ted kolem první části maturity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
27.1.14 00:19

Ne já píšu co cítím já, psala jsem tu né radu a prostě to co se stalo..byla jsem zoufalá a smutná a holky co mi psalo že to zvládne to moc pomáhalo…nemohla jsem u sebe nikoho mít a jen jsem čekala na mobil. nevěděla jsem co mi totiž máma oznámí, že žije nebo že zemřel a to nikdy nikomu nepřeju. kdybych ho nenáviděla, nepíšu to..
ty žiješ sama za sebe a jen sama pro sebe zjevně, já ne..bojuju za zdraví mého syna, zato aby se měl dobře, za mojí maminku která je na tom zdravotně špatně a půl roku já s malím miminem sní lítala po nemocnicích, za bráchu aby dokončil školu, pač mu zbívá rok a dělá vše proto aby jí nedokončil. Kdybych řešila jen sebe a syna, tak se mám taky líp, ale jeto moje rodina a chci pro ní nejlepší.
Bydlím v maloměstě kde mám přátelé, problém je že se tu známe všicí a tak když nastanou chvíle, kdy je mi zle a týká se to rodiny, raději to napíšu cizím, než aby každý drbal rodinu, pač tohle by jim ublížilo..né to že svoje pocity napíšu někam anonymně a tím se mi trochu uleví. dobrý nedokážeš to pochopit, tak tě jen žádám aby jsi už v mém tématu nepsala, nebot tu budou mezi náma jen spory..děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
27.1.14 00:23
@annaei píše:
@Aletheia Když vidim ten pokrok, co jsem udělala proti dřívějšku. Tedka beru leky, co předtim bylo nemožné. Na žiletku jsem nešahla už si ani nepamatuji. Váhu si držim celkem ok. Zvládám normální jíst. A v nemocnici už jsem měsíc nebyla, tak že u mě se věci obrací k lepšímu. I přesto, že minulý týden mi to ujelo a předávkovala jsem se. Rozhodně už to nedělám na denním pořádku
Žiješ v čr? nebo sem jezdíš? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová